Colegului Ionut Silivestru

Discutii despre pesti inscrisi la Recorduri..

Moderatori: cezar, cristi0110

Avatar utilizator
Petru Burian
Mesaje: 902
Membru din: 25 Oct 2009, 09:56

Colegului Ionut Silivestru

Mesajde Petru Burian » 06 Noi 2010, 07:58

Domnule Ionut Silivestru
Incerc sa raspund intrebarii dvs., referitoare la ruleta :lol: :lol: :lol:
1 -- Toate saiturile pescaresti sunt pline de poze cu capturi marete, singura modalitate de a fi comparate capturile, apartinand aceleasi specii, fiind greutatea (acolo unde este specificata).
2 -- Asa cum perfect ati sesizat si dvs., „… un crap rotund de balta are alta greutate decat fratele sui de Dunare …” criteriul “greutate” nu este tocmai corect in cazul compararii a doua capturi din aceasi specie, nemai vorbind de o multitudine de alti factori variabili: are-n’are icre; e prins primavara sau toamna; are n’are destula hrana in ecosistem; etc., etc.
3 -- Pornind de la criteriteriile stiintifice de “comparare” a pestilor, printre care loc de frunte are lungimea standard (LS = lungimea dintre varful botului si baza inotatoarei caudale) + clasamentele din unele reviste pescaresti + clasamentele multianuale de recorduri ale unor asociatii de pescuit sportiv (toate de peste hotare), unde criteriul de baza este tot LS iar greutatea este doar informativa, am conceput un “regulament original” pt. saitul nostru (v. pct. 7.)
viewtopic.php?f=52&t=679
4 -- In idea mea, acest clasament ar trebui sa fie „veşnic” :lol: sau cel putin de f. lunga durata.
Tin o „arhiva” stricta a materialelor postate + fotografiile originale (unde „ruleta” se vede perfect) + un tabel centralizator, din care se vor putea gasi rapid cateva informatii: specia + numele pescarului + locul capturarii + LS + perioadele intre care captura in cauza a detinut locul I.; II. sau III.
5 -- Cand „voi iesi la pensie” :lol: toata aceasta arhiva va fi transmisa conducerii APC21, spre a fi continuata de cineva mai tanar :D :D :D
Acestea fiind zise, si avand in vedere ca sunteti membru APC21, nu-mi ramane decat sa va urez,
cu respect,
Capturi marete si calificate ca recorduri :!: :!: :!:
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”

Înapoi la “Discutii”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator