Spartura porumb

Ce ne aduce peştele la cârlig

Moderator: Pacapescarul

Avatar utilizator
adrian74
Mesaje: 32
Membru din: 24 Mar 2013, 13:45
Localitate: Bucuresti

Spartura porumb

Mesajde adrian74 » 11 Aug 2014, 09:53

Buna ziua
de curand am descoperit pescuitul la feeder pe Dunare si mi sa parut un pic costisitor din punct de vedere al cantitatii mari de nada care se foloseste si este cumparata din comert...acum cateva zile am vazut in piata la Obor,spartura de porumb cu o granulatie medie si fina la pretul de 3ron pe kg,acum vin si va intreb cu ce as putea sa o combin sa o folosesc in cosuletul de feeder si daca se poate adauga si o aroma ceva...ma gandeam ca spartura sa fie o baza a nadei in proportie de 65-70% si restul nu stiu...sper sa ma ajutati cu idei si sfaturi...
Va multumesc
Adrian
niciodata nu spun NICIODATA...

Dumitrescu Iancu
Mesaje: 2253
Membru din: 22 Oct 2009, 19:05

Re: Spartura porumb

Mesajde Dumitrescu Iancu » 11 Aug 2014, 11:10

Poti folosi spartura de porumb in amestec cu alte uruieli cu granulatie mai fina. Eu fierb spartura si adaug uruiala (amestec de porumb, grau, orz, mazare, floarea soarelui, soia, etc. macinate mai fin) si reglez consistenta cu malai (tot prin fierbere). Poti adauga si alte nade din comert sau arome, dupa ce s-a racit.
Un pret mai bun gasesti in comuna Jilava sau 1Decembrie, pe partea stanga in sensul spre Giurgiu, sau in orice targ duminical.

johnny_fia
Mesaje: 85
Membru din: 14 Mar 2010, 11:23

Re: Spartura porumb

Mesajde johnny_fia » 11 Aug 2014, 13:49

Salut,

Poti filosi spartura de porumb in combinatie cu strot de floarea soarelui,diferite tipuri de seminte, coriandru, canepa, mei etc, grau fiert sau lasat de cu seara la inmuiat. Poti sa iti cumperi spartura mai mica si spartura mai mare.
Pt ca nada sa se lege, poti adauga pamant. Este indicat chiar, toti pescarii de competitie folosesc pamant in nada. Daca intri pe site-ul Sensas, vei vedea ca la fiecare reteta de nada, se adauga si pamant. Il dai prin sita de nada si il adaugi la amestecul facut. Dar ATENTIE, numai dupa ce ai umezit amestecul, nu inainte, ca altfel faci chirpici nu nada. Eu adaug pamant de fiecare data cand pescuiesc pe dunare, ingreuneaza nada si o inmulteste ;)
Ca si arome, poti adauga faina de peste si/sau faina de cascaval, dar atentie la cantitate, nu prea mult ca strica. Daca nu ai arome, nu e ceva nasol, pescuieste cu incredere.
Eu pentru dunare folosesc in jur de 2-2.5 Kg de nada, dau cu Latos, este ieftin si bun. Benzar am folosit atunci cand a aparut, era bun, acum cel ieftin nu imi place deloc, il folosesc doar in combinatii cu alte nade. Benzar mai bun e doar gama special concurs, dar la banii aia iti cumperi sensas gama 3000 club.

Sa ne zici si noua cand te duci, dc ti-a iesit nada si ce rezultate ai avut :)

laloi
Mesaje: 753
Membru din: 26 Oct 2009, 11:52
Localitate: Bucuresti

Re: Spartura porumb

Mesajde laloi » 11 Aug 2014, 20:59

salve, doar o opinie neavizata... spartura amestecata cu ttx sau mamaliga de momitor... legat de amestecarea cu pamant, bineinteles ca e o varianta buna pe Dunare sau alte rauri asemanatoare, ca si pe balti unde substratul este de culoarea pamantului, dar nu este recomandata, din cunostintele mele, acolo unde substratul este deschis la culoare, gen nisip, piatra etc, pestii speriosi ar putea fi alungati, nu atrasi de nada respectiva. best

Avatar utilizator
adrian74
Mesaje: 32
Membru din: 24 Mar 2013, 13:45
Localitate: Bucuresti

Re: Spartura porumb

Mesajde adrian74 » 12 Aug 2014, 09:07

Buna dimineata
va multumesc ptr sfaturi si idei...
sper ca in acest weekend sa ajung la o pescuiala la dunare dar cu conditia sa se si poata pescui...din cate am citit si auzit tot tulbure este
cine stie,pana sambata mai este cale lunga :)
m-am gandit,dupa ce am citit raspunsurile,sa amestec spartura de porumb (am luat ieri 5kg si ca volum s-a umplut o sticla de apa de 10l si acum am vazut mai bine,spartura are in componenta si o granulatie mai fina gen malai,cam de toate si inclin sa cred ca spartura asta este ''tocata'' special ptr pescuit,asa cred eu ptr ca nu este o spartura rezultata in urma macinarii porumbului pentru a face malai) cu strot de floarea soarelui si faina de cascaval...sper sa iasa ceva
multumesc si fir intins
niciodata nu spun NICIODATA...


Înapoi la “Momeli şi nade”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator