Dl Dorin, eu unul vad pt prima oara asa ceva, si nu imi zice nimic, o insirare de carlige si sarme , dvs sau altcineva priceput poate isi face timp sa imi si explice cum functioneaza, si eventual de unde se procura, eu pe la magazinele din Buc nu am vazut asa ceva... Multumiri anticipate
Radu, sarma aia, de unde e indoita, o bagi in gura pestelui pana ajunge la bila.
Lita o infasori in jurul capului
ancora scurta o infiti in burta iar cea lunga mai spre coada si asa ai o montura Drakovich
Oau, cam "dracoasa" montura... Da oare pestisorul nada mai traieste vreun pic cu atatea fiare in el ca sa mai fie atragator pt stiuca?? Ca doar sarma aia indoita in el cred ca ii ajunge pana in coada... in fine, tks pt explicatii, dar nu cred ca o sa o folosesc, imi pare cam "barbara"
Sirma se trece prin ochii pestelui si se infasoara numai in zona capului se da cu peste mort.
Miscarea o faci din virful batului,la aceasta montura se poate prinde stiuca salau si somn
Este o metoda cu mult mai frumoasa decit la lingura
Buna Ziua Domnilor
Astazi am prins primul crap pe anul asta ,am spart gheata la Mila.
Am Dat circa o ora la bomba,cu ttx ,am avut trei trasaturi ,am luat un crap la 2,5 kg, dupa care am renuntat pentru ca am preluat pensiunea IOROM
Miine daca nu ploua pescuiesc toata ziua
Domnule Dorin pescuiesc de relativ putina vreme pe Dunare, am mai scris pe undeva e aici chestia asta, anul trecut am incercat si eu cu ttx si mi-a dat ceva rezultate, puteti sa imi spuneti din secretele dumnevoastra cum folositi ttx? in ce combinatie? eu il amestec cu mamaliga si la sfarsit mai presez praf de ttx pe mamaliga. folosesc un fel de plumb momitor de 80g pe care pun mamaliga cu ttx cu un singur carlig cu patratica din malai si ttx sau porumb diverse variante. am inteles din postarile dumnevoastra ca folositi ttx cu faina de grau, puteti detalia compozitia?
De data asta am folosit chiar metoda dvs,adica mamaliga cu malai grisat putin mai moale in care am inglobat putin praf de ttx cu aroma de scoica si ttx simplu
Cu privire la momitor voi posta o poza cu montura ,cu privire la momitorul cu plumb eu nu il folosesc din doua motive ,este prea mare si crapul nu poate sa o inghita,plumbul nu lasa montura sa se deplaseze pe fundul apei si poate sa intre in namol.
Sint la coltul de jos a insulei mai jos de pontonul IOROM, la confluenta canalului Eracle cu Dunarea Veche
Acolo voi fi si miine ,in seara asta am momit deja 4 locuri
Astazi am avut a doua partida de pescuit de anul asta
Dimineata la 6 am fost in picioare ,cafeaua de rigoare ,pregatire monturi ,cirlige , mamaliga cu praf cu micropeleti scoica +ttx
Bomba doua cirlige ,gamagatu nr 2 fara ochet,negre,arc micut fara plumb,plumb 75 gr culisant.
Deci plumb ,virtej,20 cm tetxti 0,30mm,arc bomba,cirlige legate cu ata de ventir ,forfac max. 5 cm
Am intirziat la cafea si monturi pina pe la 10 (dimineata a fost cam frig)
Prima data m-am ancorat putin mai in larg nimic,dupa aceea am trecut in pragul de 5 m
Am prins 6 crapi max cred la 4 4,5kg minim 2 kg
Am scapat trei doi linga barca unul in buturuga,trasaturi la inceput anemice daca ai rabdare trage destul de bine
O zi deosebita ,mi-a venit inima la loc mai ales ca in ultima luna am fost cu inima la gura ca nu stiam daca incepe asa de vreme ,cu toate ca anul trecut am prins ca vara pe data de 28 mart,nu puteam sa dau decit la doua bete
Deseara o sa postez si pozele pe care le face Iliuta
Buna Dimineata Dane
Nu am incercat inca ,in dimineata asta o sa incerc la crap ca a inceput sa mearga ,dupa amiaza incerc si la avat
Pe somn il las cind veniti voi nu am luat coropisnite