Componente nada

Ce ne aduce peştele la cârlig

Moderator: Pacapescarul

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Componente nada

Mesajde PETER » 11 Mai 2010, 21:23

http://membres.lycos.fr/honet/101f/
101 componente ale nadelor Sensas
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

Gabi
Mesaje: 166
Membru din: 25 Oct 2009, 20:34
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde Gabi » 11 Mai 2010, 22:17

PETER scrie:http://membres.lycos.fr/honet/101f/
101 componente ale nadelor Sensas

Ia uite ai dracu' :piper (musai negru),coriandru ,chimion ,usturoi si acu' colac peste pupaza "anis stelat " . Pai cam reteta de mici de la Carul cu bere. Inseamna ca putem nadi mai bine cu niste mici fezandati in esenta de asticoti .Ce mai dezbatere a fost intre gurmanzi pe tema anusului stelat :lol:
chestii socoteli

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 05 Oct 2010, 09:27

Salutare tururor,

Am rugamintea sa imi precizati ce parere aveti de urmatorul mod de pregatire a boabelor de porum:
- ma gandesc sa pun intr-un borcan, boabe de porumb ( boabe tari) cu apa si esenta de vanilie sau anason, cu 2 saptamani inainte de a merge la pescuit.
Ma intereseaza sa stiu daca 2 saptamani sunt suficiente, pentru a tine boabele de porumb la inmuiat, astfel incat sa se inmoaie ( fara sa cada din carlig, precum porumbul din conserva) si sa fie suficient de aromate.

Cu multumiri,

Avatar utilizator
mikcutu
Mesaje: 749
Membru din: 26 Oct 2009, 09:53

Re: Componente nada

Mesajde mikcutu » 05 Oct 2010, 09:32

Eu as pune macar apa fiarta peste porumb pentur ca daca pui apa normala nu cred ca se vor inmuia...
Za dacs cam from za tracs!

Avatar utilizator
Petru Burian
Mesaje: 902
Membru din: 25 Oct 2009, 09:56

Re: Componente nada

Mesajde Petru Burian » 05 Oct 2010, 09:56

mikcutu scrie:Eu as pune macar apa fiarta peste porumb pentur ca daca pui apa normala nu cred ca se vor inmuia...

Eu as turna apa fiarta fierbinte peste porumb, apoi aromele + inchiderea rapida a borcanului. Astfel sansa evitarii unei mucegairi, este mai mare.
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 09:28 de către Petru Burian, modificat 1 dată în total.
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 12 Oct 2010, 09:26

Salutare tuturor,

Mi-ar fi de folos niste retete de nada pentru caras.
Mentionez ca balta este una salbatica in care se regaseste si biban.

Cu multumiri,

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 12 Oct 2010, 11:02

adrian scrie:Salutare tuturor,

Mi-ar fi de folos niste retete de nada pentru caras.
Mentionez ca balta este una salbatica in care se regaseste si biban.

Cu multumiri,


Precizeaza te rog daca vrei sa folosesti nada de comert, sau nada "home-made"?
Nada trebuie sa fie pt. momitor, sau pescuitul la pluta?
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 11:19 de către PETER, modificat 1 dată în total.
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 12 Oct 2010, 11:07

adrian scrie:Salutare tururor,

Am rugamintea sa imi precizati ce parere aveti de urmatorul mod de pregatire a boabelor de porum:
- ma gandesc sa pun intr-un borcan, boabe de porumb ( boabe tari) cu apa si esenta de vanilie sau anason, cu 2 saptamani inainte de a merge la pescuit.
Ma intereseaza sa stiu daca 2 saptamani sunt suficiente, pentru a tine boabele de porumb la inmuiat, astfel incat sa se inmoaie ( fara sa cada din carlig, precum porumbul din conserva) si sa fie suficient de aromate.

Cu multumiri,


Eu ti-as recomanda o pregatire mai eficace si mai scurta.
Kukta sau Oala sub presiune.
1kg de porumb se lasa la fiert cca. 45 de minute
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 12 Oct 2010, 13:16

Salut Peter,

Referitor la cele scrise de tine pot sa fac urmatoarele precizari:

nada trebuie sa fie pentru momitor ( momitor gen arc)
nu am preferinta de nada, home-made sau din comert, ma intereseaza sa fie eficienta si cu costuri cat mai mici
ma intereseaza sa obtin niste boabe de porumb cat mai aromate si sa nu cada din carlig ( cele de la Bonduelle mi se par cam moi)
Asa cum am mai precizat specia vizata este carasul.

Cu multumiri,

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 12 Oct 2010, 16:49

adrian scrie:Salut Peter,

Referitor la cele scrise de tine pot sa fac urmatoarele precizari:

nada trebuie sa fie pentru momitor ( momitor gen arc)
nu am preferinta de nada, home-made sau din comert, ma intereseaza sa fie eficienta si cu costuri cat mai mici
ma intereseaza sa obtin niste boabe de porumb cat mai aromate si sa nu cada din carlig ( cele de la Bonduelle mi se par cam moi)
Asa cum am mai precizat specia vizata este carasul.

Cu multumiri,


Uite o nada ieftina si eficienta:
Inmoi bine-bine cojile de paine, apoi le storci tare, de apa, si adaogi faina de malai, srot de floarea soarelui si ceva porumb din conserva.
Toate le amesteci , pana rezulta o masa omogena si de aceeasi culoare, si sa aiba o consistenta mai mult moale, decat tare. Asa incat sa se desfaca in timp optim depe momitor.
In loc de porumb pt carlig, ti-as recomanda sa folosesti Puffi galben si roz(usturoi).
Dupa ce ai pus pe carlig puffi sau porumb, mai pune si 1 vierme.

PS. incearca sa decojesti porumbul pt cirlig ;)
Ultima oară modificat 12 Oct 2010, 22:09 de către PETER, modificat 1 dată în total.
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 12 Oct 2010, 18:34

Multumesc Peter,

Ce cantitati recomanzi sa combin, pentru acest tip de nada ?
Cantitatile vor fi suficiente pentru o partida de pescuit, 8- 10 ore ?

Cu respect,

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 12 Oct 2010, 18:48

La o "punga de 1 leu" de coji, cam 1/2kg faina de malai si 1/2kg srot, depinde cat de tare storci cojile
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

Avatar utilizator
mikcutu
Mesaje: 749
Membru din: 26 Oct 2009, 09:53

Re: Componente nada

Mesajde mikcutu » 13 Oct 2010, 11:31

si eu folosesc cu succes painea uscata pe post de baza in nada.
eu fac asa:

- paine uscata inmuiata cu apa din balta
- benzar BETAIN PLUS
- porumb fiert
- canepa fiarta
- grau fiert

nu pun nici un fel de arome in tot acest amalgam, le amestec pur si simplu.
daca pasta e pea moale mai adaug pesmet...

din tot acest amestec fac bulgari pe care ii arunc cu catapulta cand pescuiesc la crap
daca vrei sa pui pe momitor, atunci vezi ce fel de momitoare folosesti astfel incat sa incapa porumbul in ele.

PS: ACEST AMESTEC, DATORITA PAINII, SE DIZOLVA FOARTE REPEDE IN APA (am probat eu)...deci oricat ar fi bulgarii de tari, cand ajung in apa se dizolva in circa 1-2 minute.
Za dacs cam from za tracs!

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 13 Oct 2010, 13:46

Domnilor, va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.

Am o curiozitate: in cazul pescuitului de caras, se recomanda o nada care se dizolva in apa in 1-2 minute sau o nada care sta mai mult timp pe momitor ?
Are vreo importanta ? Conteaza in vreun fel timpul in care se dizolva o nada in contact cu apa ?

O alta intrebare se refera la: in cazul in care vreu sa folosesc mamaliga pe arcul de momit, cu ce elemente pot sa o combin ?
Ma gandem la srot de floarea soarelui, canepa prajita si macinata, arome de anason , vanilie sau usturoi.Ce parere aveti.
Ca de obicei, balta este una salbatica.

Cu respect, :geek:

Avatar utilizator
Mihai Vinturache
Moderator
Mesaje: 1989
Membru din: 22 Oct 2009, 14:36
Localitate: Bucuresti

Re: Componente nada

Mesajde Mihai Vinturache » 13 Oct 2010, 14:12

Daca nu ai posibilitatea sa nadesti in locul in care pescuiesti, atunci te sfatuiesc ca la primele lanseuri pe care le faci (in prima ora) sa folosesti nada care cade repede din arc. In acest fel, daca lansezi in aceeasi zona asiguri formarea unui pat de nada. Ulterior poti trece la o compozitie care sa stea mai mult timp pe arcul momitor.
Mamaliga are marele avantaj ca poate fi amestecata cu aproape orice, ii poti adauga orice fel de arome sau atractanti. Sfatul meu este ca pe maulul baltii sa intrebi, sa ceri sfaturi de la cei care pescuiesc pe acea balta de mai mult timp si vei afla astfel care sunt aromele si gusturile preferate de pestii de acolo. In acest sens pestii au o mare varietate de gusturi. Sunt balti in care prefera nada dulce iar in altele picanta, unii prefera capsuna altii usturoiul si altii vanilia etc. Aceste preferinte mai depind si de anotimp, de temperatura apei etc. Din acest motiv multi pescari raman fideli unei anumite balti pe care "au invatat-o".
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 13 Oct 2010, 14:24

adrian scrie:Domnilor, va multumesc pentru raspunsurile d-voastra.

Am o curiozitate: in cazul pescuitului de caras, se recomanda o nada care se dizolva in apa in 1-2 minute sau o nada care sta mai mult timp pe momitor ?
Are vreo importanta ? Conteaza in vreun fel timpul in care se dizolva o nada in contact cu apa ?

O alta intrebare se refera la: in cazul in care vreu sa folosesc mamaliga pe arcul de momit, cu ce elemente pot sa o combin ?
Ma gandem la srot de floarea soarelui, canepa prajita si macinata, arome de anason , vanilie sau usturoi.Ce parere aveti.
Ca de obicei, balta este una salbatica.

Cu respect, :geek:


Bine te-ai gindit........ :lol:
Sa faci nada mai colanta, in cazul in care painea nu te ajuta suficient, poti sa adaugi TTX ;)
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 15 Oct 2010, 14:29

Salutare tuturor,

Am o intrebare pentru cei care sunt din Bucuresti:
- de unde pot sa cumpar seminte de canepa si srot de floarea soarelui ? Ceva preturi, informativ ?

Cu respect, :geek:

Avatar utilizator
PETER
Mesaje: 582
Membru din: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Componente nada

Mesajde PETER » 15 Oct 2010, 15:11

adrian scrie:Salutare tuturor,

Am o intrebare pentru cei care sunt din Bucuresti:
- de unde pot sa cumpar seminte de canepa si srot de floarea soarelui ? Ceva preturi, informativ ?

Cu respect, :geek:

La Hornbach.......(si nici nu sunt din Bucuresti :lol: )
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

Avatar utilizator
Mihai Vinturache
Moderator
Mesaje: 1989
Membru din: 22 Oct 2009, 14:36
Localitate: Bucuresti

Re: Componente nada

Mesajde Mihai Vinturache » 15 Oct 2010, 15:43

Srot de floarea soarelui gasesti, la preturi mai accesibile, prin piete, in zona celor care vand grau, porumb sau seminte de floare. Preferabil sa cumperi din cel brichetat.
Variate tipuri de seminte gasesti, asa cum a spus Peter, la Hornbach, la raionul de mancare pt animalute. Pentru ca nu se gasesc chiar tot timpul, e bine sa iei o cantitate mai mare atunci cand dai peste ele.
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!

adrian
Mesaje: 23
Membru din: 22 Sep 2010, 12:32

Re: Componente nada

Mesajde adrian » 16 Oct 2010, 09:55

Multe multumiri pentru raspunsuri.

Aveti idee si care sunt preturile ( ptr srot si seminte de canepa) ? Informativ.
Am gasit la un Plafar de cartier, :geek: seminte de canepa, la punga de 300 gr , la pretul de 18 Ron ( TVA inclus).
Sincer mi s-a parut cam mult.

Cu respect,


Înapoi la “Momeli şi nade”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator