Moderator: Pacapescarul
Mihai Vinturache wrote:Sigur ca pot fi multe discutii si e adevarat ca ar trebui sa fie scufundator. Ba chiar am vazut oferte in magazine pentru fir special de feeder.
Dar eu folosesc de 2 ani un fir "no name" de 20 si am avut rezultate satisfacatoare.
Nu am avut ocazia sa incerc un pescuit in care sa folosesc acelasi feeder, in acelasi loc dar cu fire diferite, pentru a vedea diferenta intre fir normal si fir scufundator.
Acum am pregatit o mulineta cu un tambur mono de 20 "no name" si un tambur cu fir multi de 14. O sa vad ce se intampla.
Daca vrei sa lucrezi ca la carte, eu iti recomand pentru Delta sa incerci totusi un scufundator de 24, dar sa ai la tine si alte fire. In afara deltei cred ca un scufundator de 20 e suficient. Altii ar recomanda si mai subtire, mai ales la rau. Cu o linie de 20 si cu pricepere scoti crapi frumosi cu feederul.
Din ofertele de pe net am vazut ca preturile firelor pentru feeder nu sunt de speriat.
P.S.
Cred totusi ca acest topic este "off sectiune" feederul neavand legatura cu pescuitul la pluta.![]()
Pe undeva parca Peter a mai deschis niste subiecte legate de feeder si poate mutam acolo acest topic.
Pana la urma, tot nu inteleg de ce purtam aceasta discutie aici, la "secret", avem ceva de ascuns ? Ca nici nu e pescuit la plutaMihai Vinturache wrote:Cred totusi ca acest topic este "off sectiune" feederul neavand legatura cu pescuitul la pluta. Pe undeva parca Peter a mai deschis niste subiecte legate de feeder si poate mutam acolo acest topic.
Singura problema este daca "sinele" tau e de acord sa cumpere de la un producator care nu face altceva decat sa copieze in proportie de 70-80% un produs la care un poducator consacrat poate a investit sume mari in cercetare , ani de zile si pasiune ca sa-l obtina. Dupa asta"COPIATORUL" isi boteaza facatura cu un nume asemanator cu originalul si in plus il introduce pe piata prin niste sisteme evazioniste de "mare angajament". Bineinteles ca in astfel de conditii, "no name" ajunge sa fie extrem de ieftin si relativ satisfacator calitativ, iar cel care-l introduce pe piata are, cu toate astea, niste profituri imense, mult mai mari decat producatorii traditionali.Mihai Vinturache wrote:Bravo Mikcutule!
Asa cum spuneam si eu, folosesc un "no name' de care sunt multumit.
De fapt, ca o paranteza off topic, am constatat ca in ultima vreme tehnologiile "de varf" se generalizeaza cu asemenea viteza incat si firele "no name" au ajuns la calitati remarcabile. Este cert ca cele consacrate au performante superioare dar si preturi pe masura. In aceste conditii fiecare se adapteaza dupa posibilitatile pe care le are, dar lipsa unui fir "de firma" nu mai inseamna neaparart insucces. Observatia este valabila si pentru carlige, am gasit unele cu preturi accesibile si de o calitate deosebita.
Si eu cred ca discutiile ar trebui mutate undeva in zona vizibila tuturor asa incat rog administratorul sa faca acest lucru.
"Noi" credem (mikcutu wrote:@fatdady:
dintre aceste 2 mulinete,
http://www.energofish.ro/product.php/Mu ... Cast/3205/
si
http://www.magazinpescuit.ro/mulineta-l ... -3396.html
cine credeti ca este copiatorul?