Pronosticuri si comentarii la CM de fotbal 2010

Discuţii fără iz de peşte

Moderator: dutustoica

Mihai Vinturache
Moderator

Re: Pronosticuri si comentarii la CM de fotbal 2010

Post by Mihai Vinturache »

Trebuie precizat ca, desi sunt mai multi participanti cu 2p, locul 4 pe care ma aflu eu este deplin meritat, fiind singurul care am spus ca Spania va castiga in prelungiri !!! :D
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
Marian BARUTZ

Post by Marian BARUTZ »

Offf,gata, s-a terminat! Din 1966, de la Londra, de cand sunt privitor la astfel de spectacole, asta d-acum, din AS, mi s-a parut cel mai slab, dar ce-a fost cel mai greu de suportat a fost zgomotul ala idiot al vuvuzelelor. Daca la asta adaug "calitatea" fotbalului jucat, dupa mine, actualul trecut CM a fost un fiasco total. Bine ca s-a dus!
Felicitari Cezare!
rebeu

Post by rebeu »

Hummm... depinde ce se înţelege prin calitate...

Dacă am putea pune să joace echipa Spaniei 2010 cu orice echipa din Mexic '70 de exemplu... nu cred c-ar avea rivali... Ăştia joacă mult mai mult (ca timp efectiv de joc) şi mult mai rapid decât cei de-acum 30-40 de ani... Nu mai zic de distanţă alergată per meci, număr de faze la poartă, şuturi la şi pe poartă, faulturi încasate, greşeli de preluare, pase greşite, etc...

Dar nu putem. Aşa că... doar ne imaginăm.
Cert este că devenim din ce în ce mai exigenţi dar şi mai blazaţi.
A cam ieshit fum din discurile de pe server... deci pozele... trebuie sa le reinstalez...
Doar ca mai dureaza... am back-up la directoare dar nu si la soft... deci trebuie sa reinstalez tot... si sunt cam departe...
va rog sa mai aveti rabdare...
--
RBu'
cezar

Post by cezar »

Baieti, atunci fotbalul era un sport, cu aspiratia de a deveni afacere; acum este o mega-afacere care ar trebui sa redevina sport.
S-a vazut oboseala fizica si mai ales psihica, s-a vazut ca aceasta supra-tacticizare duce la automatism si plictiseala; acum 40 de ani era vremea virtuozilor, acum este vremea salahorilor.
Nu intamplator, marile deceptii s-au numit Rooney, C.Ronaldo, Ribery, Kaka, F.Torres si chiar Messi.

Echipele cele mai frumoase au fost probabil Uruguay-ul si Mexicul, celebre in trecut pentru duritati, antijoc, eliminari, etc.
Faptul ca au plecat din start fara mari pretentii, ca proveneau din campionate mai usoare, ca au avut un psihic bun, de echipa care are numai de castigat, nimic de pierdut, i-a ajutat sa joace fotbal.
Daca Uruguay-ul ar mai fi avut si portar, plus inca 1-2 valori langa Forlan, nu-i batea nimeni.
Marian BARUTZ

Post by Marian BARUTZ »

rebeu wrote:Hummm... depinde ce se înţelege prin calitate...

Dacă am putea pune să joace echipa Spaniei 2010 cu orice echipa din Mexic '70 de exemplu... nu cred c-ar avea rivali... Ăştia joacă mult mai mult (ca timp efectiv de joc) şi mult mai rapid decât cei de-acum 30-40 de ani... Nu mai zic de distanţă alergată per meci, număr de faze la poartă, şuturi la şi pe poartă, faulturi încasate, greşeli de preluare, pase greşite, etc...

Dar nu putem. Aşa că... doar ne imaginăm.
Cert este că devenim din ce în ce mai exigenţi dar şi mai blazaţi.
Facand astfel de comentarii macar sa stim despre ce discutam! Cum poti sa compari o echipa din 2010 (ma refer la acest nivel) cu orice echipa de la CM din Mexic '70 ! E ca si cum pe tine te-as compara cu omul de cro-magnon :lol: Pe scara evolutiilor speciilor, tenologiei, conostintelor umane in general astfel de comparatii sunt imposibil de facut, in primul rand fizic. S-au facut tot felul de programe de calculator, mai ales in lumea boxului, pentru a realiza niste meciuri virtuale dintre campioni care au trai in perioade diferite dar rezultatul a fost un mare fas! Asa si tu cu comparatia ta! Insusi eu care am vazut in timp real, de exemplu, meciul din semifinala dintre Italia si Germania (de vest) care a fost considerat de multi "meciul secolului", daca ar fi sa-l vad din nou, il voi aprecia acum altfel pentru ca eu nu mai sunt cel din '70, am alta experienta a trairilor umane. Nu discut diferentele tehnologice: ia incearca acum sa-l compari pe Giuseppe Farina care-n 1950 a castigat prima data CM la F1 cu Jensen Button, castigator cu Brawn GP in 2009!
Ca devenim tot mai exigenti este normal dar mai blazati, nu! Poate devi tu mai blazat dar asta-i problema ta :mrgreen:
Post Reply

Return to “Cafenea”