Pescuitul in Marea Neagra

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

bughy

Re: Pescuitul in Marea Neagra

Post by bughy »

@Claudiu hhahhahaa ;))
Atunci pot zice ca mi-am cumparat hartie igienica :))

Am tot citit despre pescuitul la mare, tehnici si cum sa vezi locurile bune, si am gasit, mai mult pe site-uri in limba engleza, ca orice plaja are de obicei un relief des intalnit.... Doua randuri de valuri, iar ideea e sa lansezi intre cele doua randuri, cam la 1m de locul unde se sparge cel de-al doilea (din larg).
In mamaia, navodari, corbu, vadu, de fiecare data cand e putin agitata marea (valuri mici), se vad clar aceste doua praguri de nisip care formeaza valuri. Daca intrii in apa, se si simt (mie de exemplu, dupa ce trec de primul prag, si intru in zona putin adanca, imi ajunge apa pana pe la buric, apoi daca merg in continuare scade, si apoi creste fara a mai fii "variatii"). Din ce am inteles eu ar trebui sa lansez pe unde-mi ajunge apa la buric :))))

Tine cineva cont de acest lucru cand se duce la chefal la noi la mare?

Image
Image
Image
petricadascalu

Post by petricadascalu »

:lol: :lol: :lol: foarte tare replica cu permisu...ma scuzati da nu ma pot abtine sa nu rad :lol: :lol: :lol:
salutare!!!
mitza ...ai facut o alegere buna! la corbu a pa e curata,poti campa linistit fara alte taxe si prostii de liniste nu mai zic...cand vii peaci dai un semn si te pot lua la scos rame dupa care cu putin noroc vei vedea cat de spectaculos e pescuitul la chefal...
bughy...ti cont de toate astea daca vrei dar sa vezi pe unu ca scoate peste de la 10m de mal te asigur ca te vei abate de la reguli...chefalul e cel mai imprevizibil peste intalnit si de aceea trebuie sa te adaptezi pe mal...fire intinse !!!
cat despre activitatea mea de luni pana azi ora precedenta,,,slab...vant puternic 3-4 pesti maxim 6 ;) chefali frumosi
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
shogunu65

Post by shogunu65 »

va salut

am o intrebare mai prosteasca asa .... chefalul asta nu manaca si rame din alea normale? din cate inteleg astea de mare se gasesc mai greu ...
sau la ce altceva as putea sa incerc ... vreau sa ma duc maine prin vama veche si as fi luat 2 lansete cu mine :)

dar momeala pentru chefal e greu de gasit in bucuresti ....

multumesc anticipat!
bughy

Post by bughy »

Salut shogunu, din ce am citit eu, ar mai merge si la scoica, ca el cam pe acolo sta, unde sunt scoici. Dar daca te duci in Vama, oricum cobori in Mangalia, daca te duci cu trenul, iar daca te duci cu masina, e si mai simplu. Poti lua de la pescarii de acolo, din port (dupa cum zice lumea). Chiar gasisem pe cineva care primea comenzi de rame de mare, si era din Mangalia (uite aici http://www.pescuitmania.ro/asigur-la-co ... t-1029.htm).

Pun mai jos niste poze, de pe blogul unei pasionate de scufundari si fototrafie subacvatica. Dupa cum zice ea, pozele sunt facute la digul Capul Turcului la Eforie Sud.

Image
Image
Image
Image
Image

Dupa cum vedeti, nu e foarte adanca apa, si sunt "calare" pe scoici.
Claudiu

Post by Claudiu »

Sigur ca mananca si scoica, numai ca prefer rama de mare cand pescuiesc cu lansetele, sta ceva mai bine in carlig la lansare decat scoica. Pe vremuri pescuiam si la scoica alba, pentru ca scoica alba are carnea tare, sta bine in carlig si e preferata chefalului.
De ceva vreme, mai mult din cauza comoditatii care s-a instalat in mine...cumpar rame de mare si nu ma mai complic.
shogunu65

Post by shogunu65 »

@claudiu

vreau sa plec mai pe seara catre mare ... iar pescuitul sa fie maine dimineata si poimaine ... poti sa mi spui un magazin in constanta sau in mangalia unde gasesc ramele alea de mare? eventual deschis pana mai tarziu :)

la rama rosie de gunoi chiar n a incercat nimeni??? citisem pe undeva ca mananca orice ... inclusiv la artificiale
Claudiu

Post by Claudiu »

E un magazin in Constanta, Gipo, al lui Gica Pescar, unde gasesti rame de mare la 9 lei cutia cu aprox. 27 buc.
Adresa: str. Mihaileanu, nr 38. Telefon : 0723205281
Este la intersectia cu bd. Mamaia, unde a fost un PECO de stat acum ceva timp.
In Mangalia nu stiu de unde poti cumpara, iar despre ramele obisnuite...am incercat eu si n-am avut succes cu ele.
bughy

Post by bughy »

Dar pe digul mare al portului, ala de la poarta 1, daca ma duc pana in cap, ce pot prinde? Si cand? Si cum?

Nu am fost niciodata acolo, dar imi doresc foarte mult, si mi-a promis cineva ca poate mergem sapt viitoare :)
Are rost sa-mi iau lansetele acolo?
Claudiu

Post by Claudiu »

bughy wrote:Dar pe digul mare al portului, ala de la poarta 1, daca ma duc pana in cap, ce pot prinde? Si cand? Si cum?

Nu am fost niciodata acolo, dar imi doresc foarte mult, si mi-a promis cineva ca poate mergem sapt viitoare :)
Are rost sa-mi iau lansetele acolo?
Acolo poti prinde mai multe specii marine, guvid, cel mai sigur.
Incepand cu luna august pana prin octombrie se da la tzaparina la stavrid (la care se mai ia si ceva zargan), cenacop (pui de lufar), lufar la linguri oscilante speciale ptr. lufar si chiar chefal cand este la suprafata in bancuri. Dai cu montura pentru suprafata cu doua plute si vreo 2-3 carlige(voi pune schema monturii putin mai tarziu).
Claudiu

Post by Claudiu »

Montura de suprafata pentru chefal:

Image

Lungimea poate fi intre 80-100cm.
mitza

Post by mitza »

Am inteles!
Prima intrebare ar fi daca am de unde sa cumpar momeala acolo......
mitza

Post by mitza »

petricadascalu wrote::lol: :lol: :lol: foarte tare replica cu permisu...ma scuzati da nu ma pot abtine sa nu rad :lol: :lol: :lol:
salutare!!!
mitza ...ai facut o alegere buna! la corbu a pa e curata,poti campa linistit fara alte taxe si prostii de liniste nu mai zic...cand vii peaci dai un semn si te pot lua la scos rame dupa care cu putin noroc vei vedea cat de spectaculos e pescuitul la chefal...
bughy...ti cont de toate astea daca vrei dar sa vezi pe unu ca scoate peste de la 10m de mal te asigur ca te vei abate de la reguli...chefalul e cel mai imprevizibil peste intalnit si de aceea trebuie sa te adaptezi pe mal...fire intinse !!!
cat despre activitatea mea de luni pana azi ora precedenta,,,slab...vant puternic 3-4 pesti maxim 6 ;) chefali frumosi
salut!
ma bucur ca-mi confirmi alegerea facuta! sper ca si complexul unde am platit cazarea sa fieOK, iar in privinta invitatiei la scos rame, nu-mi spune de doua ori ca nu mai scapi de mine! :D eu vin cu berea. oricum, dupa cate vad pe aici, in privinta pescuitului pe plaja sunt la grupa mica. accept orice sfat!
petricadascalu

Post by petricadascalu »

ca idee...lansete mai lungi ca 3,90 , 4,20 ,suporti(cracane) mai lungi de cca.1m pt.fiecare.. mulinete long cast cu linie de 0,20 si inaintas de 0,30 sau 0,35...vartej(optional agrafa)carlige cu tija lunga(preferabil nr,2 cu pinteni pe spatele tijei)plute cilindrice verzi ori combi portocaliu si verde ori bile(ideea e sa ofere flotabilitate carligului in apa si sa aiba o culoare stridenta... si plumb de 90g format racheta(ca un stabilopod ascutit numai ca are 4 picioare) ...restu vine de la sine :P
ade ca o sa te molipsesti,ai sa vezi :lol: (contact 0721599629)
Last edited by petricadascalu on 15 Jul 2011, 19:27, edited 1 time in total.
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
Claudiu

Post by Claudiu »

Maine dimineata iar o tai cu Eugen, cu barca pe mare !
Toti ha-ha-hanusii sa apeleze la mine !!! :lol:
Voi incerca si la taparina, sa vad ce pica. ;)
bughy

Post by bughy »

foarte tare montura, dar banuiesc ca in cazul asta, nu mai pun plutele frumos colorate pe carlig, pentru ca ideea e sa atarne, corect? :)
Claudiu

Post by Claudiu »

bughy wrote:foarte tare montura, dar banuiesc ca in cazul asta, nu mai pun plutele frumos colorate pe carlig, pentru ca ideea e sa atarne, corect? :)
Genial ! ;) :lol:
bughy

Post by bughy »

Nu degeaba se lauda mama ca-s destept :))
Claudiu

Post by Claudiu »

Extemporal ! :lol:

Stie cineva ce specie de peste din Marea Neagra este acesta din poza ? Sa nu-mi ziceti ca-i peste de asfalt, ca nu ma refeream la nenea din poza. :lol:
Domnii: Cezar Chioibasu, Vali Petrovici si Burian Petru, rog sa se abtina. ;)
Multumesc. :arrow:

Image
bughy

Post by bughy »

Randunica de mare?
Claudiu

Post by Claudiu »

bughy wrote:Randunica de mare?
Cum de ai gasit raspunsul corect, ca doar ce scrisesei c-ar fi nush ce pui de sturion, parca ? :roll: :lol:
Oricum, bravo ca te-ai descurcat, randunica de mare, este. ;)
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”