Sabar

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

Post Reply
rebeu

Sabar

Post by rebeu »

De mult voiam să verific ceea ce acum aproape doi ani am filmat aici. (trebuie Nokia player sau Quick Time Player sau VLC player (dă eroare dar afişează fără sunet)).
Azi, împreună cu Razvan am făcut o încercare.
Târziu mi-am adus aminte de aparatul foto. Şedinţa de pescuit a fost... hummm... ecologistă... încă nu suntem convinşi de potenţial. Ne-a agasat o depunere pe fire... ceva albicios cu miros... de peşte...
La plecare am vrut să mai explorăm şi am luat-o pe drum în continuare către aval. Atunci ne-am adus aminte să facem poze... Cezare... pe tine te-am pomenit (dac-ai sughiţat acu' ştii cine-i de vină) ce-ai mai fi dat tu iama prin ele... Fazani, prepeliţe, iepuri şi... căprioare. O splendoare! Nu m-aşteptam ca la sub 1km de drumul naţional să fie atâtea animale sălbatice.
N-am prins totuşi mare lucru în poze, pentru că deşi nu păreau să ne bage în seamă, au păstrat totuşi o distanţă apreciabilă (peste 100m).

Am avut şi o mică aventură... când ziceam că gata, am ieşit din sălbăticie am "agăţat" o baltă cu şleau şi... am mai stat (vreo oră spre două) până a venit "depanarea" să ne scoată de acolo. Acu' iar am de dat de băut la vecinii din bloc...

Concluzia? Tre' să mai mergem o dată să verificăm că deocamdată-i cam neclară treaba.

Uitasem! Pozele aici sau aici
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
rosu razvan

Re: Sabar

Post by rosu razvan »

Da , da , frumoasa plimbare chiar daca fara peste ! Si asa cum spunea Radu am vazut o gramada de vietati pe care sper sa nu le caute Cezar :mrgreen: sa le faca pastrama ! Si am vazut in ordidea numerelor de pe tricou 3 iepurasi ( da mai mari nitel de kilogram Cezare ) , vreo 4 fazani cu vreo 8 fazanite , vreo 5 potarnichi si vreo 20 de caprioare impartite in doua carduri fiecare cu tapul din dotaree dintre care unul mi sa parut ft frumos ( eu zic ca avea cornitele undeva intre 15 si 20 de cm asta aproximat de la cei 50 de m la care am fost cel mai aproape de ele ) !
Daca un om sta 10 ore pe un scaun si se uita la balta e nebun , daca are si o undita in mana e pescar !!!!
rosurazvan2005@yahoo.com - 0765/043430
cezar

Post by cezar »

rosu razvan wrote:Da , da , frumoasa plimbare chiar daca fara peste ! Si asa cum spunea Radu am vazut o gramada de vietati pe care sper sa nu le caute Cezar :mrgreen: sa le faca pastrama ! Si am vazut in ordidea numerelor de pe tricou 3 iepurasi ( da mai mari nitel de kilogram Cezare ) , vreo 4 fazani cu vreo 8 fazanite , vreo 5 potarnichi si vreo 20 de caprioare impartite in doua carduri fiecare cu tapul din dotaree dintre care unul mi sa parut ft frumos ( eu zic ca avea cornitele undeva intre 15 si 20 de cm asta aproximat de la cei 50 de m la care am fost cel mai aproape de ele ) !
Baieti, acum vanatoarea este oprita la (aproape) toate speciile.

Iepurasii aia sunt niste vatui din fatarea de acum 5-6 saptamani. Un iepure adult are 4-5 (uneori 6) kilograme.
Fazanii si potarnichile tocmai incep ouatul !
Caprioarele incep sa se pregateasca de imperechere ("gonita" incepe insa peste cateva luni). Tapii pe care i-ati vazut reprezinta "tineret" care inca mai respecta cârdul, tapii adulti sunt solitari si destul de nervosi acum, le cresc coarnele, care apoi vor fi curatate de tegument prin frecarea de arbori sau lupte .
Un tap adult bun are coarne cam de 24-32 cm inaltime, adica minimum o palma deasupra urechilor.
Razvane, tapul frumos pe care l-ai vazut poate fi un exemplar de doi ani si jumatate. Ala nici nu trebuie impuscat, are cel putin 3-5 ani de reproducere in fata.
rosu razvan

Post by rosu razvan »

Stiu Cezar despre ce e vorba dar vroiam si noi sa rasucim nitel cutitu in rana daca tot nu se poate face vanatoare ! :mrgreen:
La treaba cu iepurasi era o gluma legata de a ta de la Mariuta ( cea cu morcovu si iepurasii de 1 kil ) , ce am vazut noi erau iepuri adulti !
Iar cu tapul mie mi se pare frumos ptr zona asta , aici la poarta Bucurestiului k aici daca il vedea un "vanator" nu se uita prea mult si baga la sacosha ! Stiu si eu ce inseamna un tap adevarat k am apucat sa vad destui dar repet ptr zona asta mi se pare destul de frumos !
Daca un om sta 10 ore pe un scaun si se uita la balta e nebun , daca are si o undita in mana e pescar !!!!
cezar

Post by cezar »

rosu razvan wrote:Stiu Cezar despre ce e vorba dar vroiam si noi sa rasucim nitel cutitu in rana daca tot nu se poate face vanatoare ! :mrgreen:
La treaba cu iepurasi era o gluma legata de a ta de la Mariuta ( cea cu morcovu si iepurasii de 1 kil ) , ce am vazut noi erau iepuri adulti !
Iar cu tapul mie mi se pare frumos ptr zona asta , aici la poarta Bucurestiului k aici daca il vedea un "vanator" nu se uita prea mult si baga la sacosha ! Stiu si eu ce inseamna un tap adevarat k am apucat sa vad destui dar repet ptr zona asta mi se pare destul de frumos !
Treaba cu "cutitul in rana" ai reusit-o ! ;)

Cele mai frumoase trofee de tap sunt obtinute in general in zona de campie, se pare ca hrana este mai variata si mai bogata in minerale. E drept, putini tapi ajung sa poarte asa mandrete de coarne, pentru ca ajung in oala la varste fragede.
rosu razvan

Post by rosu razvan »

Acuma sper sa nu rasucesti tu cutitu dupa mine si dupa Radu maine la cafenea ca nu ne mai jucam ! Oricum sper sa ne vedem maine sa iti spunem unde sa le faci o vizita cand o fi voie !
Da am si o curiozitate si intreb pe cineva cu mai multa experienta ! Ai idee de ce nu sau speriat si am reusit sa ne apropiem cam la 50 de m de ele cu masina fara sa fuga ?
cezar

Post by cezar »

rosu razvan wrote:Acuma sper sa nu rasucesti tu cutitu dupa mine si dupa Radu maine la cafenea ca nu ne mai jucam ! Oricum sper sa ne vedem maine sa iti spunem unde sa le faci o vizita cand o fi voie !
Da am si o curiozitate si intreb pe cineva cu mai multa experienta ! Ai idee de ce nu sau speriat si am reusit sa ne apropiem cam la 50 de m de ele cu masina fara sa fuga ?
Salbaticiunile au un "al saselea simt" care le spune cand si unde sa se fereasca.
Exemplul ratelor salbaticie este graitor: pana la deschiderea sezonului, defileaza nestingherite prin fata ta. Cum incepe sezonul, nu le mai vezi !
La fel este cu capriorul; in afara perioadei de "rut" (cand il apropii cu chematoarea la doi trei metri, in rest, nu-l vezi, dispare inainte sa fie perceput de om).
D'aia sunt si usor de braconat: pentru ca braconierul il pandeste in afara perioadei legale, cand instinctul nu-l ajuta pe bietul animal.
Treaba se intalneste si la iepuri !
pupu

Post by pupu »

Super partida azi pe Sabar , cleni f. activi, nu mari, da multi,din pacate ploaia nu m-a lasat sa stau prea mult.

Numai bine...
Attachments
P1010029.JPG
P1010029.JPG (33.29 KiB) Viewed 10477 times
P1010030.JPG
P1010030.JPG (43.34 KiB) Viewed 10477 times
P1010031.JPG
P1010031.JPG (36.53 KiB) Viewed 10477 times
P1010032.JPG
P1010032.JPG (27.78 KiB) Viewed 10477 times
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”