Page 1 of 2

Componente nada

Posted: 11 May 2010, 21:23
by PETER
http://membres.lycos.fr/honet/101f/
101 componente ale nadelor Sensas

Re: Componente nada

Posted: 11 May 2010, 22:17
by Gabi
PETER wrote:http://membres.lycos.fr/honet/101f/
101 componente ale nadelor Sensas
Ia uite ai dracu' :piper (musai negru),coriandru ,chimion ,usturoi si acu' colac peste pupaza "anis stelat " . Pai cam reteta de mici de la Carul cu bere. Inseamna ca putem nadi mai bine cu niste mici fezandati in esenta de asticoti .Ce mai dezbatere a fost intre gurmanzi pe tema anusului stelat :lol:

Re: Componente nada

Posted: 05 Oct 2010, 09:27
by adrian
Salutare tururor,

Am rugamintea sa imi precizati ce parere aveti de urmatorul mod de pregatire a boabelor de porum:
- ma gandesc sa pun intr-un borcan, boabe de porumb ( boabe tari) cu apa si esenta de vanilie sau anason, cu 2 saptamani inainte de a merge la pescuit.
Ma intereseaza sa stiu daca 2 saptamani sunt suficiente, pentru a tine boabele de porumb la inmuiat, astfel incat sa se inmoaie ( fara sa cada din carlig, precum porumbul din conserva) si sa fie suficient de aromate.

Cu multumiri,

Re: Componente nada

Posted: 05 Oct 2010, 09:32
by mikcutu
Eu as pune macar apa fiarta peste porumb pentur ca daca pui apa normala nu cred ca se vor inmuia...

Re: Componente nada

Posted: 05 Oct 2010, 09:56
by Petru Burian
mikcutu wrote:Eu as pune macar apa fiarta peste porumb pentur ca daca pui apa normala nu cred ca se vor inmuia...
Eu as turna apa fiarta fierbinte peste porumb, apoi aromele + inchiderea rapida a borcanului. Astfel sansa evitarii unei mucegairi, este mai mare.

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 09:26
by adrian
Salutare tuturor,

Mi-ar fi de folos niste retete de nada pentru caras.
Mentionez ca balta este una salbatica in care se regaseste si biban.

Cu multumiri,

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 11:02
by PETER
adrian wrote:Salutare tuturor,

Mi-ar fi de folos niste retete de nada pentru caras.
Mentionez ca balta este una salbatica in care se regaseste si biban.

Cu multumiri,
Precizeaza te rog daca vrei sa folosesti nada de comert, sau nada "home-made"?
Nada trebuie sa fie pt. momitor, sau pescuitul la pluta?

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 11:07
by PETER
adrian wrote:Salutare tururor,

Am rugamintea sa imi precizati ce parere aveti de urmatorul mod de pregatire a boabelor de porum:
- ma gandesc sa pun intr-un borcan, boabe de porumb ( boabe tari) cu apa si esenta de vanilie sau anason, cu 2 saptamani inainte de a merge la pescuit.
Ma intereseaza sa stiu daca 2 saptamani sunt suficiente, pentru a tine boabele de porumb la inmuiat, astfel incat sa se inmoaie ( fara sa cada din carlig, precum porumbul din conserva) si sa fie suficient de aromate.

Cu multumiri,
Eu ti-as recomanda o pregatire mai eficace si mai scurta.
Kukta sau Oala sub presiune.
1kg de porumb se lasa la fiert cca. 45 de minute

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 13:16
by adrian
Salut Peter,

Referitor la cele scrise de tine pot sa fac urmatoarele precizari:

nada trebuie sa fie pentru momitor ( momitor gen arc)
nu am preferinta de nada, home-made sau din comert, ma intereseaza sa fie eficienta si cu costuri cat mai mici
ma intereseaza sa obtin niste boabe de porumb cat mai aromate si sa nu cada din carlig ( cele de la Bonduelle mi se par cam moi)
Asa cum am mai precizat specia vizata este carasul.

Cu multumiri,

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 16:49
by PETER
adrian wrote:Salut Peter,

Referitor la cele scrise de tine pot sa fac urmatoarele precizari:

nada trebuie sa fie pentru momitor ( momitor gen arc)
nu am preferinta de nada, home-made sau din comert, ma intereseaza sa fie eficienta si cu costuri cat mai mici
ma intereseaza sa obtin niste boabe de porumb cat mai aromate si sa nu cada din carlig ( cele de la Bonduelle mi se par cam moi)
Asa cum am mai precizat specia vizata este carasul.

Cu multumiri,
Uite o nada ieftina si eficienta:
Inmoi bine-bine cojile de paine, apoi le storci tare, de apa, si adaogi faina de malai, srot de floarea soarelui si ceva porumb din conserva.
Toate le amesteci , pana rezulta o masa omogena si de aceeasi culoare, si sa aiba o consistenta mai mult moale, decat tare. Asa incat sa se desfaca in timp optim depe momitor.
In loc de porumb pt carlig, ti-as recomanda sa folosesti Puffi galben si roz(usturoi).
Dupa ce ai pus pe carlig puffi sau porumb, mai pune si 1 vierme.

PS. incearca sa decojesti porumbul pt cirlig ;)

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 18:34
by adrian
Multumesc Peter,

Ce cantitati recomanzi sa combin, pentru acest tip de nada ?
Cantitatile vor fi suficiente pentru o partida de pescuit, 8- 10 ore ?

Cu respect,

Re: Componente nada

Posted: 12 Oct 2010, 18:48
by PETER
La o "punga de 1 leu" de coji, cam 1/2kg faina de malai si 1/2kg srot, depinde cat de tare storci cojile

Re: Componente nada

Posted: 13 Oct 2010, 11:31
by mikcutu
si eu folosesc cu succes painea uscata pe post de baza in nada.
eu fac asa:

- paine uscata inmuiata cu apa din balta
- benzar BETAIN PLUS
- porumb fiert
- canepa fiarta
- grau fiert

nu pun nici un fel de arome in tot acest amalgam, le amestec pur si simplu.
daca pasta e pea moale mai adaug pesmet...

din tot acest amestec fac bulgari pe care ii arunc cu catapulta cand pescuiesc la crap
daca vrei sa pui pe momitor, atunci vezi ce fel de momitoare folosesti astfel incat sa incapa porumbul in ele.

PS: ACEST AMESTEC, DATORITA PAINII, SE DIZOLVA FOARTE REPEDE IN APA (am probat eu)...deci oricat ar fi bulgarii de tari, cand ajung in apa se dizolva in circa 1-2 minute.

Re: Componente nada

Posted: 13 Oct 2010, 13:46
by adrian
Domnilor, va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.

Am o curiozitate: in cazul pescuitului de caras, se recomanda o nada care se dizolva in apa in 1-2 minute sau o nada care sta mai mult timp pe momitor ?
Are vreo importanta ? Conteaza in vreun fel timpul in care se dizolva o nada in contact cu apa ?

O alta intrebare se refera la: in cazul in care vreu sa folosesc mamaliga pe arcul de momit, cu ce elemente pot sa o combin ?
Ma gandem la srot de floarea soarelui, canepa prajita si macinata, arome de anason , vanilie sau usturoi.Ce parere aveti.
Ca de obicei, balta este una salbatica.

Cu respect, :geek:

Re: Componente nada

Posted: 13 Oct 2010, 14:12
by Mihai Vinturache
Daca nu ai posibilitatea sa nadesti in locul in care pescuiesti, atunci te sfatuiesc ca la primele lanseuri pe care le faci (in prima ora) sa folosesti nada care cade repede din arc. In acest fel, daca lansezi in aceeasi zona asiguri formarea unui pat de nada. Ulterior poti trece la o compozitie care sa stea mai mult timp pe arcul momitor.
Mamaliga are marele avantaj ca poate fi amestecata cu aproape orice, ii poti adauga orice fel de arome sau atractanti. Sfatul meu este ca pe maulul baltii sa intrebi, sa ceri sfaturi de la cei care pescuiesc pe acea balta de mai mult timp si vei afla astfel care sunt aromele si gusturile preferate de pestii de acolo. In acest sens pestii au o mare varietate de gusturi. Sunt balti in care prefera nada dulce iar in altele picanta, unii prefera capsuna altii usturoiul si altii vanilia etc. Aceste preferinte mai depind si de anotimp, de temperatura apei etc. Din acest motiv multi pescari raman fideli unei anumite balti pe care "au invatat-o".

Re: Componente nada

Posted: 13 Oct 2010, 14:24
by PETER
adrian wrote:Domnilor, va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.

Am o curiozitate: in cazul pescuitului de caras, se recomanda o nada care se dizolva in apa in 1-2 minute sau o nada care sta mai mult timp pe momitor ?
Are vreo importanta ? Conteaza in vreun fel timpul in care se dizolva o nada in contact cu apa ?

O alta intrebare se refera la: in cazul in care vreu sa folosesc mamaliga pe arcul de momit, cu ce elemente pot sa o combin ?
Ma gandem la srot de floarea soarelui, canepa prajita si macinata, arome de anason , vanilie sau usturoi.Ce parere aveti.
Ca de obicei, balta este una salbatica.

Cu respect, :geek:
Bine te-ai gindit........ :lol:
Sa faci nada mai colanta, in cazul in care painea nu te ajuta suficient, poti sa adaugi TTX ;)

Re: Componente nada

Posted: 15 Oct 2010, 14:29
by adrian
Salutare tuturor,

Am o intrebare pentru cei care sunt din Bucuresti:
- de unde pot sa cumpar seminte de canepa si srot de floarea soarelui ? Ceva preturi, informativ ?

Cu respect, :geek:

Re: Componente nada

Posted: 15 Oct 2010, 15:11
by PETER
adrian wrote:Salutare tuturor,

Am o intrebare pentru cei care sunt din Bucuresti:
- de unde pot sa cumpar seminte de canepa si srot de floarea soarelui ? Ceva preturi, informativ ?

Cu respect, :geek:
La Hornbach.......(si nici nu sunt din Bucuresti :lol: )

Re: Componente nada

Posted: 15 Oct 2010, 15:43
by Mihai Vinturache
Srot de floarea soarelui gasesti, la preturi mai accesibile, prin piete, in zona celor care vand grau, porumb sau seminte de floare. Preferabil sa cumperi din cel brichetat.
Variate tipuri de seminte gasesti, asa cum a spus Peter, la Hornbach, la raionul de mancare pt animalute. Pentru ca nu se gasesc chiar tot timpul, e bine sa iei o cantitate mai mare atunci cand dai peste ele.

Re: Componente nada

Posted: 16 Oct 2010, 09:55
by adrian
Multe multumiri pentru raspunsuri.

Aveti idee si care sunt preturile ( ptr srot si seminte de canepa) ? Informativ.
Am gasit la un Plafar de cartier, :geek: seminte de canepa, la punga de 300 gr , la pretul de 18 Ron ( TVA inclus).
Sincer mi s-a parut cam mult.

Cu respect,