Timpul dedicabil „activitatilor specifice” fiind tot mai limitat, va invit la o discutie pro si contra, pe baza articolului de mai jos.
Tulcea: Bursa peştelui stârneşte rumoare între pescari
http://www.adevarul.ro/locale/tulcea/Tu ... 64228.html
Moderator: Pacapescarul
Pai cine sa vanda daca nu Ion (sau Vanea)? Exista in DD o modalitate de recoltare a pestelui in mod industrial? Tot pestele de acolo este recoltat de pescari individuali (persoane fizice sau apartinand unor firme care i-au angajat pentru asa ceva). Doar aceste cateva firme vor putea veni in mod eficient la bursa. Pescarii individuali nu vor putea bate drumul pana la Tulcea (zilnic!) pentru 100 kg de peste in cazurile fericite.Ono wrote:Ion nu e obligat sa vanda acolo.
Nu intelegi fenomenul si esti pesimist.Mihai Vinturache wrote:Pai cine sa vanda daca nu Ion ?Ono wrote:Ion nu e obligat sa vanda acolo.
Domnule doctor, ridicati multe probleme, dar toate sunt importante. Deci:Petru Burian wrote:Stimati colegi
I. -- Habar n’am cum este in alta parte, dar in Tg-Mures se gaseste peste din Dunare si Delta, permanent, in cel putin 3 supermarcheturi !!!
Mai mult se stie exact ziua din saptamana in care sunt adusi (am relatii)![]()
![]()
![]()
Daca la noi, acest lucru functioneaza de ani buni si daca acelasi lucru se intampla si in alte orase din tara => se „exporta” din greu peste din Dunare si Delta !!!
Rezulta deci, cel putin cateva intrebari:
1 -- cine asigura aprovizionarea acestor magazine;
2 -- cum se stabileste pretul de achizitie si de vanzare al „furnizorului”;
3 -- care este originea „reala” a acestor pesti;
4 -- in ce conditii sunt ei pastrati si transportati pana la destinatie.
Prin existenta „Bursei pestelui” si functionarea ei conf. Normelor UE, toate aceste intrebari ar avea raspunsul asigurat, nemaivorbind de trasabilitatea marfurilor alimentare, obligatorie de ani buni in vest si in curand (2013 ??) obligatorie si la noi.
II. -- Cat priveste „manaritul” fondurilor europene, s-a dovedit ca este o „activitate” periculoasa si pt. smecherii nostrii. Exista condamnari definitive si pentru „cateva sute de euro” vezi aici
http://economie.hotnews.ro/stiri-798693 ... primit.htm
Iata de ce nu are ursul coada![]()
![]()
Prietene Cezarcezar wrote:Domnule ...... !
Domnule Burian,Petru Burian wrote:Prietene Cezarcezar wrote:Domnule ...... !
1 -- Da-o’n iepurasi cu d-le doctordoar ne-am inteles odata
![]()
![]()
![]()
2 -- In rest sunt total de acord cu cele explicate, realmente nestiute la amanunt nici de mine.
3 -- Referitor la pct. 4. eu sperca pestele este adus din Dunare si Delta, din cel putin 2 motive:
• SC "Piscicola" SA Zau de Campie, care are in administrare mai multe ferme piscicole din jud. Mures, este in faliment din 2002
• „fiind curios din fire” am cerut odata si mi s-au aratat niste acte de transport.
In rest numai de bine si fire intinse![]()
Cu respect,
subsemnatul