Piftele de peste
Materia prima 2,5kg platica curatata (merge orice peste de pe care poti culege ceva carne):
Se fierbe cu sare 3-4 minute si se dezoseaza de sira spinarii, coaste si inotatoare:
Celelalte ingrediente: 2 cepe mari, 2 capatani de usturoi, 2 felii de paine inmuiate in iaurt gras, chefir sau sana, 2 cartofi cruzi, sare si piper dupa gust, facultativ cate o legatura de ceapa verde si patrunjel (nu prea de simte diferenta):
Se dau prin masina de tocat carne cu sita de 4mm, cartofii se dau ultimii pentru "curatirea" masinii:
Se amesteca si se "regleaza" consistenta, adaugand daca mai este cazul cartof crud, astfel incat sa nu se lipeasca de mana si nici de castron:
Se lasa o jumatate de ora sa se patrunda aromele si se purcede la prajire astfel: se formeaza intre palme bilute mici cam cat o nuca si se prajesc in baie de ulei cam 3-4 minute pana se rumenesc usor (uleiul trebuie sa acopere integral piftelele). Am incercat sa le fac si mai mari dar deoarece nu folosesc oua se "destramau" la prajire. Probabil merg mai mari, aplatizate si prajite pe ambele parti in ulei putin.
Ce imi place la reteta asta e ca "trag" foarte putin ulei si in plus devin "pufoase" nefolosind deloc oua.
POFTA MARE!!!
