La Pescuit....si atat!

Meşteşugul povestirii, farmecul lecturii

Moderator: dutustoica

Post Reply
zeus
Posts: 37
Joined: 28 Oct 2009, 19:53

La Pescuit....si atat!

Post by zeus »

Am deschis acest subiect aici deoarece vreau sa continui o idee....scuzati exprimarea......cu nu isi avea locul la "CMP" din Franta. Fae afirma ca tatal lui prinde peste cu scule asa zise vechi! dar cati dintre noi nu recunosc calitatea incontestabila a lansetelor Germina??? Prima oara la Dunare am pescuit cu asa ceva...si le-am folosit pana in 99 cand niste baieti destepti din Petosani m-au lasat fara ele! Discutia era plecata de la faptul ca este o realitate acapararea fazanilor(victime) in concursuri!
Nimic nou...la un concurs de anul asta din taspe participanti , sase echipe mergeau pe mana. Din punct de vedere legal...totul este ok. Intamplarea a facut ca la acel concurs sa participe si un tanar nevinovat care credea in fair-play, sportivitate..etc! Acel tanar a plecat cu un gust amar, cu toate ca gasca mai sus amintita nu a avut parte de rezultate din cele mai bune.

Poate...aici...in acest club, o sa se reuseasca sa promovam cativa pescari(de competitie) care sa va(ne) reprezinte pe la concursuri de gen...si de ce nu...la urmatorul Camp. Mondial! Va spun ca se poate! Imi pare rau ca anul acesta mai ales in primavara-vara nu am avut alaturi parteneri pe Blasova!...cum nici eu nu am putut participa alaturi de voi la diferitele .....expeditii! De ce???...nu din cauza banilor....nu din cauza timpului....cred ca totul s-a intamplat din cauza mea! In plus cred ca a contat faptul ca noi nu realizam cat de diferiti suntem in ale pescuitului. Unul se plange ca nu are conditii, altul ca nu are mijloc de transport, nu este....generator...o sa fie cutremur..etc! Nu.....nu este nimic din toate acestea...cred ca ar fi timpul sa recunoastem ca practicam stiluri diferite! De ce am spus Blasova...ptr ca am realizat ca toti amicii pe care i-am trimis acolo, s-au simtit bine si au prins peste...si crap...si caras...si o raceala....si....sa nu uitam miliardele de tantari!(trebuie sa mentionez faptul ca unul m-a acuzat de faptul ca l-am turnat....oare?)
In alta ordine de idei...sa incercam sa gasim cateva locatii, accesibile la pret care sa ne satisfaca aproape toate dorintele in ale pescuitului!

p.s. Si apropo de scule vechi...sa va spuna Mistrie cu ce lansete pescuiesc...firele nu le-am schimbat de ani de zile(folosesc max 0.22)...si prind si peste!

Da eu...tata lu' Hercule..... asta am avut de zis...poate va....cutremur! :lol:
cezar
Posts: 3609
Joined: 23 Oct 2009, 16:11

Re: La Pescuit....si atat!

Post by cezar »

Prietene Zeus,

Ai atins in povestioara cu acel concurs trucat mai multe probleme, dintre care unele merita raspuns imediat :

- concursurile de pescuit nu sunt intotdeauna fair-play - de acord.
- selectia loturilor nationale nu reflecta intotdeauna realitatea valorica - din nou de acord
- exista sansa si posibilitatea de a face, sub egida acestei asociatii-club, o echipa curata si competitiva- a treia oara de acord.

Sa o luam de la coada :
- o viitoare echipa PC 21. A fost din primul moment un obiectiv marturisit si va ramane si in continuare.
Dar, cred ca pentru asta este nevoie de multe. In primul rand de un om tanar, dinamic si priceput, dispus sa se implice, fara certitudinea ca eforturile sale vor fi prea curand recunoscute. Aveam in vedere pe cineva, dar...n-a fost sa fie. Poate se va gasi altul. Apoi, este nevoie de o investitie, pentru ca un astfel de lucru nu se poate face cu improvizatii sau carpeli (nu ma refer la scule ). Dar, cel mai important lucru, este nevoie de timp, de rabdare, de eforturi minutioase de selectie facuta pe valoare si performanta. Poate (de fapt sigur) mai este nevoie si de multe altele.
Dar, pana cand nu vom intruni cele trei conditii principale de mai sus, nu cred ca vom porni pe un astfel de drum

- selectia loturilor nationale. Este aproape hazliu sa ne preocupe pe noi, cei din PC 21, care de-abia incepem, n-avem echipa si nici perspectiva imediata sa avem asa ceva, sa discutam problema asta. Dar, parerea ne-o putem exprima.
Pana nu va exista o federatie nationala de pescuit competitional, o liga nationala cu un calendar cert si regulamente de competitie uniforme, cu clasamente unanim recunoscute, cu arbitri acreditati si observatori oficiali (neutri, obiectivi si detasati de orice raporturi cu cluburile, patronii de balti, furnizorii de scule si echipamente de pescuit etc.), nici nu se va forma un lot national cu adevarat reprezentativ. Competitiile de pescuit (mai ales la crap) de la noi seamana mai mult cu niste "braile". mai mult sau mai putin rafinate, remarcabile prin manarii, contestatii si scandal.

-fair-play-ul competitiilor; atata timp cat se accepta, de-a valma, echipele afiliate la cluburi la gramada cu independentii, profii cu diletantii, oamenii de calitate cu bisnitarii notorii, este o poezie sa vorbesti de sportivitate.
Cand sunt acceptati la concurs echipe doar ca platesc taxa de inscriere(in majoritatea covarsitoare a cazurilor), nu poti avea pretentii prea mari.

Cred ca despre lucrurile astea se va mai vorbi pe forumul nostru.

Si ar mai fi nevoie de minimum 12-15 piste de concurs competitive, pentru minimum 30-40 de echipe, care sa asigure la fiecare competitie conditii oneste si decente tuturor, lasand loc hazardului (tragerii la sorti) un procent cat mai mic.
User avatar
Geo
Posts: 465
Joined: 21 Oct 2009, 15:28

Re: La Pescuit....si atat!

Post by Geo »

Da' povestea?
Unde-i povestea?
Unde-i, dom'le, povestea ?

In absenta povestirii, nu credeti ca mai bine am muta topicul la Discutii despre pescuit ?
Pescuitul = Relaxare în natură
Post Reply

Return to “Povestiri pescăreşti”