Permisele ANPA 2011
Moderators: cezar, administrator, PETREMAN
Re: Permisele ANPA 2011
Cezar te rog sa nu uiti si de carnetul ala din buzunaru` de la sacou
.

Buna ziua!
Nici acum pe lista nu a aparut colegul meu Stirbu Dumitru
Actele au fost depuse pe 19 ianuarie (chit. nr. 1295)
Celelalte 3 permise depuse la ACEEASI data le-am ridicat acum trei saptamani
Va rog frumos sa verificati care este situatia
PS: el nu urmareste pe net forumurile, listele, dar daca se termina prohibitia la Dunare si plec fara el, AM PUS-O!
Va multumesc,
Cu deosebita consideratie.
Nici acum pe lista nu a aparut colegul meu Stirbu Dumitru

Actele au fost depuse pe 19 ianuarie (chit. nr. 1295)

Celelalte 3 permise depuse la ACEEASI data le-am ridicat acum trei saptamani

Va rog frumos sa verificati care este situatia

PS: el nu urmareste pe net forumurile, listele, dar daca se termina prohibitia la Dunare si plec fara el, AM PUS-O!

Va multumesc,
- smilebogdan
As dori sa va intreb : Inteleg ca PG-ul de giurgiu al lui Stancu Daniel, a suferit o problema, pe langa aceasta problema, se poate ridica permisul impreuna cu celelalte 2 vize(calarasi si tulcea) si ulterior sa ridic numai PG-ul de Giurgiu ? Multumesc.
Pesimistul este un Optimist bine informat !
Afirmativ !smilebogdan wrote:As dori sa va intreb : Inteleg ca PG-ul de giurgiu al lui Stancu Daniel, a suferit o problema, pe langa aceasta problema, se poate ridica permisul impreuna cu celelalte 2 vize(calarasi si tulcea) si ulterior sa ridic numai PG-ul de Giurgiu ? Multumesc.
Insa foarte probabil va fi gata si Giurgiu, cel tarziu marti !
Ma numesc Avram Dragos Andre si am depus actele pentru permis pe 11 Martie impreuna cu 3 prieteni ,vad ca ei sunt pe lista iar eu nu sunt.Oare de ce ?
Verificam si revenim !marianLMC wrote:Ma numesc Avram Dragos Andre si am depus actele pentru permis pe 11 Martie impreuna cu 3 prieteni ,vad ca ei sunt pe lista iar eu nu sunt.Oare de ce ?
si anul trecut au fost dificultati, si anul asta sunt dificultati.
Vin cu o propunere (putin aberanta, deoarece ANPA intarzie cu stabilirea tarifelor si regulilor si apoi mai sunt si PG-urile):
Intrucat APC21 numara deja "catziva" membri, pentru anul 2012, TOTI MEMBRI COTIZANTI sa depuna pana la 15.01.2012 carnetul si sumele afernte permisului ANPA si PG-uri solicitate. Astfel cca 250(sper ca-s mai multi) de autorizatii vor fi emise in acelasi timp! Avantaje: saturam microbul cat mai repede in inceput de an, dar si cheltuielile cu deplasarile pt PG-uri vor fi mai mici. Fiind o asociatie non-profit surplusul de la PG-uri poate fi folosit in SCOPUL SI INTERESUL membrilor cotizanti: LACUL SNAGOV!
Dar acu tine de ANPA, adik de STAT care a facut asa de mult bine de-mi vine sa emigrez.
Este o aberatie sa platim o cotizatie pe 12 luni si sa beneficiem doar pentru 6 luni!!! Actele normative pentru 2012 trebuie stabilite cel putin in noiembrie 2011. Daca nu, platim ce folosim, de aceea exista OPC!!!
Din acest motiv sunt cotizant al unei asociatii, pt ca sper ca impreuna putem sa schimbam ceva!!! Daca nu, nu vad motivul! (desi dupa ce am cunoscut oamenii care conduc APC-ul, dar si colegi, pot sa le zic prieteni, pot sa va enumar cel putin 3 motive pt care dau 50RON, dar trebuie schimbat ceva).
Trebuie sa ne trezim odata!
Vin cu o propunere (putin aberanta, deoarece ANPA intarzie cu stabilirea tarifelor si regulilor si apoi mai sunt si PG-urile):
Intrucat APC21 numara deja "catziva" membri, pentru anul 2012, TOTI MEMBRI COTIZANTI sa depuna pana la 15.01.2012 carnetul si sumele afernte permisului ANPA si PG-uri solicitate. Astfel cca 250(sper ca-s mai multi) de autorizatii vor fi emise in acelasi timp! Avantaje: saturam microbul cat mai repede in inceput de an, dar si cheltuielile cu deplasarile pt PG-uri vor fi mai mici. Fiind o asociatie non-profit surplusul de la PG-uri poate fi folosit in SCOPUL SI INTERESUL membrilor cotizanti: LACUL SNAGOV!
Dar acu tine de ANPA, adik de STAT care a facut asa de mult bine de-mi vine sa emigrez.
Este o aberatie sa platim o cotizatie pe 12 luni si sa beneficiem doar pentru 6 luni!!! Actele normative pentru 2012 trebuie stabilite cel putin in noiembrie 2011. Daca nu, platim ce folosim, de aceea exista OPC!!!
Din acest motiv sunt cotizant al unei asociatii, pt ca sper ca impreuna putem sa schimbam ceva!!! Daca nu, nu vad motivul! (desi dupa ce am cunoscut oamenii care conduc APC-ul, dar si colegi, pot sa le zic prieteni, pot sa va enumar cel putin 3 motive pt care dau 50RON, dar trebuie schimbat ceva).
Trebuie sa ne trezim odata!
Viata-i scurtă. Dacă tot n-o putem lungi, hai s-o facem lată!
- smilebogdan
Am vazut mesajul si am asteptat. Astazi este marti, daca trec pe la sediul apc21 pot ridica permisul cu cele 3 PG-uri sau Giurgiu tot nu este gata ?cezar wrote:Afirmativ !smilebogdan wrote:As dori sa va intreb : Inteleg ca PG-ul de giurgiu al lui Stancu Daniel, a suferit o problema, pe langa aceasta problema, se poate ridica permisul impreuna cu celelalte 2 vize(calarasi si tulcea) si ulterior sa ridic numai PG-ul de Giurgiu ? Multumesc.
Delegatul nostru este in drum spre Giurgiu ! Sper sa nu fie probleme si sa aduca si acest PG; oricum, carnetul cu restul vizelor este la sediu.smilebogdan wrote:Am vazut mesajul si am asteptat. Astazi este marti, daca trec pe la sediul apc21 pot ridica permisul cu cele 3 PG-uri sau Giurgiu tot nu este gata ?cezar wrote:Afirmativ !smilebogdan wrote:As dori sa va intreb : Inteleg ca PG-ul de giurgiu al lui Stancu Daniel, a suferit o problema, pe langa aceasta problema, se poate ridica permisul impreuna cu celelalte 2 vize(calarasi si tulcea) si ulterior sa ridic numai PG-ul de Giurgiu ? Multumesc.
In functie de ora cand soseste...
- Mihai Vinturache
- Moderator
Am facut acelasi lucru si in anul acesta. Am colectat permisele multor membri inaintea aparitiei permiselor ANPA si am sperat ca in acest fel vom putea fi mai operativi. In momentul aparitiei permiselor ANPA aveam deja peste 600 dosare in astepotare, la care nu am putut prelucra nimic anterior deoarece eram legati de seria permisului ANPA.danutz wrote:si anul trecut au fost dificultati, si anul asta sunt dificultati.
Intrucat APC21 numara deja "catziva" membri, pentru anul 2012, TOTI MEMBRI COTIZANTI sa depuna pana la 15.01.2012 carnetul si sumele afernte permisului ANPA si PG-uri solicitate. Astfel cca 250(sper ca-s mai multi) de autorizatii vor fi emise in acelasi timp!
Din pacate problemele au inceput la eliberarea PG-urilor. Politiile de frontiera nu ne primesc cu mai mult de 100-150 de carnete la un drum desi noi aveam posibilitatea sa le ducem mai mult de 600 de carnete in prima transa. Nici nu ne primesc cu alt transport pana nu-l termina pe cel anterior. Si uneori asta dureaza o saptamana. O alta problema este ca unele din politii doresc documentele in original, deci nu poti trimite dupa PG-uri, pentru un pescar, in acelasi timp in mai multe locuri. Obtinem vizele doar succesiv si asta face ca treaba sa se lungeasca. In povestea asta mai intervin si unele greseli. Nu ar trebui, dar ele sunt inerente, numai cine nu munceste nu greseste - iar noi muncim la asociatie dupa ce deja am muncit cate 8 ore fiecare pe la slujba sa. Asa ca, pentru unii ghinionisti lucrurile se lungesc si mai mult. De exemplu, am gasit documente cu CNP-uri gresite, fie de noi, fie chiar de pescarul care a completat cererea. Politia le-a returnat nerezolvate, fara sa ne spuna de ce. Noi am crezut ca a fost o scapare a politiei de frontiera si le-am retrimis. Le-am primit inapoi tot nerezolvate si atunci am luat documentele la mana din nou si le-am verificat si am descoperit greseala. S-a reparat si s-au trimis din nou, in fine am primit PG, in 2 luni in loc de 1. Vitregiti au fost si pensionarii pentru care primim ANPA cu taraita, in cantitati mici si din acest motiv durata de asteptare creste. De exemplu nici acum cei de la ANPA nu au permise pentru pensionari si asteptam o noua transa de la tiparire. Cel putin asa ne explica ei.
Incercam sa eliminam cat mai multe din aceste neconcordante si sa tinem cont de "lectiile invatate". Acum facem eforturi sa ne informatizam si mai mult activitatea incat sa avem o imagine cat mai clara, in orice moment, asupra fiecarui carnet.
Spuneai de 250 de autorizatii... In acest moment suntem aproape de 2000 daca nu cumva am depasit aceasta cifra. Este aproape imposibil sa nu intervina si cateva scapari.
Postarea este cam lunga dar am simtit nevoia sa prezint cateva explicatii pentru toti cei care se simt frustrati ca au asteptat prea mult, ca prietenii si-au primit carnetul iar ei nu etc. Si sper ca toti sa inteleaga ca noi ne-am dori sa rezolvam problemele instantaneu dar nu se poate.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Scuze, dar de-abia acum am vazut postarea dvs. Verificam si revenim cu raspunsul. Orice ar fi, se rezolva pana pe 19 mai, stati fara grija !crisstake wrote:Buna ziua!
Nici acum pe lista nu a aparut colegul meu Stirbu Dumitru![]()
![]()
Actele au fost depuse pe 19 ianuarie (chit. nr. 1295)![]()
Celelalte 3 permise depuse la ACEEASI data le-am ridicat acum trei saptamani![]()
Va rog frumos sa verificati care este situatia![]()
PS: el nu urmareste pe net forumurile, listele, dar daca se termina prohibitia la Dunare si plec fara el, AM PUS-O!![]()
![]()
![]()
Va multumesc,
Aveti mesaj privat ! Va rugam sa ne contactati urgent !crisstake wrote:Buna ziua!
Nici acum pe lista nu a aparut colegul meu Stirbu Dumitru![]()
![]()
Actele au fost depuse pe 19 ianuarie (chit. nr. 1295)![]()
Celelalte 3 permise depuse la ACEEASI data le-am ridicat acum trei saptamani![]()
Va rog frumos sa verificati care este situatia![]()
PS: el nu urmareste pe net forumurile, listele, dar daca se termina prohibitia la Dunare si plec fara el, AM PUS-O!![]()
![]()
![]()
Va multumesc,
Asteptarea a fost cu folos !smilebogdan wrote:Am vazut mesajul si am asteptat. Astazi este marti, daca trec pe la sediul apc21 pot ridica permisul cu cele 3 PG-uri sau Giurgiu tot nu este gata ?cezar wrote:Afirmativ !smilebogdan wrote:As dori sa va intreb : Inteleg ca PG-ul de giurgiu al lui Stancu Daniel, a suferit o problema, pe langa aceasta problema, se poate ridica permisul impreuna cu celelalte 2 vize(calarasi si tulcea) si ulterior sa ridic numai PG-ul de Giurgiu ? Multumesc.
Am primit confirmarea ca s-a rezolvat si Giurgiu !
-
cezar wrote:
Afirmativ !
Nu ati specificat care Marti

E bine sa fiti putin mai transparenti, mai comunicativi; sunt multi care asteapta un raspuns... Noi suntem un grup de 5 persoane; 2 se regasesc pe liste, 3 nu, chiar daca am depus documentele in aceeasi zi.
1. Daca citeati raspunsurile date colegului respectiv, intelegeati ca era vorba chiar de ieri (marti); ceea ce s-a respectat !briliantro wrote:cezar wrote:
Afirmativ !
Nu ati specificat care Marti. Tocmai a (mai) trecut o zi de Marti...
![]()
E bine sa fiti putin mai transparenti, mai comunicativi; sunt multi care asteapta un raspuns... Noi suntem un grup de 5 persoane; 2 se regasesc pe liste, 3 nu, chiar daca am depus documentele in aceeasi zi.
2. Dorinta de a afla stadiul rezolvarii vizelor este fireasca, dar pentru a fi mai precisi, "mai comunicativi, mai transparenti", ar trebui sa stim numele/prenumele celor 5 persoane (mai ales a celor 3 care nu apar inca).
Oricum, faptul ca seturi de documente depuse in aceeasi zi se rezolva in momente diferite tine mai mult de ritmul de eliberare a vizelor PG la diferite inspectorate judetele, de calitatea de pensionar/elev/integralist (indeosebi la pensionari inregistram intarzieri deoarece ANPA elibereaza cartonasele cu taraita), etc.
Daca doriti discretie, puteti sa ne comunicati numele prin Mesaj Privat.
- smilebogdan
Intradevar, ieri am fost si am ridicat si ultimul permis ratacit. Acum depinde cand ati depus actele, trebuie sa asteptati 3 luni si 7 zile sa le puteti ridica pe toate, asta este termenul limitabriliantro wrote:cezar wrote:
Afirmativ !
Nu ati specificat care Marti. Tocmai a (mai) trecut o zi de Marti...
![]()

&smilebogdan
Ma bucur ca s-a rezolvat !
Oricum, am tras doua concluzii:
1. sa oprim intotdeauna cate o copie CI la arhiva.
2. sa publicam pe forum o "lista operativa" cu cei care au depus actele, dar s-a inregistrat o poticneala pe undeva. Sunt si cazuri de CI-uri expirate, care n-au scapat de vigilenta celor de la IJPF-uri, sau copii ilizibile, sau inadvertente de CNP-uri. Nu sunt multe, dar, dar la un rulaj de 7-8 mii de PG-uri cate am scos pana acum, este aproape imposibil sa nu apara si ceva probleme.
PS- Numaratoarea lunilor nu este corecta, avand in vedere ca onor ANPA (structura guvernamentala!) a pus permisele in circulatie de-abia pe 9 martie 2011. Iar, fara permise ANPA, nu putem cere PG-uri.
Ma bucur ca s-a rezolvat !
Oricum, am tras doua concluzii:
1. sa oprim intotdeauna cate o copie CI la arhiva.
2. sa publicam pe forum o "lista operativa" cu cei care au depus actele, dar s-a inregistrat o poticneala pe undeva. Sunt si cazuri de CI-uri expirate, care n-au scapat de vigilenta celor de la IJPF-uri, sau copii ilizibile, sau inadvertente de CNP-uri. Nu sunt multe, dar, dar la un rulaj de 7-8 mii de PG-uri cate am scos pana acum, este aproape imposibil sa nu apara si ceva probleme.
PS- Numaratoarea lunilor nu este corecta, avand in vedere ca onor ANPA (structura guvernamentala!) a pus permisele in circulatie de-abia pe 9 martie 2011. Iar, fara permise ANPA, nu putem cere PG-uri.
Buna ziua,
Referitor la ultima lista, am depus permisul pe numele Ursache Vasile Daniel in 21.03. De fapt atunci am depus actele pentru inca 3 amici, care se regasesc pe actuala lista. Poate al meu e ratacit pe undeva?! Multumesc anticipat pt raspuns!
Referitor la ultima lista, am depus permisul pe numele Ursache Vasile Daniel in 21.03. De fapt atunci am depus actele pentru inca 3 amici, care se regasesc pe actuala lista. Poate al meu e ratacit pe undeva?! Multumesc anticipat pt raspuns!
Viata-i scurtă. Dacă tot n-o putem lungi, hai s-o facem lată!
-
Danutz,spune-mi,te rog,ce PG-uri ai solicitat?danutz wrote:Buna ziua,
Buna ziua
ma numesc Bunescu Florian Augustin, am depus actele in 23.03.11
mentionez ca sunt student si ca pg-urile cerute sunt: GR, CL si TL
am inteles din postari precedente ca ar fi probleme cu studentii dar am asteptat
acum a aparut o noua lista si ma vad nevoit sa intreb: vreo veste(sau problema) cu permisul meu?
ma numesc Bunescu Florian Augustin, am depus actele in 23.03.11
mentionez ca sunt student si ca pg-urile cerute sunt: GR, CL si TL
am inteles din postari precedente ca ar fi probleme cu studentii dar am asteptat
acum a aparut o noua lista si ma vad nevoit sa intreb: vreo veste(sau problema) cu permisul meu?