Page 3 of 3

Re: Culinare

Posted: 13 Apr 2014, 15:04
by Petru Burian
La televizor, de 2 zile, toti bucurestenii manca peste prin parcuri si „targuri” :cry: :evil: :mrgreen:
Ati fost careva :?: ati servit celebrele scrumbii la gratar :?:

Re: Culinare

Posted: 14 Apr 2014, 00:28
by Mihai Vinturache
Mi-am pus si eu intrebarea "De unde atata scrumbie de Dunare, proaspata???"

Re: Culinare

Posted: 17 Feb 2015, 16:01
by Pacapescarul
Piftele de peste

Materia prima 2,5kg platica curatata (merge orice peste de pe care poti culege ceva carne):

Image

Se fierbe cu sare 3-4 minute si se dezoseaza de sira spinarii, coaste si inotatoare:

Image

Celelalte ingrediente: 2 cepe mari, 2 capatani de usturoi, 2 felii de paine inmuiate in iaurt gras, chefir sau sana, 2 cartofi cruzi, sare si piper dupa gust, facultativ cate o legatura de ceapa verde si patrunjel (nu prea de simte diferenta):

Image

Se dau prin masina de tocat carne cu sita de 4mm, cartofii se dau ultimii pentru "curatirea" masinii:

Image

Se amesteca si se "regleaza" consistenta, adaugand daca mai este cazul cartof crud, astfel incat sa nu se lipeasca de mana si nici de castron:

Image

Se lasa o jumatate de ora sa se patrunda aromele si se purcede la prajire astfel: se formeaza intre palme bilute mici cam cat o nuca si se prajesc in baie de ulei cam 3-4 minute pana se rumenesc usor (uleiul trebuie sa acopere integral piftelele). Am incercat sa le fac si mai mari dar deoarece nu folosesc oua se "destramau" la prajire. Probabil merg mai mari, aplatizate si prajite pe ambele parti in ulei putin.

Image

Ce imi place la reteta asta e ca "trag" foarte putin ulei si in plus devin "pufoase" nefolosind deloc oua.

POFTA MARE!!!

Image

Re: Culinare

Posted: 18 Feb 2015, 08:18
by arlan
.... ptr ca au "ceva"peste tre sa fie bune, dara cam mult cartof si paine si seamana a chiftele öltenesti, mai bine o lingura de faina :)
dupa reteta lipoveneasca cu mult zarzavat si ceapa se pastreaza "pufoase" si cateva zile si musai un ou in tocatura (parca se vede in foto un galbenus dar albusul e baza, nu sunt sigur ce-i in pahar), pentru "legatura"! ... in rest merge orice fel de peste fara valoare culinara la care se curata usor numa shira si alte alea dupa 3 min de fiert in apa clocotita ... eu am bagat in mix si "chinezesc"si a iesit de vis!
in rest "pofta buna" si sa stea pe masa tot timpul la un sprit de vara

Re: Culinare

Posted: 18 Feb 2015, 21:04
by costin stefanescu
Moaama ... ce de chiftelute ai facut,zici ca-s .oite de catel :lol: ,tre" sa fie tare bune,data viitore cand mergem le fac dupa reteta ta ;) !!