La televizor, de 2 zile, toti bucurestenii manca peste prin parcuri si „targuri”
Ati fost careva ati servit celebrele scrumbii la gratar
Culinare
Moderator: dutustoica
- Petru Burian
- Posts: 902
- Joined: 25 Oct 2009, 09:56
Re: Culinare
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
- Mihai Vinturache
- Moderator
- Posts: 2000
- Joined: 22 Oct 2009, 14:36
- Location: Bucuresti
Re: Culinare
Mi-am pus si eu intrebarea "De unde atata scrumbie de Dunare, proaspata???"
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
- Pacapescarul
- Moderator
- Posts: 461
- Joined: 23 Oct 2009, 17:05
Re: Culinare
Piftele de peste
Materia prima 2,5kg platica curatata (merge orice peste de pe care poti culege ceva carne):
Se fierbe cu sare 3-4 minute si se dezoseaza de sira spinarii, coaste si inotatoare:
Celelalte ingrediente: 2 cepe mari, 2 capatani de usturoi, 2 felii de paine inmuiate in iaurt gras, chefir sau sana, 2 cartofi cruzi, sare si piper dupa gust, facultativ cate o legatura de ceapa verde si patrunjel (nu prea de simte diferenta):
Se dau prin masina de tocat carne cu sita de 4mm, cartofii se dau ultimii pentru "curatirea" masinii:
Se amesteca si se "regleaza" consistenta, adaugand daca mai este cazul cartof crud, astfel incat sa nu se lipeasca de mana si nici de castron:
Se lasa o jumatate de ora sa se patrunda aromele si se purcede la prajire astfel: se formeaza intre palme bilute mici cam cat o nuca si se prajesc in baie de ulei cam 3-4 minute pana se rumenesc usor (uleiul trebuie sa acopere integral piftelele). Am incercat sa le fac si mai mari dar deoarece nu folosesc oua se "destramau" la prajire. Probabil merg mai mari, aplatizate si prajite pe ambele parti in ulei putin.
Ce imi place la reteta asta e ca "trag" foarte putin ulei si in plus devin "pufoase" nefolosind deloc oua.
POFTA MARE!!!
Materia prima 2,5kg platica curatata (merge orice peste de pe care poti culege ceva carne):
Se fierbe cu sare 3-4 minute si se dezoseaza de sira spinarii, coaste si inotatoare:
Celelalte ingrediente: 2 cepe mari, 2 capatani de usturoi, 2 felii de paine inmuiate in iaurt gras, chefir sau sana, 2 cartofi cruzi, sare si piper dupa gust, facultativ cate o legatura de ceapa verde si patrunjel (nu prea de simte diferenta):
Se dau prin masina de tocat carne cu sita de 4mm, cartofii se dau ultimii pentru "curatirea" masinii:
Se amesteca si se "regleaza" consistenta, adaugand daca mai este cazul cartof crud, astfel incat sa nu se lipeasca de mana si nici de castron:
Se lasa o jumatate de ora sa se patrunda aromele si se purcede la prajire astfel: se formeaza intre palme bilute mici cam cat o nuca si se prajesc in baie de ulei cam 3-4 minute pana se rumenesc usor (uleiul trebuie sa acopere integral piftelele). Am incercat sa le fac si mai mari dar deoarece nu folosesc oua se "destramau" la prajire. Probabil merg mai mari, aplatizate si prajite pe ambele parti in ulei putin.
Ce imi place la reteta asta e ca "trag" foarte putin ulei si in plus devin "pufoase" nefolosind deloc oua.
POFTA MARE!!!
Catalin Pavel, tel. 0730636893
mail: pacapescarul@yahoo.com
mail: pacapescarul@yahoo.com
Re: Culinare
.... ptr ca au "ceva"peste tre sa fie bune, dara cam mult cartof si paine si seamana a chiftele öltenesti, mai bine o lingura de faina
dupa reteta lipoveneasca cu mult zarzavat si ceapa se pastreaza "pufoase" si cateva zile si musai un ou in tocatura (parca se vede in foto un galbenus dar albusul e baza, nu sunt sigur ce-i in pahar), pentru "legatura"! ... in rest merge orice fel de peste fara valoare culinara la care se curata usor numa shira si alte alea dupa 3 min de fiert in apa clocotita ... eu am bagat in mix si "chinezesc"si a iesit de vis!
in rest "pofta buna" si sa stea pe masa tot timpul la un sprit de vara
dupa reteta lipoveneasca cu mult zarzavat si ceapa se pastreaza "pufoase" si cateva zile si musai un ou in tocatura (parca se vede in foto un galbenus dar albusul e baza, nu sunt sigur ce-i in pahar), pentru "legatura"! ... in rest merge orice fel de peste fara valoare culinara la care se curata usor numa shira si alte alea dupa 3 min de fiert in apa clocotita ... eu am bagat in mix si "chinezesc"si a iesit de vis!
in rest "pofta buna" si sa stea pe masa tot timpul la un sprit de vara
"Teorie este atunci cand stii totul dar nu merge nimic.
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"
Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
Practica este atunci cand merge totul dar nu stii de ce.
Eu imbin teoria cu practica Nu merge nimic si nu stiu de ce"
Sorin Varlan
0724.211.286 orange/ 0766517110 cosmote/ 0770202976 digi
-
- Moderator
- Posts: 1297
- Joined: 23 Oct 2009, 18:43
Re: Culinare
Moaama ... ce de chiftelute ai facut,zici ca-s .oite de catel ,tre" sa fie tare bune,data viitore cand mergem le fac dupa reteta ta !!