Dle. Burian,
Aveti perfecta dreptate in tot cea ce ziceti. Haideti chiar sa detensionam discutiile

si sa ramanem aceeasi prieteni cu totii.
Citez "-- Cat priveste invatatul din carti si „pe viu” consider ca nu este cazul dvs. sa recurgeti la astfel de argumente

Lasati-le pt. cei „foarte scoliti” (a se remarca ghilemelele)

" ... asa este
Citez"-- Nu am spus nicaieri sa se interzica motoarele pt. ambarcatiuni, dar am spus de mult ca puterea acestora trebuia limitata din start pe teritoriul rezervatiei si iata ca „timpul” ma confirma." .... nici eu nu am nimic in limitarea puterilor, insa trebuia facuta de la inceput, nu acuma la "sfarsit" ....
Citez "- Cat priveste Razelmul si furtuna

prefer sa ma ghidez dupa zicala (citez din memorie): „Inteleptul invata din carti, omul destept din experienta altora, iar prostul pe pielea lui” => nici prin gand nu-mi trece sa incerc experimentul

" si aici aveti dreptata insa imi permit o remarca ...

... poti sa faci scoala de soferi de mii de ori, dar pana nu pui mana pe volan si treci prin diverse situatii nu vei fi sofer "NICIODATA"
Si acum sa va spun ceva, am treversat ca pasager Razelmul de sute de ori in viata mea si nu am avut nicio temere indiferent de ambarcatiune si furtuna, dar in momentul in care mi-am luat permis de barca si am inceput sa conduc, am simtit ce inseamna condusul barcii pe pielea mea ...... si nu e gluma .... SINCER
Am prins futuni adevarate chiar si pe bratul Sf. Gheorge cand am avut intentia sa las barca (de 23.000 EUR) de izbeliste si sa sun la 112 sa ne ia de acolo

nu era nimeni pe Sf. Gheorghe, noi eram singurii si nu stiam de ce ....
Iar pe Razelm cand este furtuna adevarata ..... mai bine stai acasa ....

am vazut conducatori din Jurilovca care traverseaza de cate 5-7 ori pe zi Razelmul care s-au intors din cauza furtunii ........
La prima vedere pare simplu, insa nu este chiar asa ...
De Pasti (acuma o saptamana) am prins o furtuna ca am ajuns la mal ud fleasca, iar barca mea aia mare de 115 CP are bordul liber f inalt, daca eram cu Laguna 535 nu stiu daca reuseam. Anul trecut eram la pescuit la Capul Dolosman (la dos) cu Laguna iar la plecare cand am iesit in larg era "BULAU", am tras la mal cu zeci de litri de apa in barca si am venit pe jos ........ deci chiar nu e de glumit cu apa si barca.
Ar fi multe de povestit .... in zona complexului lagunar Razelm-Sinoe se ineaca anual multi localnici care s-au "nascut" in barca....
Dar asta e, vom merge cu barcile indiferent de conditii ........
Cele bune.