UN nou început !?!?!

Moderator: cezar

Avatar utilizator
Albatrin
Mesaje: 989
Membru din: 21 Oct 2009, 17:32

UN nou început !?!?!

Mesajde Albatrin » 01 Mar 2015, 18:12În urma postărilor privind ieşirea de duminica trecută cu „cauciucata şi Johnson-elu’ ” marţi sau miercuri, nu mai ţin minte exact, primesc un telefon de la Cezar Chioibaşu, preşedintele APC21, care mă felicită pentru acţiune şi-mi spune că a primit telefoane de la unii membrii ai cluburilor bucureştene afiliate Ligii Române de Spinning. Pescari de Snagov, ataşaţi ca şi mine de acestă minideltă de lângă Bucureşti, doresc să participe alături de noi la acţiuni atibraconaj pe acest lac.

Cezar îmi propune să organizez o nouă ieşire la sfârşitul săptămânii acesteia, având, de această dată, la dispoziţie cele trei bărci cu motor ale asociaţiei şi acoperirea cheltuielilor necesare unei astfel de acţiuni.

Iau legătura cu şeful postului Snagov al Poliţiei Transporturi şi-i comunic intenţia noastră. Ca totdeauna până acum, acesta mă asigură de tot sprijinul, inclusiv prin cooptarea în echipă a altor doi poliţişti, de la alte departamente ale biroului judeţean Ilfov, pentru a avea în fiecare dintre cele trei bărci câte un reprezentant al autorităţii statului.

Vineri dimineată, la sugestia preşedintelui asociaţiei, îl sun pe prietenul şi colegul de Marius Ghinea (Ghinozo) şi îi propun să se alăture grupului.
- Gata „grasule” vin şi eu, ia spune cum facem?
- Păi, te duci tu, că eu sunt încă la servici şi iei maşina asociaţiei, iar pe la şase seara treci pe la mine şi mergem să verificăm barcile, motoarele şi peridocul de la Iancu.
- Ok ne auzim la telefon !

Întâlnirea pe lacul Snagov era programată sâmbătă la ora 4.30-5.00 pe platoul de lângă hotel Miraj, unde urma să dăm la apă barca gonflabilă, „lagunele” urmănd să fie lăsate la apă prin alte locuri.

Şi acum, după patru luni de la dispariţia sa din această lume, dragul nostru Iancu Dumitrescu ne ajută. Două dintre barcile asociaţiei şi două peridocuri stau la loc sigur în curtea lui, iar copii săi Victor şi Silvia ne sar în ajutor, ori de căte este nevoie, la orice oră din zi şi din noapte.

Vineri la ora şase eram în curtea lui Iancu unde împreună cu Ghinozo, am pregătit peridocul încărcat cu Laguna şi RIB-ul , plus motoarele şi rezervoarele aferente. A doua Lagună urma să fie adusă la Snagov de un alt coleg. De aici am mers la Cezar acasă ca să luăm fondurile financiare necesare şi unde aflăm că, din păcate, nu mai are cine „să tragă” a doua barcă din cauza unei probleme de servici a colegului Petre.

Sâmbătă la ora trei şi un sfert Ghinozo era la mine de unde am plecat la curtea lui Iancu. În linişte am deschis garajul, am tras peridocul afară, l-am agăţat de Logan şi cap compas Snagov.

Conform programului la ora 4.45 eram la locul stabilit, după ce de la Casa Presei Libere l-am luat şi pe Cristi Honţ, colegul nostru de asociaţie. Împreună cu cei de la poliţia transporturi am umflat şi dat la apă RIB-ul, iar Ghinozo împreună cu unul dintre poliţişti s-au urcat în el şi au început acţiunea de patrulare şi căutare de plase.Într-o jumătate de oră era şi Laguna la apă, în celălalt capăt al lacului, iar împreună cu şeful postului PT Snagov şi cu Cristi Honţ ne-am urcat în ea, pornind şi noi în căutarea braconierilor.Din cauza lipsei celeilalte Lagune, cel de al treilea poliţist a rămas la maşină, urmând să acţioneze de pe mal, daca este cazul. La puţin timp ni s-au alăturat ŞAPTE, scriu cu litere mari şi „bold-uit” că merită, pescari din cadrul cluburilor „Drill”, „PeApă” şi „Aquamania”, veniţi cu două barci. Pe unul dintre ei l-am luat în Lagună iar ceilalţi, s-au împarţit câte trei în fiecare dintre cele două cu care au venit. Împrăştiaţi apoi pe tot lacul am început să căutăm plasele şi pe „proprietarii” acestora.Lipsa noastră de experienţă şi poate de discreţie, unele carenţe în organizare au făcut ca acţiunea să nu se finalizeze decât cu scoaterea a cinci plase, dintre care două înfăşurate pe elicile bărcilor asociaţiei.Plasele au fost tâiate, „îndesate” apoi într-o sacoşă mare şi aruncate într-un tomberon de gunoi undeva prin Bucureşti de prietenii de la LRS.Cu toate lipsurile a fost o ieşire cu totul specială mai ales prin numărul de participanţi, trei poliţisti, trei membrii ai APC21 şi ŞAPTE (încă o dată cu litere mari şi bold-uit, că merită) pescari sportivi.

Cred cu tărie că este doar un început, că în foarte scurt timp ni se vor alătura tot mai mulţi pasionaţi ai pescuitului SPORTIV pe acest lac şi vom reuşi astfel să reducem braconajul şi dăm o şansă dezvoltării faunei piscicole, astfel încât pescuitul recreativ-sportiv, chiar în sistem „prinde şi eliberează”, să cunoască o mai mare dezvoltare, iar Snagovul să devină o „pistă” de referinţă mai ales printre spinning-ari.

Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

johnny_fia
Mesaje: 85
Membru din: 14 Mar 2010, 11:23

Re: UN nou început !?!?!

Mesajde johnny_fia » 03 Mar 2015, 12:28

Salutare!

Felicitari pentru actiune Cristi si multumiri tuturor celor implicati. Am gasiti si noi o plasa in jur de ora 12. La prima lansare in locul respectiv am si agatat. Evident am scos plasa si distrus-o. La nici 2 min dupa ce am scos plasa, a si venit un jgeab in control, dar nu a mai avut ce controla :D

Avatar utilizator
Albatrin
Mesaje: 989
Membru din: 21 Oct 2009, 17:32

Re: UN nou început !?!?!

Mesajde Albatrin » 03 Mar 2015, 12:32

Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!

Avatar utilizator
Mihai Vinturache
Moderator
Mesaje: 1998
Membru din: 22 Oct 2009, 14:36
Localitate: Bucuresti

Re: UN nou început !?!?!

Mesajde Mihai Vinturache » 03 Mar 2015, 21:24

Inca o data felicitari Cristi! Si tie si tuturor celorlalti implicati.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!


Înapoi la “Lacul Snagov”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator