Regulament de postare

Ce trebuie să respectaţi in aceasta sectiune a forumului

Moderators: cezar, cristi0110

Locked
User avatar
administrator
Posts: 66
Joined: 26 Sep 2009, 13:11

Regulament de postare

Post by administrator »

Capturi record/specii
Regulament:
1 -- Vor fi postate doar materialele venite din partea membrilor APC21 (data capturarii ulterioara dobandirii calitatii de membru).
2 -- In cadrul domeniului sunt 2 topicuri:
Ape naturale. Vor fi postate toate speciile dulcicole sau marine, in ordinea primirii materialelor.
Locatii cu taxa. Vor fi postate doar rasele de Crapi autohtoni si speciile de Crapi chinezesti, in ordinea primirii materialelor.
3 -- Pentru fiecare specie (Ape naturale) sau rasa (Locatii cu taxa) vor fi doar 3 postari: Locul I., II. si III., functie de lungimea pestelui, masurata de la varful botului la baza cozii.
4 -- Fotografiile + textul aferent se vor trimite la petru.b53@gmail.com (recomand semnalarea prim MP-ul de pe forum), urmand ca eu sa postez materialele acceptate ca recorduri.
5 -- Materialele trimise la adresa de mail indicata, vor cuprinde:
• 1-2 fotografii cu pestele + ruleta de măsurare pozitionată dedesubt. Se admit doar fotografiile in care specia (rasa) poate fi recunoscuta usor si imaginea ruletei este clară.
• In cazul pestilor foarte mari sau lungi (somn de exemp.) ruleta se va pune pe peste, sau va fi tinuta langa pestele fixat de un suport.
• O fotografie cu pescarul si captura in cauza.
• O scurta descriere a „evenimentului” cu: numele si prenumele pescarului, locatia, data si ora capturarii, greutatea acestuia (optional), montura, nada, momeala, etc. Este obligatorie indicarea unui martor, cu numele si prenumele (daca este cunoscut pe forum), sau numele si prenumele + nr. de telefon, daca nu este persoana cunoscuta (numarul de tel. nu se va afisa).
6 -- Vor fi acceptate numai fotografiile facute la „locul faptei” dupa modelul de mai jos. Doar in cazuri exceptionale vor fi acceptate si fotografiile facute „in alta parte” motivele fiind: pescarul nu a avut la el aparat foto, ruletă, era noapte, etc.
7 -- Pozitionarea ruletei se va face ca in fotografie. Lungimea luata in considerare va fi cea dintre varful botului si baza cozii (lungimea standard in ihtiologie). Diferenta minimă, intre „recordul” existent si cel propus, va fi de minimum 0,5 cm.
8 -- Postarile/specie/loc in clasament, vor ramane pe forum pana cand un alt coleg va trimite un material cu un peste mai mare (calificat) pt. unul din locurile I., II. sau III. pt. specia/rasa respectiva.
In final
Deoarece „Capturi record/specii” se doreste a fi un domeniu de lunga durata, el a fost realizat in baza urmatoarelor principii:
9 -- la topicurile: Regulament, Ape naturale si Locatii cu taxă, poate posta doar subsemnatul.
10 -- la pct.5./Regulament, voi face (daca este cazul) mici modificari de tehnoredactare, pt. a pastra un caracter unitar al postarilor.
11 -- la Discutii, poate posta oricine este logat. Intrucat „voi modera drastic” topicul, i-mi cer scuze de pe acum pt. orice interventie.
12 -- Conducerea APC 21 va infiinta un juriu de validare, care va confirma calitatea de membru a „campionilor” si va fixa nivelul premiilor acordate.

Stimati colegi, fara participarea voastra initiativa este sortita pieirii, deci ....
Fire intinse si capturi marete :!: :!: :!:
„Cartea recordurilor” va asteapta :!: :!: :!:

Image
Locked

Return to “Regulamentul domeniului”