Cristi, 1000 de lei de etapa ti se pare putin? Ma refer la situatia in care participi nesponsorizat, ca despre asta era vorba.
Daca la cei 1000 de lei taxa de participare mai adaugi cheltuielile pentru nade, momeli etc. folosite in cantitati industriale
si cheltuielile de calatorie, ajungi la o cifra de 2000 - 2500 lei/etapa. Daca mai punem la socoteala si o investitie initiala in echipamente...
Sa zicem insa ca asta n-o punem la socoteala, ca un pasionat le are deja, ca le foloseste in mod curent .
Anul asta au fost 5 etape parca, deci se strang 12500 lei/an deci 6250 lei/concurent. Si in sinea mea sunt convins ca sumele sunt mai mari in realitate.
Poate ca pentru unii nu e o suma importanta (ca neglijabila nu poate fi pentru nimeni) dar pentru altii e o mare dificultate sa-i rupa din fondul familiei.
Eu am simtit asta cand am incercat sa particip la concursul de la Cercani si mi-am dat seama ca nu ma tine cureaua.
Deci, pentru a nu lungi vorba, se pare ca tata lui Hercule are mare dreptate, referitor la acest aspect.
Din punctul meu de vedere, in astfel de concursuri, interventia sposorilor ar trebuie sa fie in sensul contributiei la cheltuielile de organizare a concursului, astfel incat taxa sa fie cat mai mica ceea ce ar permite o baza de selectie mai mare. Si atunci poate am vedea si la pescuitul de crap un Adi Spiac sau un Eugen Cozma.
Din pacate uite ca pescuitul de competitie de la noi este limitat la pescarii care se "invart" in lumea afacerilor din domeniu.
Majoritatea concurentilor din LRS sunt angajati ai firmelor care comercializeaza echipamente de pescuit sau sunt strans legate de acestea. Lumea craparilor inca n-o cunosc prea bine dar am senzatia ca e la fel, poate nu in acelasi procent.
Adica totul se petrece intr-un cerc prea restrans.