Pescuitul in Marea Neagra

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

andrei1205

Re: Pescuitul in Marea Neagra

Post by andrei1205 »

disclaimer: OFFTOPIC
ce vrei vere! de la bucale ie greu sa te lauzi cu ceva "la mare" .... pasiunea egzista .... dorul ie mult ... insa criza a lovit si crdtzima ca ma uit la bonul de benzina si numi vine sa crd ca un plin a ajuns 350RON ... in plm .... in curand facm ca pe vremea lu pingilica (numai ca de data asta neobligatzi de lege) sa circulam numai sin duminicile cu/fara sot .... una peste alta, la bucale in afara de bancuri proaste navem cu ce sa ne laudam ... las' ca vine vara si vorba prietenilor d ela constanta .... "venim si le spargem mekla la chefali"
andrei1205

Post by andrei1205 »

astah ie bancul prost dspre care vb mai devrm

http://www.youtube.com/watch?v=y0SGfjuGFNw
Claudiu

Post by Claudiu »

Ai si tu dreptate cu criza asta, cu neajunsurile si cu preturile mult prea mari pentru puterea noastra de cumparare, dar eu faceam un apel la constantenii mei, care mai scriau p'aici din cand in cand. Le-o fi greu si lor cu vremurile astea. :cry:
Claudiu

Post by Claudiu »

Azi iar am fost pe pasarela, dar dotat numai cu o taparina, pentru ca ieri vazusem niste fugareli dubioase prin apa si am crezut ca e rost de oarece lufar sau stavrid baban. Am dat in capatul pasarelei si surpriza a fost sa prind cativa zargani frumusei. :) Astia erau bagabontii care-i alergau ieri p'aia mici. :lol:
Attachments
Copy of Fotografie0031.jpg
Copy of Fotografie0031.jpg (64.35 KiB) Viewed 20682 times
Copy of Fotografie0032.jpg
Copy of Fotografie0032.jpg (108.38 KiB) Viewed 20682 times
Claudiu

Post by Claudiu »

c
Attachments
Copy of Fotografie0033.jpg
Copy of Fotografie0033.jpg (94.62 KiB) Viewed 20681 times
andrei1205

Post by andrei1205 »

lufarasii aia mici (sau cenacop cum le zic lipovenii) se prind si la tzaparinah? ca aia mari am inteles ca numai la lingura ... sau cu plasele fireshteh
maine dimineata merg la sarulesti cu inca 3 gorobetzi, nu betzi, gorobetzi :) desi nu bag mana'n foc
se prinde platicah cat cuprinde, unele chiear de 30-40 cm
din cand in cand caras mic si biban .... acolo este si salau mare si crap dar in zona unde mergem nu dau voie, sau nu dau decat la pilele propritarilor
ce este interesant, ca desi este la f mare distantah de mare (200 km) mai aproape de mal se prinde un fel de guvide mai albinos ashea, cu ventuza pe burtah tot tacamul
nam reusit sa aflu ce ie, l-o fi adus vreo furnuna din aia gen vrajitorul din Oz sau Cernobil :geek:
fir intins la toata lumeah
Claudiu

Post by Claudiu »

Corect, lufarasii (cenacopii) se prind la taparina, iar aia mari la lingura.
Guvidul de apa dulce e mai peste tot, indiferent de distanta fata de mare, pentru ca sunt guvizi de apa sarata si guvizi de apa dulce, deci n-au nicio legatura cu marea.
mikcutu

Post by mikcutu »

... si in Dunare prinzi guviz de apa dulce.

@Claudiu, eu nu ma pricep prea bine la guvizi, dar cand am fost la Dunare, anul trecut, am trait cu impresia ca am prins tot felul de guvizi (strunghil, guvid, guvid negru, hanus) pentru ca erau diferiti intre ei (strunghil-ul avea pata aia neagra pe una din dorsale, hanusul era plat de zici ca il calcase masina pe cap iar guvidul ala negru era tuciuriu de negru). E posibil sa existe si in apele sarate acelesi specii de guvizi care se gasesc si in mare?

merci,
Za dacs cam from za tracs!
Claudiu

Post by Claudiu »

Da, e posibil, ca asta-i extrem de adaptabil. De ex. in lacurile litorale, Siutghiol, Sinoe, Razelm, etc. sunt toate speciile de guvid, posibile, de apa sarata si apa dulce.
andrei1205

Post by andrei1205 »

fascinant .... faza cu guvizii .... ai btw ..... am loat 3 chefali mai maricei de la carrefour ... nu pot sa va zic decat ca au meritat 42 lei .... cu legume rasol ... mmmmm
Claudiu

Post by Claudiu »

La Carrefour chefalii nu sunt din Marea Neagra, ceea ce nu inseamna neaparat ca nu sunt buni, dar cica n-au gustul celor din Marea Neagra. La noi in magazinele de peste, chefalul de Marea Neagra e intre 14 si 16 lei kilu', probabil pentru ca-i mai mititel, iar ala de import, 20 lei kilu'.
Eu, la cati bani am cheltuit pe rame de mare si benzina, pentru a prinde chefal, cred ca am "l-am cumparat" la cel mai mare pret din lume. :lol: Merita, ce sa zic.
Claudiu

Post by Claudiu »

Ieri dup'amiaza era concurs la chefal, fratilor! Cel putin 30 de pescari cu cate 2-3 lansete de fiecare, pescuiau unii langa altii, unii peste altii :lol: , nebunie mare, ce sa mai. Dadusera de el. :D Toata lumea prindea intr-o veselie. Eu, neavand rame, m-am multumit doar cu spectacolul oferit de ei. Azi, ma voi alatura lor. ;)
Mihai Vinturache
Moderator

Post by Mihai Vinturache »

Azi nu se mai prinde !!! :twisted:

Nu e rautate, asta e legea pescuitului!
Intotdeauna "ieri s-a prins foarte bine".
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Lorelai

Post by Lorelai »

Mihai Vinturache wrote:Azi nu se mai prinde !!!
Zambiti, inseamna ca maine se va prinde !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958
Claudiu

Post by Claudiu »

Mihai Vinturache wrote:Azi nu se mai prinde !!! :twisted:
-Normal, logic, nu s-a prins.:(

Nu e rautate, asta e legea pescuitului!

-Mai ales cand e vorba despre chefal... :evil:

Intotdeauna "ieri s-a prins foarte bine".

-Intotdeauna. :x

Attachments
Copy of Fotografie0037.jpg
Copy of Fotografie0037.jpg (76.49 KiB) Viewed 20403 times
Copy of Fotografie0038.jpg
Copy of Fotografie0038.jpg (76.47 KiB) Viewed 20403 times
baracudastorm

Post by baracudastorm »

12 castraveti am luat azi la ecluza langa navodari dar am vazut niste animale de cefali m-am speriat .Apa rece ingheata outele si mie si lu nea florin nu mai merge la rame de scos tre sa ai costum .sa prins bine si pe digul de nord acum o saptamana la fixa ilarie fierbea .ne pare rau de cristinel ca nu mai vine cu noi sa dea la peste e bolnav saracu .poate se face bine
Claudiu

Post by Claudiu »

Am luat si eu azi, 21 de bucati ilarie, la fixa, pe pasarela din Mamaia. Am stat doar 2 ore, de la 16:00 la 18:00. Un nene care venise de dimineata avea vreo 7 kg...
Attachments
Fotografie0041.jpg
Fotografie0041.jpg (74.64 KiB) Viewed 20229 times
Copy of Fotografie0040.jpg
Copy of Fotografie0040.jpg (70.13 KiB) Viewed 20229 times
Copy of Fotografie0043.jpg
Copy of Fotografie0043.jpg (47.9 KiB) Viewed 20229 times
petricadascalu

Post by petricadascalu »

bravooo,baietii.....sa sara chefalii pe mal ca tot nu am timp sa merg....asa ce ma oftic,turbez cand intru pe forum si vad ca misca
fire intinse in continuare....
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Claudiu

Post by Claudiu »

Da' ce-ai patit, frate, Petrica, de nu mai ai timp de chefaleala? Pai, tu erai cel care inchidea sezonul la chefal. Se poate asa ceva...
baracudastorm

Post by baracudastorm »

astazi liniste in bazin navodari nu sa luat nimic speram sa bata vant bun .GIGI TURCU cu motoru lui il alearga si nu prea da in el.nea florin expert in plute de chefal a zapacit vanzatorea de la magazin din navodari : ai bre mai trisezi mult chefalu ala e satula fata de el .E BOALA DE PESTELE ASTA om la 72 de ani in apa la scos rame nu se lasa fratilor sa-i vezi e jale .pacat ca noi nu avem timp .e o boala cu chefalu asta nu mai scapi asa usor
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”