Sunt multe de povestit despre delta, dar si multe de facut pentru delta, asa ca ....hai sa-i dam drumul...
Moderator: Pacapescarul
Subiectul este extraordinar si aplaud deschiderea lui !sorin wrote:Va salut oameni buni, ma numesc Sorin si vreau sa lansez un topic foarte activ despre tot ce inseamna delta incepand cu intrarea, din Tulcea si terminand cu iesirea, ...tot din Tulcea. Am cam "batut" delta, incepand cu anul de gratie 1974, iar ultimele patru iesiri de 3 saptamani fiecare le-am avut la Chilia, pe Tataru (dar nu vorba lui Nelu Ploiesteanu).
Sunt multe de povestit despre delta, dar si multe de facut pentru delta, asa ca ....hai sa-i dam drumul...
Păi sa incercam cateva raspunsuri teoreticesorin wrote:Ce-ar fi sa incepem cu niste intrebari, la care cineva poate da un raspuns (?) :
1 - cum de se poate concesiona intr-o rezervatie a biosferei ?
2 - cine sunt cei care acorda aceste concesiuni ?
E adevarat ca nu am prea mult timp de scris acum pe forum, sunt ingropat in hartii pana peste cap. La figurat, desigur !sorin wrote:NU ! Costine, nu-mi face trimiteri in stanga si din stanga iar in stanga..., eu intreb poporul, pentruca cineva trebuie sa stie, iar odata si odata trebuie sa stim cu totii...sau nu? Pana la Cezar ma omoara senatorii...(lol). Daca ma iei de la primele intrebari cum ca cezarul ar fi prea ocupat cu niste probleme, altele decat problemele plebei, atunci ...
Si ia spune-mi de fapt in ce gen de relatii e cu Raduta, asa ca sa stim daca mai putem face ceva pentru delta...si asta vis a vis de cele patru intrebari ale imparatului...
Eu care’s mai credul din fire (pana la proba contrarie)cezar wrote:Nu stiu amanunte mai multe despre afacerile lui Raduta, dar, ce a facut, barem se vede. In folosul lui, evident si mult mai putin in folosul pescarilor romani.
Dar, cel putin, in zona concesionata de el in Delta exista paza, nu este aspectul dezolant de "zona parasita" ca-n restul Deltei. Asta este, cred, un aspect pozitiv, poate singurul !
De acord, sa-i dezvaluim noi, pe acest forum !sorin wrote:Probabil nu am fost inteles, ori nu m-am facut suficient de bine inteles... Nu Raduta sau Patriciu sau Becali sau multi altii sunt cei cu probleme, ei doar au speculat niste "slabiciuni", bravo lor ca au fost isteti. Altii trebuie cautati si intrebati, cei care au inlesnit niste concesionari ori niste vanzari. Niste functionari angajati la statul roman (in puncte cheie), cu salar de la buget, un buget vai de capul lui la care "bagam" toti cu varf si indesat. Acesti functionari au invartit valizele. Nu cel care umbla cu valiza pe strada trebuie acuzat, ci cel care-i ia urma, care se agata de ea si face orice ca sa ii parvina. Prejudiciul pe care il fac acesti functionari tarii nu se poate compara cu valoarea din valize. Ei, acesti functionari trebuiesc dezvaluiti, nu generalitati ca PSD sau Nastase sau X sau Y. Dar asta nu spune nimeni, pentru ca "unsoarea" e groasa,lata si lunga...