De citit ! Merita...

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

cezar
Mesaje: 3585
Membru din: 23 Oct 2009, 16:11

De citit ! Merita...

Mesajde cezar » 05 Sep 2014, 14:00

De pe net citire:

Dragă Domnule Victor Ponta, Îţi scriu ca şi cum i-aş scrie lui Moş Crăciun. Singura deosebire între dumneata şi el ar fi că el tot mai sper să existe şi să facă minuni si bucurie în ajun de Crăciun, iar dumneata faci numai pomeni în ajun de alegeri. M-am gândit să îţi scriu pentru că nu încetezi să mă uimeşti în fiecare zi. Împreună cu oamenii dumitale, guvernezi ţara asta haotic, abuziv şi discreţionar. Într-un cuvânt: jalnic! O spun în calitate de contribuabil, angajat la privat. Om onest şi silitor. De când guvernezi dumneata am trecut prin toate stadiile de revoltă. Am fost în stradă. Am plâns de nervi acasă. Am discutat aprins ore în şir cu prieteni la fel de indignaţi. Apoi am vorbit singură. Mi-am tot zis că o să te opreşti. Dar văd că nici n-ai gând de aşa ceva.
Am aşteptat să ajung în seara asta de la birou să îţi scriu, mai mult terapeutic. Văd că eşti ocupat cu chinezii zilele astea. În rest, când eşti în ţară amnistiezi şi pui legi în cui numai să-ţi dea bine la numărătoare. Apropo. Când am ajuns acasă am găsit factura de electricitate. Te rog să mă amnistiezi şi pe mine luna asta că m-aş mai duce un week-end la mare. Ştii cum e să fii tânăr. Atât de tânăra sunt că până fac 30 de ani mă pui să plătesc un RCA cu 60% mai mare. Poate mă amnistiezi şi de chirie…să plătesc RCA-ul ăla nesimţit stabilit de luminăţiile voastre. Te rog să mă scuzi că lucrez la privat. Sper că asta nu te va opri şi mă vei putea amnistia & favoriza şi pe mine.
Nu-ţi scriu de dor, domnule Ponta. N-am cum. Eşti zilnic la televizor. Prea mult, prea des, prea gol de sens. Mai des ca Bianca, Bote şi Cruduţa la un loc. Nu se poate guverna serios de la TV. De acolo se poate doar manipula şi dezinforma. Îţi mai scriu pentru că sunt într-un impas. Pur şi simplu nu înţeleg unde se duc o treime din banii munciţi de mine lunar, care teoretic ar trebui să ajungă în şcoli, şosele, spitale şi proiecte sociale. Practic însă… banii dispar lunar în meandrele abstractului. Apoi, ar mai fi o dilemă, eu nu ştiu dacă să mai respect legile incepand cu 1 Septembrie. Sau dacă să mai achit contribuţiile la stat, taxele, impozitele, ratele, facturile. M-ai cam descurajat, domnule Ponta. M-ai făcut să cred că legea se poate pune în cui într-o luni şi dă jos înapoi într-o joi, peste vreo 45 de zile. Ca se poate măslui orice şi că pentru unii eşti mumă şi pentru alţii ciumă. Să ştii ca eu n-am 45 de zile să îmi răspunzi. Ştii de ce? Pentru că eu merg zilnic la muncă pentru a plăti taxele, pensiile, dar mai ales pomenile electorale pe care le dai cu atâta generozitate către diverse categorii: bugetari, asistaţi sociali, BOR şi cine te mai ajută pe dumneata în cer sau pe pământ, să ajungi preşedinte. Apropo de bani şi nevoi reale…poate găseşti în vreun buzunar câţiva gologani să plăteşti şi însoţitorii persoanelor cu handicap. Nu e mare lucru, sunt în total doar vreo 250.000 euro pe an. Să ştii că ei au cu adevărat nevoie de solidaritate şi sprijin. Ştiu. Ei nu votează şi nu va interesează. Dar însoţitorii lor da.
Apoi te rog să ne lămureşti cum e cu cele aproape 10 milioane de euro datorii ale PSD la stat. Se vor amnistia muteşte cu ocazia anului electoral? Mă mai roade tare să vă întreb despre OUG-ul educaţiei. Nu ştiu cât v-a plăcut dumneavostră şi domnului Pricopie la şcoală, dar vreau să vă zic că nu trebuia să vă răzbunaţi aşa straşnic pe ea odată ce aţi ajuns băieţi mari şi cu influenţă. După treaba cu doctoratul bag seamă că nu prea v-aţi spetit. Vă rog să vă gânditiţi însă că deschideţi uşa spre o ţară întunecată unde se va instala semianalfabetismul, iar meritocraţia nu va mai însemna nimic pentru nimeni. Ştiu că nu ştiţi ce este aia. Eu ştiu, pentru că am învăţat despre ea când nu ploua cu OUG-uri. Nu ne transformaţi copiii în idioţi utili. Vă rog să vă gândiţi că aţi creat un mecanism care va distruge motivaţia şi va întoarce cu susul în jos scara de valori a mii de tineri ce vor intra în sistem. Creaţi nişte monştri, domnule Ponta. Ei nu vor şti cine şi când a făcut-o. Noi da! OUG 49/2014 – guvernul Ponta. Să vă fie ruşine!
Ţin să vă amintesc pe această cale că în Constitutia României / Art 115, scrie că „Guvernul poate adopta ordonanţe de urgenţă doar în situaţii extraordinare a căror reglementare nu poate fi amânată, având obligaţia de a motiva urgenţa în cuprinsul acestora”. O să vă rog să reflectaţi îndelung asupra următorilor termeni: „urgenţă”, „nu poate fi amânată” şi mai ales „obligaţia de a motiva”. E ca şi cum ambulanţa dintr-un oraş s-ar duce doar pe la pacienţii cu migrene sau la cei care care se plictisesc în casa, în baza unui sms dat pe furiş sau a unui mesaj primit pe privat pe Facebook. Pacienţii fiind aleşi doar dintre prietenii şoferului, medicului şi asistentei. Ambulanţa merge la urgenţe reale domnule şi este pusă în slujba întregii comunităţi pe care trebuie să o servească fără favoritisme sau agendă ascunsă. La fel trebuie să fiti şi dumneavoastră!
Şi nu, nu mă interesează câţi primari sunt în ţară şi la ce partide. Dacă o doctrină politică ar mai însemna ceva în ţara asta şi partidele ar fi pe bune şi n-ar fi toate o glumă sinistră, fiecare politician s-ar ţine de ce a promis la început şi n-ar mai migra decât păsările din Delta în astea 45 de zile. Că tot veni vorba de întrebări. Mă puteţi lămuri de ce îmi calculaţi toate accizele la un curs cămătăresc de 4,738 lei un Euro? Şi aici chiar mă arde să îmi raspundeti pentru că fac nişte greşeli elementare: consum electricitate, gaze, beau cafea şi merg cu maşina.
Vă rog să mă scuzaţi că vă incomodez cu întrebările, dar mă costaţi cam mult. Vreau să îţi mai spun şi că pe mine nu mă interesează că eşti dumneata în campanie electorală. Aia e strict problema dumitale şi nu ar trebui să amesteci lucrurile dacă ai fi un bun profesionist. Dar nu eşti. Esti un manager submediocru. Orice corporaţie te-ar concedia înainte de a se încheia perioada de probă. Observ cu tristeţe ca în calitate de premier faci numai potlogării şi iei măsuri în detrimentul oamenilor cinstiţi care muncesc şi îşi văd de treaba. Mă interesează şi că devii pe zi ce trece tot mai nesimţitor şi asta te face să pari invincibil şi pe noi ne face să cădem în deznădejde şi gânduri serioase de emigrare. Oamenii cinstiţi, educaţi şi harnici din ţara asta te dispreţuiesc profund cu toate că au ajuns să se teamă de dumneata şi de măsurile abuzive pe care le aplică guvernul fără tăgadă sau remuşcări. Se tem straşnic de noaptea minţii marca PSD care se aşterne intens peste ţară. Se tem şi de apetitul sălbatic al guvernanţilor pentru abateri şi nelegiuiri.
Dar să te temi şi dumneata, domnule Ponta! Să te temi de braţul lung al legii, care în cele din urmă te va ajunge şi te va pune unde îţi este locul.
În încheiere, vreau să vă anunţ că în cei 25 de ani care au trecut s-a furat cam tot ce se moştenise şi prezentul e oricum compromis şi amanetat. Vă rog insistent să nu ne mai furaţi viitorul. Ce îi voi spune eu copilului meu? El de ce o să mai fie mândru că e român? El va mai găsi o ţară oare? Şi cum va arată ea? Aş încheia cu formularea „cu stimă”. Dar eu nu va stimez. Pot doar să fac un efort şi să vă urez mult bun simţ, conştiinţă şi justă măsură în toate.

P.S. Aceasta scrisoare se adresează în egală măsură şi celorlalţi politicieni din ţara mea. Dacă mai ascultă cineva.

Avatar utilizator
G_H
Mesaje: 488
Membru din: 07 Apr 2010, 17:59
Localitate: Bucuresti

Re: De citit ! Merita...

Mesajde G_H » 05 Sep 2014, 14:27

Mult RESPECT pentru autor, pentru cel ce a postat scrisoarea si pentru toti cei care onest si cu profesionalism isi fac treaba indiferent unde activeaza!!!

vladstanescu
Mesaje: 241
Membru din: 28 Ian 2014, 14:15

Re: De citit ! Merita...

Mesajde vladstanescu » 05 Sep 2014, 16:12

cu o probablilitate destul de mare care poate depaseste 50% din cei care au votat pe acest individ si gasca din spate, acum isi pling in pumni si se dau viteji prin epistole similare. Ceva gen lupul moralist. Dar la alegerile trecute ca si altele, lumea "pune botu" la "mici si bere" , fiind imposibil de convins ca gindesc gresit. O sa va intrebati de unde am scos acest procent de mai sus. Pai.. f simplu... dintre toti cei pe care ii stiu care au votat aceasta sleahta (pentru ca cu oamenii lu basescu nu se mai putea... ) acum injura si isi pling de mila. OARE cind se va destepta romanu' si sa GINDEASCA la alegeri. ? NU e cazul ca o tara sa nu mai sufere de pe urma unei "prostimi" sau unor "prostiti" care fac majoritatea impreuna cu hotii si parvenitii?. Raspunsul meu .. e Niciodata. in scurt timp majoritatea va fi facuta doar de smecheri si smenari, hoti si golani. sa spuna cineva.. ce sa votam... si o sa votez.. si dupa aia.. vorbim peste 1-2 ani.

Avatar utilizator
mikcutu
Mesaje: 751
Membru din: 26 Oct 2009, 09:53

Re: De citit ! Merita...

Mesajde mikcutu » 05 Sep 2014, 17:06

cezar scrie:De pe net citire:

Dragă Domnule Victor Ponta, Îţi scriu ca şi cum i-aş scrie lui ...


cu tot respectul, Cezar, dar se vede de la o posta ca aceasta scrisoare deschisa, de pe facebook, este un mare fake...
adica un articol de ziar facut la comanda.

in primul rand este vorba de o "tinara" careia nu i se da numele si nu i se da adresa de facebook, unde ar fi scris acea scrisoare.
am primit si eu un link pe FB catre acel articol dar nu un share catre ceea ce a zis fatuca aia; in mod normal, daca o persoana reala ar fi publicat acea scrisoare, propagarea ei s-ar fi facut prin share si nu prin articol de ziar in care sa scrie ca o tinara a scris pe facebook. chiar si asa, in acel articol ar fi aparut link la pagina originala, de unde vine articolul.

numai ca daca s-ar fi creat o pagina de FB doar pentru acea scrisoare, s-ar fi putut observa usor de cand exista pagina de FB si, la fel, ar fi fost demonstrat ca e fake.
astfel s-a luat calea ce-a mai sigura: s-o dam anonima << de facebook>>

in alta ordine de idei, limbajul este pre elevat pentru o persoana care scrie ceva din suflet.
cand iti versi neduful, scrii cu patos si iti mai scapa si ceva direct..

o scurta analiza pe text:

"... Atât de tânăra sunt că până fac 30 de ani mă pui să plătesc un RCA cu 60% mai mare. Poate ma amnistiezi si de chirie...sa platesc RCA-ul ala nesimtit stabilit de luminatiile voastre..."

in mesajul de mai sus, se poate vedea ca au fost folosite litere â si ă.
"ă" a fost folosit in construnctia "să plătesc un RCA cu 60%" dar imediat dupa, in "sa platesc RCA-ul ala" nu a mai fost folosit. aceeasi gresala (probabil -nu am verificat) se mai intalneste de cateva ori.
asta inseaman ca cineva a incercat sa faca o corectie care nu prea a iesit 100%.
in mod normal, cand cineva scrie din suflet ceva, nu prea mai sta sa faca corectii de genul celor de mai sus. Ori scrie intr-un fel ori in celalalt, dar din inertie, pentru ca asa face in mod normal in fiecare zi.

...Q.E.D. e un fake.
Za dacs cam from za tracs!

Avatar utilizator
G_H
Mesaje: 488
Membru din: 07 Apr 2010, 17:59
Localitate: Bucuresti

Re: De citit ! Merita...

Mesajde G_H » 05 Sep 2014, 18:21

Cu acelasi deosebit respect,
De fapt, nu are importanta cine a scris acest text. Poate e scris de o mana de cunsocuti sau prieteni care au creat un personaj colectiv generic intruchipat intr-o tanara. Este mai putin adevarat ce scrie in text?!? Sau poate este total neadevarat, poate traim in aceeasi tara dar in lumi paralele si doar se intampla ca eu (de exemplu) sa traiesc in lumea "tinerei" si sa nu pot evada in tara celor unde toate cele creionate in scrisoare nu sunt adevarate...
...
Si daca ati participat vreodata la sarbatoarea prilejuita de evenimentele de la 23 august si doriti sa retraiti emotia si freamatul patriotic de atunci, deschide-ti televizorul si uitati-va la scoala de vara de la Costinesti! (asta in cazul in care nu aveti posibilitatea sa va urcati in masina imediat, pentru a prinde evenimentul "in direct");) :D

cezar
Mesaje: 3585
Membru din: 23 Oct 2009, 16:11

Re: De citit ! Merita...

Mesajde cezar » 05 Sep 2014, 19:14

Persoana care a scris acest text se numeste Mihaela Gradinaru, este nascuta in 11 aprilie 1985, domiciliaza in Bucuresti, sectorul 4, nu este inscrisa in nici un partid, iar scrisoarea-manifest a fost inregistrata atat la Guvern, cele doua Camere parlamentare, Presedintie, sediul central PSD, Misiunea Permanenta UE in Romania, etc.
Copii traduse in engleza si franceza au fost trimise Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului Europei, in vederea citirii in Plenul Comisiei pentru Drepturi Cetatenesti.
A fost transmisa si principalelor trusturi de presa, a fost difuzata pe net, circula in spatiul virtual.

Nu stiu daca a scris-o chiar aceasta doamna sau domnisoara, dar nici nu pot contesta continutul.

PS - pana la urma, se pare ca nici Shakespeare n-ar fi scris Romeo si Julieta, Hamlet, Furtuna etc, dar asta nu le scade valoarea.
Ca sa nu scriu si ca dovezile clare arata ca si Noul Testament ar fi un fake (iarta-ma Doamne!), dar asta nu inseamna mare lucru

vladstanescu
Mesaje: 241
Membru din: 28 Ian 2014, 14:15

Re: De citit ! Merita...

Mesajde vladstanescu » 05 Sep 2014, 20:04

Foarte interesant cum apar toate , in prag de alegeri. De la asfaltari si pomeni , la epistole "nevinovate" care sa arate ce rau a fost cu fostul . Tipic romanesc. Clasa politica romaneasca este o rusine pentru istorie. Sa ne traiasca Bunicuta , ca fara ea ne plictiseam acum . Daca stie cineva unde si cind se vor da micii si ciorba de facole sa imi spuna si mie.

Claudiu
Mesaje: 1836
Membru din: 25 Oct 2009, 16:18
Localitate: Constanta

Re: De citit ! Merita...

Mesajde Claudiu » 05 Sep 2014, 20:21

vladstanescu scrie:Foarte interesant cum apar toate , in prag de alegeri. De la asfaltari si pomeni , la epistole "nevinovate" care sa arate ce rau a fost cu fostul . Tipic romanesc. Clasa politica romaneasca este o rusine pentru istorie. Sa ne traiasca Bunicuta , ca fara ea ne plictiseam acum . Daca stie cineva unde si cind se vor da micii si ciorba de facole sa imi spuna si mie.

Lasa ca nici bine nu ne-a fost cu "fostul", inca actualul... Poate unora le-o fi fost bine, insa, mie si multor altora, sigur nu ne-a fost...

Avatar utilizator
Dan T
Mesaje: 684
Membru din: 08 Iun 2010, 13:27
Contact:

Re: De citit ! Merita...

Mesajde Dan T » 05 Sep 2014, 21:24


vladstanescu
Mesaje: 241
Membru din: 28 Ian 2014, 14:15

Re: De citit ! Merita...

Mesajde vladstanescu » 06 Sep 2014, 00:58

Claudiu scrie:
vladstanescu scrie:Foarte interesant cum apar toate , in prag de alegeri. De la asfaltari si pomeni , la epistole "nevinovate" care sa arate ce rau a fost cu fostul . Tipic romanesc. Clasa politica romaneasca este o rusine pentru istorie. Sa ne traiasca Bunicuta , ca fara ea ne plictiseam acum . Daca stie cineva unde si cind se vor da micii si ciorba de facole sa imi spuna si mie.

Lasa ca nici bine nu ne-a fost cu "fostul", inca actualul... Poate unora le-o fi fost bine, insa, mie si multor altora, sigur nu ne-a fost...

@CLAUDIU Nu am zis ca a fost bine cu actualul sau altul. Era un mod de a spune.. ca la alegeri... "mortu " e de vina. nU A FOST BINE CU NIMENI. De asta am si spus. Taica Iliescu sa ne traiasca. Cind pui in pamint buruieni sa nu te astepti la floricele. Acest individ , a creat ceea ce numim noi acum... democratie .. originala. ar trebui sa incepem s aluam exemplul grecilor . Care .. au vazut cit se fura la ei.. la nivel inalt .. si si-au bagat picioare;le in impozite si taxe. Se va iesi din rahgatul asta in 2 moduri. 1- greva fiscala generala . ( dar nu s eva face pt ca sint smecheri multi ), 2- sa fim sub admninstrare straina. Cum nici una nu se va intimpla... ca de Rege .. nici vorba sa poata ajunge... din pacate... atunci... hai s amincam mici si bere moca. Macar sa le facem paguba.

vladstanescu
Mesaje: 241
Membru din: 28 Ian 2014, 14:15

Re: De citit ! Merita...

Mesajde vladstanescu » 06 Sep 2014, 01:02

@ Dan. BRAVOOOOO . Sa trimitem inregistarea la guvern si la ONU si la UE.

ioanrv
Mesaje: 806
Membru din: 25 Ian 2010, 20:53

Re: De citit ! Merita...

Mesajde ioanrv » 08 Sep 2014, 15:34

Daca vrem sa fim comici, putem s-o tinem asa la infinit!
Cat timp mai trebuie ca sa ne lamurim? Comunismul, dupa 40 de ani, l-am catalogat drept o tampenie paguboasa, democratia insa e mai parsiva, dupa 25 de ani inca mai avem asteptari de la niste firme care-si spun partide si care se bat pe cea mai buna afacere: bugetul de stat, adica ce se aduna ca taxe de la toti. Prin vot nu facem decat sa le dam legitimitate...O umbra de mangaiere vine de la institutii ca DNA & asimilate care mai aduna din ei, ca hingherii printre maidanezi.
Bun, atunci ce-i de facut?! Probabil ca si inainte de 1989, nimic!

vladstanescu
Mesaje: 241
Membru din: 28 Ian 2014, 14:15

Re: De citit ! Merita...

Mesajde vladstanescu » 08 Sep 2014, 17:00

ioanrv scrie:Daca vrem sa fim comici, putem s-o tinem asa la infinit!
Cat timp mai trebuie ca sa ne lamurim? Comunismul, dupa 40 de ani, l-am catalogat drept o tampenie paguboasa, democratia insa e mai parsiva, dupa 25 de ani inca mai avem asteptari de la niste firme care-si spun partide si care se bat pe cea mai buna afacere: bugetul de stat, adica ce se aduna ca taxe de la toti. Prin vot nu facem decat sa le dam legitimitate...O umbra de mangaiere vine de la institutii ca DNA & asimilate care mai aduna din ei, ca hingherii printre maidanezi.
Bun, atunci ce-i de facut?! Probabil ca si inainte de 1989, nimic!


comici sint cei care au aparut dupa 89. daca eram ca in 89.. poate mai erau sanse sa se faca ceva. Din pacate... lumea s-a impartit. smenari, profitori , fraieri care platesc taxe , si muritori de rand. Din pacate smenarii si profitorii au majoritatea si ei nu vor mai dori schimbare.
comici sint cei care se duc la vot si spera in ceva... Din rahat bici nu se face.

Avatar utilizator
mikcutu
Mesaje: 751
Membru din: 26 Oct 2009, 09:53

Re: De citit ! Merita...

Mesajde mikcutu » 09 Sep 2014, 09:57

cezar scrie:Persoana care a scris acest text se numeste Mihaela Gradinaru, este nascuta in 11 aprilie 1985, domiciliaza in Bucuresti, sectorul 4, nu este inscrisa in nici un partid, iar scrisoarea-manifest a fost inregistrata atat la Guvern, cele doua Camere parlamentare, Presedintie, sediul central PSD, Misiunea Permanenta UE in Romania, etc.
Copii traduse in engleza si franceza au fost trimise Comisiei Europene, Parlamentului European si Consiliului Europei, in vederea citirii in Plenul Comisiei pentru Drepturi Cetatenesti.
A fost transmisa si principalelor trusturi de presa, a fost difuzata pe net, circula in spatiul virtual.

Nu stiu daca a scris-o chiar aceasta doamna sau domnisoara, dar nici nu pot contesta continutul.

PS - pana la urma, se pare ca nici Shakespeare n-ar fi scris Romeo si Julieta, Hamlet, Furtuna etc, dar asta nu le scade valoarea.
Ca sa nu scriu si ca dovezile clare arata ca si Noul Testament ar fi un fake (iarta-ma Doamne!), dar asta nu inseamna mare lucru


Aceste amanunte nu le stiam, asadar imi retrag cuvintele si mi le inghit dar tot raman la concluzia ca acea scrisoare a fost scrisa la comanda si face parte din jocurile murdare, politice.
Ce am distreaza este ca astfel ce scandaluri se isca doar in preajma alegerilor. Altfel, toti stau si le coc.
Za dacs cam from za tracs!

tdf
Mesaje: 301
Membru din: 06 Feb 2014, 19:06

Re: De citit ! Merita...

Mesajde tdf » 21 Sep 2014, 00:36

@Cezar

Fata a recidivat, l-a luat la bete de Nelu ... Sta bine cu prostata ...


Înapoi la “Cafenea”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator