Topicul politic - azi, Basescu

Moderator: administrator

Locked
cezar

Re: Topicul politic - azi, Basescu

Post by cezar »

Adar Marian wrote:Cand se discuta in termeni de "doctrina" ori de asezarea in dreapta sau in stanga esicherului politic a partidelor, vorbim doar ca sa ne aflam in treaba, zau asa. Aici exista doar clanuri stabilite pe interese de putere, care se-nfratesc pana la confuzie cu cele economice, atat si nimic mai mult.
Capitalismul cel mai salbatic a fost promovat de guvernarile FDSN-FSN-PSD, masuri de protectie sociala cu adevarat viabile au fost adoptate abia de PNL-ul lui Tariceanu, atunci bugetarii au inregistrat cele mai mari cresteri salariale adaugate unui noian de sporuri, au crescut pensiile, indemnizatiile de ajutor social, pana ce aproape c-am devenit un popor de asistati.
Liberalism, social-democratie, conservatori, astia-s termeni din DEX, fara nicio relevanta in cadrul partidelor care si le asuma pompos in titulatura. Extremele de care vorbea dom' Cezar putin mai sus, la noi nu exista, defectiuni de genul PRM sau Noua Dreapta fiind doar si numai refugiul unor dezaxati, buni sa populeze stabilimentele de tip Spitalul Gheorghe Marinescu sau Azilul Balaceanca.
Domnilor, putem discuta realist si aplicat pe marginea temelor de politica, nu insa si preluand teoretizari care la noi sunt doar insailari de cuvinte fara continut.
Singurul care este intelept si drept este numai bunul Dumnezeu ! D'aia el a asezat, cu dreptate, ticalosii in proportii egale atat printre politicieni (din toate partidele), ziaristi, patroni, preoti, tarani, soferi, fotbalisti, pescari, forumisti etc. Pana si betivii sunt tot astfel stratificati.
Proportia de nemernici este aceeasi in toate categoriile amantite (deh, legea numerelor mari ).
Politicienii au exact defectele concetatenilor care i-au votat. Doar ca ale lor se vad, fiind intens mediatizate .
Adar Marian

Post by Adar Marian »

Miyagi wrote: Pai sa discutam Neicusorule insa de ce nu crezi tu ca si PRM-ul sau Noua Dreapta au locul si importanta lor in politichie?
Simplu: asta-i un topic dedicat temelor politice, cel pe care se discuta despre bolnavi psihici, oameni cu grave tulburari de comportament si/sau mintale, nu-l stiu unde e.
Miyagi wrote:Crezi ca daca n-am mai fi asa de ocupati cu procurarea painii cea de toate zilele ei si-ar mai putea face numerele de circ?
Mon cher, pe clovnul Siminica ma duceam sa-l vad la circ, asa ca ori il muta pe Vadim tot acolo, ori muta circul la Casa Poporului, din doua, una.
Miyagi wrote:Nimic nu-i intamplator si daca vrei sa fi cu adevarat incapatzanat sa nu mai crezi in coincidente.
Stima!
Sesizez o oareshce incoerenta aici... Nicaieri n-am dat de inteles c-as crede in coincidente si chiar de-as face-o, ce legatura poate exista intre aspectul asta si incapatanarea mea (recunoscuta, subliniez faptul)?
cezar

Post by cezar »

Acuma, o chestie de care am luat azi cunostiinta, deocamdata in stadiu de "proiect".Se lucreaza la "schita codului fiscal 2011". Acesta trebuie sa asigure intrari suplimentare, din taxe si impozite, de cca 10 mld ron in 2011.
Ministerul Finantelor a selectat, in urma unui "brainstorming" cele mai interesante propuneri de noi taxe si impozite. Redau din memorie :
- taxa IT . Fiecare roman ar urma sa plateasca pe an (similar cu taxa radio-TV) 80 ron daca stau in localitati cu peste 5000 locuitori, respectiv 50 de ron in localitatile sub 5000 de suflete.
- taxa de confort urban . Fiecare orasean ar plati 200 ron daca stau in orase mai mari de 50.000 locuitori, 120 ron -restul
- taxa de comunitate (sau cam asa ceva) - o platesc cei care traiesc in imobile cu mai mult de doi proprietari.
- taxa ecologica - de fapt, un fond in care fiecare salariat va plati 0, 50 % din salariul brut
- taxele pe fast-food si pe dulciuri industriale - deja ati auzit de ele.
- Dar cea mai tare chestie este includerea pe lista veniturilor impozabile cu 16 % a AJUTOARELOR DE INMORMANTARE.

Nu stiu cate vor deveni cu adevarat lege, dar...m-am linistit. Cineva vegheaza pentru noi.
Cineva cu mult umor !
marian_i

Post by marian_i »

ministrul finantelor nu a fost cumva PNL-ist? :)
cezar

Post by cezar »

marian_i wrote:ministrul finantelor nu a fost cumva PNL-ist? :)
Da, a fost ! :lol: :lol: :lol:
Dar nu mai este ! ;)
Petru Burian

Post by Petru Burian »

@ Cezar
1 -- „... nu e normal sa aplicam scrutinul uninominal in 2 tururi, ca la alegerea primarilor?”
Daca tin bine minte, aceasta a fost forma avansata de PDL atat pt. parlamentari cat si pt. presedintii de cons. judetene; dar toate partidele au vrut si liste pt. parlamentari si tur unic pt. presedintii de cons. judetene. Se vede acum ce a iesit :evil:
2 -- Bunul Dumnezeu o fi el intelept ... dar in cazul politicienilor, vointei lui se suprapune o selectie artificiala viguroasa :lol:
3 -- "schita codului fiscal 2011" in lumea civilizata se impoziteaza venitul global. Parca si la noi s-a incercat (PSD) impunerea impozitului global (a fost chiar clauza de aderare la UE) dar nu s-a “reusit” :evil: De ce :?: pt. ca in baza declaratiei fiscale se identifica veniturile ilicite peste tot in lumea civilizata. Asa am ajuns ca 41% din pop. tarii sa nu plateasca impozit pe venit (CAS, somaj, etc.) + “imparatii si regii” cu toti supusii lor + toti cei cu averi ilicite +/- mostenite de la "matusi” si alte neamuri :evil:

@ Miyagi
4 -- Daca intr-un jud. sunt 4 partide si fiecare are un candidat din care 2 iau 25%, unul 24% si ultimul 26%, acesta ar fi castigator dar reprezinta sub un sfert din populatia judetului (nu exista participare de 100%). Este exact cazul pres. de cons. Judetene :shock:

@ Adar
5 -- Vadim, Paunescu, Pruteanu si altii numai de prostie nu pot fi invinuiti. Au fost “desfiintati” de trecutul personal, de faptul ca unii au preferat sa retina doar “forma” si nu fondul celor spuse de ei, iar unii le-au lipit etichete cu sarg si consecventa. Timpul certifica :lol: si ne obliga deja, sa le dam dreptate in unele privinte, asa cum si lui Brucan i s-a dat dreptate dupa 20 de ani :lol:

Si una personala: oare cum ar fi umplut visteria statului, in cond. actuale, guvernul Johannis :?: :lol: :lol:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”
costin stefanescu
Moderator

Post by costin stefanescu »

mie personal mi se pare o discutie fara rost,nu trebuie sa ai studii inalte sa-ti dai seama ca,cel putin la nivelul finantelor,santem condusi fara nicio viziune,acest 'bagabont' Vladescu nu stie nimc altceva decat sa taxeze,atat il duce mintea,de ce sa se chinuiasca el sa elaboreze un plan amplu de iesire din criza asa cum au facut statele vecine, cand poate fara chinuiala sa dea cu taxa in cap celor care inca produc plus valoare,el oricum inca de cand era la liberali era cunoscut ca omul taxelor de asta nici n-a fost compatibil cu doctrina liberala si s-a facut independent,insa acum a fost pus de Boc pt ca nu avea alta varianta,trebuia facut repede guvernul cu toate riscurile si asa a ajuns aceasta creatura la finante,l-au prins astia de la ziare pe la Amsterdam cu o pustoaica de vreo 20 de ani faceau shopping si se giugiuleau de mama focului,pedofilu'dracu'!
Petru Burian

Post by Petru Burian »

costin stefanescu wrote:un plan amplu de iesire din criza asa cum au facut statele vecine,
Frate Costin
Daca'i cunoaste planul de iesire din criza al ungurilor, aplicat inca anul trecut, ai plange cu hohote si ai ajunge la concluzia ca Vladescu este mic copil la cap. masuri drastice :lol: :lol: :lol:
savu alexandru

Post by savu alexandru »

Fara suparare dar "plangeti la mormant strain"! Va place, la nebunie sa bateti campii! Realitatea nu o cunoasteti decat din conversatii de la colt de strada sau din posturi TV de scandal! Realitatea(nu post TV) e crunta pentru cei implicati real in economie(Costin nu are nici un drept sa spuna/comenteze ceva!).
Multi fac apologie fara sa aiba cea mai elementara implicare! E normal asa ceva? E normal sa faca teoria chibritului cei care nu au lucrat niciodata?
dutustoica
Moderator

Post by dutustoica »

costin stefanescu wrote:l-au prins astia de la ziare pe la Amsterdam cu o pustoaica de vreo 20 de ani faceau shopping si se giugiuleau de mama focului,pedofilu'dracu'!
Costi, nu vorbi cu pacat. Poate era fiica-sa. :oops: :oops: :oops:
cezar

Post by cezar »

& Petru Burian

1. impozit global inseamna cu totul altceva in tarile civilizate fata de noi. N-are nici o legatura cu impozitul forfetar al firmelor.

2. Propunerea de lege a fost a Aliantei DA (PNL + PD), semnata de Tariceanu + Blaga + M.Macovei si era cu un tur de scrutin.
Legea a fost discutata tarziu, (noul) PDL intrase in opozitie si a sustinut, in aceasta calitate, doua tururi.
La votare, legea a fost scoasa de PNL, cu sprijin PSD si UDMR. Deci, cei trei, trebuie sa si-o asume. Corect !

3. In rest, vom trai si vom vedea. Planul anticriza al ungurilor a fost foarte dur, situatia lor era mult mai grea decat a noastra, dar l-au aplicat si au trecut de criza. Noi n-am avut nici un plan, iar criza...e criza.
Oare, ce-i mai bine ?
Noi procedam cum au procedat grecii; sunt sigur ca nu vreti sa stiti situatia actuala a Greciei.
Petru Burian

Post by Petru Burian »

cezar wrote:& Petru Burian
1. impozit global inseamna cu totul altceva in tarile civilizate fata de noi. N-are nici o legatura cu impozitul forfetar al firmelor.
Domn'Cezar si eu vorbeam la pct. 3. de impozitul global, ala adevarat :D unde daca ai vandut un porc, pe langa leafa anuala declari si suma incasata pe el si platesti impozit pe rezultatul adunarii :lol: :lol: :lol: Nu de forfetara ghicita sa aduca un ban in visterie :evil:
costin stefanescu
Moderator

Nea Savule,ia zi mata, asta daca nu cumva ai ochii-n punga si vezi paienjeni,de ce nu am dreptul sa comentez,ca io-s mai greu de cap,lumineaza-ma!
costin stefanescu
Moderator

dutustoica wrote:
costin stefanescu wrote:l-au prins astia de la ziare pe la Amsterdam cu o pustoaica de vreo 20 de ani faceau shopping si se giugiuleau de mama focului,pedofilu'dracu'!
Costi, nu vorbi cu pacat. Poate era fiica-sa. :oops: :oops: :oops:
pai da ,da ce pe fica-sa o pupa pe gura si-o ia de tate?
cezar

Post by cezar »

Costine, o fi vreo familie mai "evoluata", mai stii ? :lol: :lol: :lol:
costin stefanescu
Moderator

stai asa ca acum l-a suparat pana si pe piticu' Boc cu ineptiile lui si l-a amenintat ca-l da afara!
dar sa revenim la dragul nostru presedinte:recent a afirmat ca 99% din populatie e iubitoare de manele,stau si ma intreb de unde stie ornitorincu' asta ca tuturor ne plac manelele?crede ca daca lui ii plac trebuie sa placa tuturor,ca d'aia e presedinte nu-i asa?
ghinozo

Post by ghinozo »

eheeeeee... dupa cum vad eu asa ....numai un pescuit poa sa ne mai salveze.... s-au sdunat multe tensiuni peste iarna.....trebe sa organizam o iesire rpd...chiar si de ecologizare...numai iesire sa fie,,,,,eu cand v a spuneam sa nu-l votati pe choiombaliu...ca se impute trreeaba...m-ati luat cu pietre...na acm...spalati-va cu el pe cap ahahahah
cezar

Post by cezar »

costin stefanescu wrote:stai asa ca acum l-a suparat pana si pe piticu' Boc cu ineptiile lui si l-a amenintat ca-l da afara!
dar sa revenim la dragul nostru presedinte:recent a afirmat ca 99% din populatie e iubitoare de manele,stau si ma intreb de unde stie ornitorincu' asta ca tuturor ne plac manelele?crede ca daca lui ii plac trebuie sa placa tuturor,ca d'aia e presedinte nu-i asa?
Poporul roman se imparte intre el (adica 99 %) si restul (1 %). Eu asa am inteles !
Bai, da rai sunteti, ce aveti cu omul daca-i plac manelele lui Gutza si Minune !
Lume rea, ce mai, rea de tot !
Claudiu

Post by Claudiu »

costin stefanescu wrote: dar sa revenim la dragul nostru presedinte:recent a afirmat ca 99% din populatie e iubitoare de manele,stau si ma intreb de unde stie ornitorincu' asta ca tuturor ne plac manelele?crede ca daca lui ii plac trebuie sa placa tuturor,ca d'aia e presedinte nu-i asa?
Costine, ai dreptate, poate ca nu 99% din populatie iubeste manelele, insa eu cred ca si Base are dreptatea lui afirmand ca romanu-i iubitor de manele. Stiu si ce piesa le place cel mai mult romanilor: "pe la spate, pe la spate..." :lol:
costin stefanescu
Moderator

nea Savuleeeee!!!!,ce-ai facut nene te culcasi si ma lasasi cu ochii-n soare,sa mor prost?e asa tare berea aia de nu poti sa mai scrii?astept sa ma luminezi ca sa nu mai scriu ineptii p'acilea ca ma fac dracu' de ras! 8-)
Locked

Return to “CAFENEA”