Pescuiesc de mic , cartierul era plin de balti ,in spatele cinematografului Gloria,la capatul lui 92 (momearca), pe locul unde e policlinica Titan, langa lacul din parcul Morarilor mai era o balta ( langa unitatea de pompieri), cam pe unde e acum Zentiva era o livada unde era o balta micuta , apoi la ratarie, langa Policolor, asta a mai rezistat dupa revolutie insa a terminat-o Negoita, balta de la sticlarie, pe care inainte de revolutie o dragasera si curatasera si pe care acum nu o mai baga nimeni in seama, lacul din complexul Lia Manoliu, bineinteles Titanul, care innainte de dragare si amenajare era spectaculos. Probabil de aia ii zicea Balta Alba. Pescuitul adevarat m-a acaparat insa dupa revolutie, cand, avand o casa langa Hobaia imi petreceam sfarsitul de saptamana(si nu numai) pe balta, si nu pot sa va spun ce peste am prins acolo. Prin 96 cineva mi-a aratat cum prinde el salaul si dupa un an, raportul partidelor rapitor/pasnic era cam de 9 la 1. In prezent cred ca e si mai mare in favoarea rapitorului. Pescuiesc numai cu momeli artificiale, si bineanteles a venit si nebunia cu fabricarea lor, in general dau cu cele facute de mine, mai putin voblerele. Asa ca m-am gandit sa propun un topic cu acest subiect, sunt curios cat de implicati sunteti si voi. Pentru inceput o sa incerc (sper sa si reusesc) sa pun o fotografie cu o parte din micul meu colt cu mosmoande. Apoi pentru ca nu prea cunosc (exceptie fiind masivu) cine isi mai face singur shadurile,gruburile,e.t.c., am sa arat cum imi torn eu momelile din plastisol, sper sa mai fie si altii sau macar sa fie un indemn pentru cei ce vor sa incerce. Bineinteles putem continua apoi si cu altele, linguri, rotative, buzz bait-uri, si alte nebunii.

Uploaded with ImageShack.us
Numai bine...