Concursul APC21 TOTAL SPINNING şi braconajul

Moderator: cezar

Avatar utilizator
Albatrin
Mesaje: 989
Membru din: 21 Oct 2009, 17:32

Concursul APC21 TOTAL SPINNING şi braconajul

Mesajde Albatrin » 07 Apr 2015, 14:20

Pentru buna desfăşurare a concursului „Cupa APC21 TOTAL SPINING - ediţia 2015” s-a hotărât organizarea unor acţiuni antibraconaj pe lacul Snagov. Astfel în ziua de 2 aprilie pe la ora 11 , cu două zile înainte de concurs, împreună cu colegul şi prietenul Ghinozo am „aterizat” la Astoria cu două barci din dotarea asociaţiei. Le-am dat la apă şi am făcut o scurtă verificare a zonei apropiate locaţiei unde va fi „cartierul general” al concursului.

La prânz am avut o întâlnire de lucru cu întreg efectivul postului de poliţie transporturi Snagov, adică şeful de post şi ajutorul acestuia.Am hotărât ca în funcţie de informaţiile ce le vom avea, să organizăm două echipe de pândă, în două zone diferite ale lacului urmând ca în cazul în care „băieţii” or să iasă să-i prindem în flagrant.
A doua zi dimineaţă la ora 5.30 cele două bărci erau pe poziţiile stabilite şi până la răsăritul soarelui am aşteptat apariţia braconierilor.

Imagine

Probabil că sosirea noastră, din ziua precedentă, trecerea prin toate satele de pe malul lacului, nu a rămas neobservată, mai ales că s-a făcut la o oră „de maximă audientă”, adică 10.30-11.00, aşa că doar un singur „pescar”, care sigur dormea atunci când a sunat telefonul de alarmă de la „colegii de breaslă” , a picat în plasă.

https://youtu.be/mTIJM967ehw

Flagrantul fiind făcut, respectivului i s-a întocmit proces verbal.

După răsăritul soarelui, având nişte ancore improvizate, am luat „la pas” malurile să găsim alte plase. N-am reuşit cu ancorele, în schimb motorul nu a „ratat” una întinsă de-a lungul unui canal.

Imagine

Avea o sută de metrii fiind compusă din două plase, una cu ochiuri mai mici şi una cu ochiuri mari. În ea am găsit un lin şi un somotel pe care i-am eliberat.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Ziua „de muncă” s-a încheiat cu scoaterea a 3 plase şi cu un braconier prins în flagrant.

Sâmbătă dimineaţa, la şedinţa tehnică dinaintea primei manşe, concurenţii au fost anunţaţi să semnaleze prin telefon orice plasă găsită şi orice acţiune de braconaj observată, organizatorii împreună cu poliţia navală având posibilitatea de a intervenii în câteva minute. Acest mod de acţiune ne-a ajutat la scoaterea a încă vreo 5-6 plase în cele două zile de concurs.

Imagine

Imagine

Marele câştig al acestui concurs, din punct de vedere al acţiunilor antibraconaj, îl reprezintă dorinţa multora dintre pescarii participanţi, din Bucureşti şi Ploieşti, începători, amatori şi chiar câţiva dintre „greii” pescuitului de competiţie, să se alăture „Clubului Snagov” din cadrul APC21, prin care să participe la acţiuni antibraconaj şi nu numai.
Cu ocazia mesei organizate la sfârşitul primei manşe, într-un cadru mai puţin protocolar, şeful postului de poliţie transporturi Snagov a prezentat pescarilor modul în care se poate desfăşura activitatea perfect legal, cum ar trebui să ne organizăm, să comunicăm şi să acţionăm, având la bază protocolul încheiat de către APC21 şi Inspectoratul General al Poliţiei Române.
Toţi cei prezenţi au fost de acord că trebuie să ne organizăm cât mai repede deoarece perioada de prohibiţie începe săptămâna viitoare şi braconierii vor acţiona nestingheriţi de pescarii care până acum mai luau atitudine.[/quote]
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

Avatar utilizator
mikcutu
Mesaje: 751
Membru din: 26 Oct 2009, 09:53

Re: Concursul APC21 TOTAL SPINNING şi braconajul

Mesajde mikcutu » 07 Apr 2015, 16:37

foarte frumos!

Domnul respectiv, cu plasa, ce a motivat cand a fost prins cu mata'n sac "ca auzise si el de concurs si vroia sa dea o mana de ajutor al scoaterea plaselor"?! :D :D :D
Mai mult pentru cultura mea proprie, cand se considera flagrantul: cand se baga plasele sau cand se scot?
Za dacs cam from za tracs!

Avatar utilizator
Petru Burian
Mesaje: 902
Membru din: 25 Oct 2009, 09:56

Re: Concursul APC21 TOTAL SPINNING şi braconajul

Mesajde Petru Burian » 08 Apr 2015, 10:38

Excelenta actiune, remarcabila prin daruire, organizare si nu numai.
Combaterea braconajului ar trebui sa fie punctul de pornire pt. orice activitate de protejare a unui ecosistem.
Felicitari :!:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”


Înapoi la “Lacul Snagov”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori