Cumpar 2 LANSETE LINEAEFFE CARP CONCEPT
Moderator: dutustoica
Re: Cumpar 2 LANSETE LINEAEFFE CARP CONCEPT
omu mi-a zis ca le incarca cu plumb de 115-120 si ca da cu ele foarte bine...la 4lbs cat au alea sau 3.5 , 3.90/2 bucati si inele 50 cu 12 ... dai 120-130. nu inteleg ce mari diferente gaesti matale intre 8,9 si 12,14. 14 stiam ca e mai usor... inele mai bune... da legat de aruncare sau rezistenta... sincer nu stiu ce sa zic ...nu vreau sa incepem discutii ca am mai patit-o dar va asigur in continuare ca betele , cum am spus mai sus , sunt aceleasi toate mtx 8si 9.
Last edited by Deceneu on 20 Sep 2011, 14:16, edited 1 time in total.
Foaie verde de cucuta , ploua apa-n beci , eu imbrac chilotii si ma duc la meci!
Cu betele de balta e cam asa: ori iti iei sa dai cu ele, ori iti iei sa simti pestele. In ambele cazuri trebuie sa te ajute sa lansezi montura pe vaduri. Nu pe alea pe care ti le faci singur ci pe alea pe unde circula pestele. Liviu mai merge din cand in cand pe o balta care tine si over tuenti
. Ca sa dai cu un bat trebuie sa aiba cel putin 3 lb jumate. Problema e ca pentru pescuitul de agrement sunt cam lungi si atunci incepi sa faci compromisuri. Primul e sa renunti la betele de 3,9 pentru cele de 3m, 3,3m sau 3,6m. Mai exista varianta betelor din 3 bucati, dar aici deja apar problemele in plus la mufare. O ultima solutie ar fi cele telescopice insa gasesti foarte rar bete bune. Eu m-am pricopsit cu un Siweida de 3,6m si actiune de 3,5 lb. Nu stiu unde as putea sa gasesc inca 4 ca sa-mi fac un set numai pentru baboiala si sa nu mai depind de betele pentru concurs.
Ca o concluzie, la Tancabesti, pe Bunget Bratesti (unde tre sa arunci), pe Doripesco sau la Corbu, Pro Roialele au surclasat grav Century-ury NCS. N-am aruncat eu cu ele, sa se creada ca orice cioara isi lauda puiul si a fost un al 4 lea care nu mai da Pro Royalele nici macar pe Century-uri.

Ca o concluzie, la Tancabesti, pe Bunget Bratesti (unde tre sa arunci), pe Doripesco sau la Corbu, Pro Roialele au surclasat grav Century-ury NCS. N-am aruncat eu cu ele, sa se creada ca orice cioara isi lauda puiul si a fost un al 4 lea care nu mai da Pro Royalele nici macar pe Century-uri.
N-am zis mah ca nu ar fi aceleasi numai ca eu am vazut multe rupte intr-un regim mai dinamic de exploatare. Daca vorbesti de cele de 4 lb vorbesti de leviere si nu de lansete. Alea sunt si foarte grele.Deceneu wrote:omu mi-a zis ca le incarca cu plumb de 115-120 si ca da cu ele foarte bine...la 4lbs cat au alea sau 3.5 , 3.90/2 bucati si inele 50 cu 12 ... dai 120-130. nu inteleg ce mari diferente gaesti matale intre 8,9 si 12,14. 14 stiam ca e mai usor... inele mai bune... da legat de aruncare sau rezistenta... sincer nu stiu ce sa zic ...nu vreau sa incepem discutii ca am mai patit-o dar va asigur in continuare ca betele , cum am spus mai sus , snt aceleasi toate mtx 8si 9.
Eu daca nu le mai pot lua inapoi pe alea ma voi orienta catre un set de 14 cu 3,75lb si 3,9m si inca unul de 3,6m de cel putin 3,5 lb. Sper sa scoata 14 si la 3,6m. Daca nu imi iau Free Spirit E-class in locul celor de 3,6
, ca tot 3,75 lb au. Diferentele dintre ele constand in blanc, inele si intarituri.

Eu vad situatia cam asa... Cumperi bete in functie de ce peste vizezi:
- cu bete 3,5-4 lbs, vizezi pesti over 10-15kg, le incarci cu plumb 110-130gr. Daca pui plumb mai mic , nu le incarci cat trebuie , nu arunci mult, daca vizezi pesti de 2-3-4-5- kg ai toate sansele sa il pierzi.
-cu bete 2,5-3lbs vizezi pesti mai mici.. in jur de 5-7 kg, le incarci cu plumbi 60-85 gr, arunci destul cu ele si ai parte de drilluri frumoase... majoritate betelor de 3 lbs avand actiune parabolica sau .. semi-rapida..
In ambele cazuri exista si reversul medaliei, eu personal am experimentat. Pe Podari am prins cu SPODul (5lbs) ciortan 3 kg..., pe Putineiu la Conac, am scos cu betele amintite mai sus ,hakuyo, crap 8 Kg, m-am luptat ceva cu el dar am reusit... Personal asa vad lucrurile.
- cu bete 3,5-4 lbs, vizezi pesti over 10-15kg, le incarci cu plumb 110-130gr. Daca pui plumb mai mic , nu le incarci cat trebuie , nu arunci mult, daca vizezi pesti de 2-3-4-5- kg ai toate sansele sa il pierzi.
-cu bete 2,5-3lbs vizezi pesti mai mici.. in jur de 5-7 kg, le incarci cu plumbi 60-85 gr, arunci destul cu ele si ai parte de drilluri frumoase... majoritate betelor de 3 lbs avand actiune parabolica sau .. semi-rapida..
In ambele cazuri exista si reversul medaliei, eu personal am experimentat. Pe Podari am prins cu SPODul (5lbs) ciortan 3 kg..., pe Putineiu la Conac, am scos cu betele amintite mai sus ,hakuyo, crap 8 Kg, m-am luptat ceva cu el dar am reusit... Personal asa vad lucrurile.
Foaie verde de cucuta , ploua apa-n beci , eu imbrac chilotii si ma duc la meci!
Cu bete de 2,5-3lb dai in principiu primavara cand pestele trage anemic, umbla ca sa depuna si-l gasesti si-n mal sau la ciortan cand faci patul prin nadire intensiva, mai aproape, iar cu cele de 3,5-4lb pescuiesti si in mal si in larg si la mic si la mare.Deceneu wrote:Eu vad situatia cam asa... Cumperi bete in functie de ce peste vizezi:
Nu stiu unde sau cum ai ajuns la ideea ca majoritatea betelor de 3 lb au actiunea semi sau parabolica.
Si eu am prins cu spodul pe Tancabesti ciortan de 4 kile. Ba chiar si-o mocuta de juma` de kil, da` mi-a stat Vlad Parfene pa cap mai toata partida si din betiv nu m-a scos. Nu ca n-as fi fost, dar abia asteptam sa plec de pe balta.
Last edited by Miyagi on 20 Sep 2011, 10:39, edited 1 time in total.
Se poate muta toata discutia asta intr-un alt topic la echipamente. Nu de alta, dar se poate dezvolta si mai poate ajuta si pe altii sa se orienteze. Oricum suntem pe un topic din sectiunea vanzari si chiar daca nu ne-a injurat inca Liviu, nici dezbaterile astea nu vor fi gasite la nevoie.
Multumim si scuze Liviu.
Multumim si scuze Liviu.
Eu cred ca cumperi bete in functie de cat vrei sa lansezi. Vrei lansari mari, cumperi bete puternice si lungi, vrei lansari pana in 100m, cumperi orice. Eu am scos peste destul de maricel si cu lanseta de spinning de 2.40, actiune 10-45. Inca nu am lansete adevarate pentru crap, dar cand merg la crap dau cu alea de chefal si mai am cateva telescopice universale. Depinde si unde pescuiesti.
Grupul de pe Facebook: https://www.facebook.com/groups/733988943379136/
De prins peste se poate prinde si cu mana goala. Cand esti "montat" pe o chestie trebuie sa-ti adaptezi totul pentru a avea confortul maxim. Pescuitul de agrement fiind o activitate recreativa, trebuie sa te intorci acasa odihnit de la o partida si nu obosit, terminat dupa toate compromisurile pe care le-ai facut pe balta neavand echipamentul adecvat. Nu vorbesc de pescuitul competitional.
Ia uite spre exemplu: 2 lansete fox warior 3.90 - pret pachet 350 lei[quote crapmania]. Cred ca se mai poate negocia la ele.
Multumesc tuturor pentru sfaturi.
Hai sa ne organizam putin.....
Probabil de la nadirea grea cu Banisor de la inceput si de la cea de intretinere imediat dupe.
Acum, regula de baza in alegerea lansetei este testarea propriu zisa a acesteia inainte de cumparare.
Sincer, voi stiti ca nu am scule pretentioase si nici nu vreau sa cheltui acum asa cum spunea Deceneu 1000-1300 RON pentru o baterie noua.
Imi doresc sincer sa nu mai dau cu frica ca se rupe batu', dar si cu astea (DAM si Lineaeffe) ma duc in jur de 100 m.
MTX 12 sau 14 by Hakuyo cred ca sunt ok dar cred ca mai trebuie sa demonstreze in timp fiabilitatea. Pretul e cam tare si el pentru ca intra in competitie cu brand-uri mult mai cunoscute (mare parte made in China si ele...), dar verificate, apreciate, etc.
Chiar si eu am o lanseta si o mulineta Hakuyo , care e pe la frate-miu si nici nu mai stiu daca e MTX sau altceva.Verific.
Poate toate sculele mele nu fac cat un Century dar stiu ca pot sa ma bazez pe ele.Pana la un pct....
De rupt, 90 % din scule se rup la transport nu din lansare, etc.
Oricum pastram topicul deschis pe subiectul asta, la care mai adaug unul: Banax Helicon 5600.
Parca un up-grade la mulinete mi-ar fi mult mai util. Ce parere aveti de Banax?
Hai sa ne organizam putin.....

Concluzia lui Cornel de mai sus este definitorie, dar nu stiu cum se face de vin mereu rupt de oboseala de la pescuit.Miyagi wrote:De prins peste se poate prinde si cu mana goala. Cand esti "montat" pe o chestie trebuie sa-ti adaptezi totul pentru a avea confortul maxim. Pescuitul de agrement fiind o activitate recreativa, trebuie sa te intorci acasa odihnit de la o partida si nu obosit, terminat dupa toate compromisurile pe care le-ai facut pe balta neavand echipamentul adecvat. Nu vorbesc de pescuitul competitional.
Probabil de la nadirea grea cu Banisor de la inceput si de la cea de intretinere imediat dupe.
Acum, regula de baza in alegerea lansetei este testarea propriu zisa a acesteia inainte de cumparare.
Sincer, voi stiti ca nu am scule pretentioase si nici nu vreau sa cheltui acum asa cum spunea Deceneu 1000-1300 RON pentru o baterie noua.
Imi doresc sincer sa nu mai dau cu frica ca se rupe batu', dar si cu astea (DAM si Lineaeffe) ma duc in jur de 100 m.
MTX 12 sau 14 by Hakuyo cred ca sunt ok dar cred ca mai trebuie sa demonstreze in timp fiabilitatea. Pretul e cam tare si el pentru ca intra in competitie cu brand-uri mult mai cunoscute (mare parte made in China si ele...), dar verificate, apreciate, etc.
Chiar si eu am o lanseta si o mulineta Hakuyo , care e pe la frate-miu si nici nu mai stiu daca e MTX sau altceva.Verific.
Poate toate sculele mele nu fac cat un Century dar stiu ca pot sa ma bazez pe ele.Pana la un pct....
De rupt, 90 % din scule se rup la transport nu din lansare, etc.
Oricum pastram topicul deschis pe subiectul asta, la care mai adaug unul: Banax Helicon 5600.
Parca un up-grade la mulinete mi-ar fi mult mai util. Ce parere aveti de Banax?
ماہی گیری 21 کلب
Liviu
Liviu
Eu nu vreau sa fiu Toma Necredinciosu , da sincer mie personal nu imi plac....
Daca vrei sa te orientezi spre mulinete, ia in considerare si Okuma PL 860/865 . Anul acesta a aparut si un model pe 10 rulmenti, la aceeasi bani ca banax -ul.
Eu folosesc aceste mulinete , le-am ales dupa o lunga perioada de informare.. sunt f multumit de ele
.
Si sa sti ca ai dreptate, desii mulineta e in "slujba" lansetei , de multe ori ea face legea.
Daca vrei sa te orientezi spre mulinete, ia in considerare si Okuma PL 860/865 . Anul acesta a aparut si un model pe 10 rulmenti, la aceeasi bani ca banax -ul.
Eu folosesc aceste mulinete , le-am ales dupa o lunga perioada de informare.. sunt f multumit de ele

Si sa sti ca ai dreptate, desii mulineta e in "slujba" lansetei , de multe ori ea face legea.
Si , uite unde s-a mai discutat despre asta...http://www.infopescar.tv/forum/mulinete ... t1079.html
Alta chestie , PERSONAL , decat sa iau hakuyo mtx 14 , as alege Chub Outckast, e diferenta de 100 de ron dar merita... dar deja aici ajungem la bete de 100E /buc.
PS : Am gasit pe okazii modelul acela de avertizori de la hakuyo, e 250 ron , la D. Mitranescu e 280 , deci in Dragon e cam 200-220.
PS : Am gasit pe okazii modelul acela de avertizori de la hakuyo, e 250 ron , la D. Mitranescu e 280 , deci in Dragon e cam 200-220.
La mulinete te sustin. PL-urile zic si eu ca sunt mult mai bune decat Helicoanele in primul rand ca gasesti service in Romania si implicit piese de schimb. Banax-urile daca nu sunt coreene iei teapa cu ele. Cele coreene acum sunt foarte rare si nici alea nu sunt destul de performante. Pl-uri iti poti lua cu incredere si la mana a doua de pe net.
Altfel, chiar daca pescuiesti si pe Dunare sau in Delta, la crap ai nevoie de un beitrunner, de un tambur pe care sa-ti incapa ceva fir. Daca pescuiesti preponderent pe balti, chiar daca de agrement, baboiala, etc, mergi pe mulinete cu tambur long cast. Cu un set de PL-uri faci partide si colo si colo, ani buni.
Altfel, chiar daca pescuiesti si pe Dunare sau in Delta, la crap ai nevoie de un beitrunner, de un tambur pe care sa-ti incapa ceva fir. Daca pescuiesti preponderent pe balti, chiar daca de agrement, baboiala, etc, mergi pe mulinete cu tambur long cast. Cu un set de PL-uri faci partide si colo si colo, ani buni.
Dan are vreo 4 feluri de avertizori. Toti de la Hakuyo. In functie de buget te poti orienta. Toti sunt replici insa sunt bunicei. Chiar si swingerele iluminate, copii dupa MK 2-uri, ca englezii n-au priceput ca ar fi bine sa combine prinderile de la mk 2 la cei euro iluminat-i sunt destepte si cu mult mai ieftine. De-asta zic eu ca ar trebui sa cumperi Hakuyo de la el si nu din Dragon. Ultima data cand am vorbit cu el vroia sa modifice suportii ca sa-i faca mai stabili si ia si scos de la vanzare. In Dragon se vand in continuare cum i-au facut chinezii la inceput.Deceneu wrote:Alta chestie , PERSONAL , decat sa iau hakuyo mtx 14 , as alege Chub Outckast, e diferenta de 100 de ron dar merita... dar deja aici ajungem la bete de 100E /buc.
Suportii de la ce , nene ?
Cu Seonzorii e cu dus si intors... sincer.. eu am unii din Dragon...tip TL. o chinezarie cu intrare jack. 15 lei bucata . swingere ma ales eu prost.. pe lant, dar cu mufa jack ptr noapte.. 10 lei bucata. acum ce sa zic... din 5 mai am 4 , si 1 mai face fitze.. da socramiu a dat 15 lei pe bucata acum 3 ani de zile si merg si pana in ziua de azi fara probleme. Am vazut pe okazii, vinde unu un set de 4 Delkimi, 1000 RON, s-ar merita zic eu avand in vedere ca 1 Delkim e 860 ron, dar cica i-a cam folosit 2 sezoane. eu pusesem ochii pe unii de la energo da erau 576 lei , 3 + statie.. si inca unu costa cam 170 lei... deci ma cam seca.. de fiecare data cand aveam banii in mana de investit am ales alta varianta ca nu imi venea sa dau atatia bani pe un set de senzori...poate ca nu e mult dar la bugetul meu ..
La 1000 de lei n-are cum sa fie Delkimi.Deceneu wrote:Cu Seonzorii e cu dus si intors... sincer.. eu am unii din Dragon...tip TL. o chinezarie cu intrare jack. 15 lei bucata . swingere ma ales eu prost.. pe lant, dar cu mufa jack ptr noapte.. 10 lei bucata. acum ce sa zic... din 5 mai am 4 , si 1 mai face fitze.. da socramiu a dat 15 lei pe bucata acum 3 ani de zile si merg si pana in ziua de azi fara probleme. Am vazut pe okazii, vinde unu un set de 4 Delkimi, 1000 RON, s-ar merita zic eu avand in vedere ca 1 Delkim e 860 ron, dar cica i-a cam folosit 2 sezoane. eu pusesem ochii pe unii de la energo da erau 576 lei , 3 + statie.. si inca unu costa cam 170 lei... deci ma cam seca.. de fiecare data cand aveam banii in mana de investit am ales alta varianta ca nu imi venea sa dau atatia bani pe un set de senzori...poate ca nu e mult dar la bugetul meu ..
Suportii de la swingere.
Eu cel mai multumit sunt de avertizorii si hangerele de la Baracuda. Tot aia de 15 lei. Bat la popo multi avertizori cum ar fi cei de la prologic, cormoran si mai sunt. Singura problema e ca n-au statie sa nu mai ii bazai toata ziua. Ideal e ca tot sistemul sa poata fi pus pe mute.
Nene politaiu , omu zice ca vinde 4 delkimi la 1000 ron , folositi 2 sezoane... io zic ca e un pret bun , pentru cat au fost folositi, zic si eu ce am vazut.
Categoric faza cu senzorii mi se pare doar o fitza ... suna si aia din Dragon si Delkimi aproape la fel. Nasol insa ca da, nu toti au statie , care e f utila pe baltile unde stai pe el , mai ales cele over ten.
Legat de mulinete... sincer io as da Pl urile doar pe BBLC , asta ptr ca imi plac BBLC urile f mult si sunt o " fantezie " d'ale mele
.
Ca fir , Shimano Technicum , stiti ceva despre el ? e asa bun cum zice lumea ?
Categoric faza cu senzorii mi se pare doar o fitza ... suna si aia din Dragon si Delkimi aproape la fel. Nasol insa ca da, nu toti au statie , care e f utila pe baltile unde stai pe el , mai ales cele over ten.
Legat de mulinete... sincer io as da Pl urile doar pe BBLC , asta ptr ca imi plac BBLC urile f mult si sunt o " fantezie " d'ale mele

Ca fir , Shimano Technicum , stiti ceva despre el ? e asa bun cum zice lumea ?