Rosia Montana

Ecologia apelor şi a zonelor unde pescuim

Moderator: Pacapescarul

Avatar utilizator
Petru Burian
Mesaje: 902
Membru din: 25 Oct 2009, 09:56

Rosia Montana

Mesajde Petru Burian » 28 Aug 2014, 10:22

Deși in data de 4 august 2014 in Canada a avut loc un eveniment catastrofal, presa centrală din România aproape că nu a scos o vorbă despre acest caz.
Cunoașteți declarațiile legate de siguranța viitorului baraj al iazului de decantare de la Roșia Montană care va fi construit din arocamente la ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute” ???
La ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute” a fost construit și barajul iazului de decantare al exploatării de aur și cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada.
La începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august, ”cele mai înalte standarde de siguranță cunoscute” s-au dovedit insuficiente, barajul din arocamente s-a prăbușit și cinci milioane de metri cubi de deșeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek și lacurile Quesnel și Polley, iar dezastrul se extinde.
Proiectanții barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această săptămână, au lucrat și pentru Gabriel Resources pentru barajul vizat la Roșia Montană!

http://www.cbc.ca/news/canada/british-c ... -1.2727171

Urmariti clipul video din articol.
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”

Înapoi la “Ecologie acvatică şi nu numai”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator