Acum ceva timp intr-un magazin cu articole de pescuit am auzit o discutie despre jiguri, haios a fost ca cel care voia sa cumpere era mult mai informat decat vanzatorul care nu mai stia cum sa o dea la intors,m-am gandit ca ar fi bine sa existe si pe aici o discutie despre jiguri sau diferite feluri de offseturi lestate,bineanteles ,forme,greutati, culori,cat mai multe informatii despre acestea. Cum in pescuit avem tot mereu de invatat, cred ca un astfel de subiect ar putea fi foarte interesant pentru multi dintre noi. Eu stiu ca jigurile se impart in doua categori,weight forward,adica lestat in fata si weight centered, greutate centrata, cele din prima categorie sunt cele mai folosite iar cel mai cunoscut dintre acestea este asa numitul jig bila ,sabotul ,football jig,wobble jig, sunt cateva dintre formele care compun aceasta prima categorie.Din cea de a doua,cel mai utilizat este banana jig, fiecare forma are avantaje sau dezavantaje,ramane sa vedem parerea voastra. De asemenea jigurile au sau nu ,un sistem de prindere al nalucii,puteti vedea diferite forme in poza de mai jos.
Uploaded with
ImageShack.us
Unele jiguri au ca sistem de fixare al nalucii o sarmulita ,wire keeper. Pe scurt cam asta despre jiguri,ramane sa vedem parerile si adaugirile voastre ,despre offseturi tot asa, o sa dezvoltam pe parcursul discutiilor.
Numai bine...