Page 1 of 2

macaroana -versus- patratica

Posted: 04 May 2011, 14:32
by Victor
in vara anului trecut ma suna socramiu si-mi povesteste de o partida facuta pe olt si salvata datorita unor macaroane avute de unul din coechipieri.omul originar din ardeal traise in italia si venise cu macaroane la el in vacanta la neamuri in romania. in ziua respectiva din toti pescari a fost singurul care a prins numai la macaroana.mi-a dat numele sa cumpar eu in bucuresti barilla ditallini rigati nr 47 de la vreun super market. am gasit vreo 30 modele numai 47 nu.fiind curios am luat din cele romanesti vreo 3 feluri care mi sau parut asemanatoare [cind am fost in provincie la socramiu amprimit o margica de macaroana sa vad cum arata minunea] si le-am testat la pescuit pe valea argovei .rezultatul a fost ca in comparatie cu mamaliga sint mult mai bune din toate punctele de vedere,timp de preparare 5-6 min efort zero am scos lanseta dupa o ora cu macaroanele intacte. am avut o partida in care numai eu prindeam la macaroana [ceilalti care aveau viermi ,puffi, porumb ,bomba ] pina la urma le am impartit si au prins si ei .cind ma gindesc la prepararea mamaligi de ac cu cernerea malaiului ,fierberea in tuci ,amestecarea cu faina punerea in ciorap, fierberea a doua oara, presarea ciorapului apoi taierea patratelelor ma ia durerea de cap.asadar eu iau 10- 20 fire de macaroana [giani cumparate din kaufland]le fierb 6min si le pun intr-o strecuratoare pun un virf cutit sofran in o lingura de malai [ttx benzar sau orice bagati in nada de arc] si le amestec sa nu se prinda unele de altele si sa capete aroma+culoare si apoi le aliniez cite 4 si le tai cam la 3-4 mm. le insir cite 3 pe ac[gamakatsu 1050 n nr 8]de asa fel spinul sa fie liber.in pescuitul carasului platici sint ideale macaroanele giani deoarece au 5 mm grosime fata de barilla care au 7-8 mm care cred ca vor merge bine vara toamna pe ace mai mari si dunare

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 10 May 2011, 14:43
by oana141976
va dau perfecta dreptate, am pescuit si eu la macaroana ,le fierbi 2 minute le strecori si apoi le tavalesti prin faina de malai, domnilor nu stiti ce pierdeti bataie la ele ,caras grupa mare .macaroanele care le folosesc eu se numesc barilla

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 10 May 2011, 16:20
by pytzy
Victor wrote:...... barilla ditallini rigati nr 47.....
Daca o sa gasesti ....o sa fie foarte greu...eu mi-am cumparat din Italia( 0,40 euro / buc) deoarece la noi nu am gasit modelul si nr. respectiv pe nicaieri doar pe net la unu care cerea 15 ron pe cutie ea costand la noi in magazin daca s-ar gasi maxim 5 ron.

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 12 May 2011, 17:30
by Victor
fa bine si incearca macaroanele giani pt niste ace mai micute, ies mai mici in diametru le fierbi 6 min fix si sa le tai cit mai subtiri

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 13 May 2011, 10:21
by alexdaniell
Ma bag si ca musca-n lapte.......Macaroanele astea sunt pentru special pentru peshte? Merg si macaroanele destinate oamenilor? Merg facute amestecuri de paste fainoase cu sofran, arome, viermusi si alte alea?

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 13 May 2011, 12:53
by pytzy
Deci astea sunt pastele:
Barilla Ditalini rigati n.47, gramajul la care se gasesc - 500 gr.
Image

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 14 May 2011, 18:48
by Victor
alea verzi sint cele mai bune :D

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 14 May 2011, 19:06
by Victor
am fost vineri la o balta salbatica la rasmiresti[nu ne-am asezat la cea care trebuia]si la un forfac pe care il foloseam acu 20 ani cu 2 arcuri si 4 ace am prins 4 carasei odata la macaroana giani fierte 6 min strecurate date cu lapte de porumb si tavalite in ttx amestecat cu sofran si taiate la 3 mm lungime apoi puse in cutie sau borcan ermetic iar cind iau de acolo iau cit trebuie pt 5 min ca se usuca si se intaresc

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 14 May 2011, 20:52
by forgo dorin
Si eu cred ca macaroanele sint bune cu toate ca nu am incercat la crap la ele
Dar retetele actuale de mamaliga nu depasesc 8-10 min pt. preparare

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 14 May 2011, 22:48
by Mihai Vinturache
Victore,Pitzi, eu tot nu inteleg ceva, poate puneti o poza cu macaroana infipta in ac.
Am citit aici de taiat in felii, de taiat la 3 mm etc. si nu mai inteleg cum trabuie sa arate macaroana din ac. Mai ales ca le vad in poza de pe cutie gata taiate

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 14 May 2011, 23:15
by pytzy
Mihai Vinturache wrote:Victore,Pitzi, eu tot nu inteleg ceva, poate puneti o poza cu macaroana infipta in ac.
Am citit aici de taiat in felii, de taiat la 3 mm etc. si nu mai inteleg cum trabuie sa arate macaroana din ac. Mai ales ca le vad in poza de pe cutie gata taiate
Pai tocmai asta este ideea Mihai..la astea pe care le-am postat nu mai faci nimic...nu ai ce sa mai tai. ;)

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:04
by Lorelai
Domnilor, am un puternic sentiment de frustrare.
Dupa ce am dat azi o gramada de bani pe diferte nade, nu dau nume, aflu ca am aruncat banii aiurea ?

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:14
by Mihai Vinturache
Niciun ban nu e aruncat aiurea! Toti ajung la cineva! :D

Am glumit. Pana la urma tot vei folosi pe undeva nadele alea.

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:15
by forgo dorin
Te salut cu drag Dane
Uite asa patesc si eu de multe ori,din pacate nu numai cu nadele.
Sa-ti dau un exemplu,Doctoru Otel ,prietenul meu.
Vine la mine la Mila la pescuit,scoate niste malai il pune la fiert 8-10 min. scoate ceva ttx si macaroane de alea de srot ,putina esenta de rom si gata nada .
Eu pe linga astea cind gasesc tot felul de dipuri si alte dracovenii dau o gramada de bani pe ele si rezultate aceleasi.
Sa vezi si cu cirligele, se duce la Telena un magazin de chinezarii ,ia Doctoru 100 cirlige cu 4 lei,eu gamagatu ,o gramada de bani,rezultate la fel.
Nu mai zic ce bete gaseste Doctoru,iti vine sa te zgirii pe ochi

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:26
by Mihai Vinturache
pytzy wrote:
Pai tocmai asta este ideea Mihai..la astea pe care le-am postat nu mai faci nimic...nu ai ce sa mai tai. ;)
Multumesc. Tocmai am lansat o comanda unei rude din Italia care trebuie sa soseasca in 1-2-3 saptamani.

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:41
by Victor
pina vine italia da cu dalea rominesti ca sint la fel numa ca sint mai mici, dar daca dai cu ace mici de 6-8 e ok si binenteles ca mai pierzi 10 min cu taiatu lor dar iesi mai ieftin de 3ori adica 0,2 lei momeala pt o sedinta de pescuit si cind o fi sa vina ceva mare vine

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 15 May 2011, 00:56
by Lorelai
Si eu am dat comanda. Saracii italieni ! :D
Aha, voi o sa aveti la concurs ! :mrgreen: :mrgreen:

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 22 Jul 2011, 11:05
by Mihai Vinturache
Am avut ocazia sa le testez la iesirea de pe Borcea si intr-adevar au dat rezultate foarte bune! Am prins la fel de bine si la rama, dar e posibil ca la un peste mofturos sa mearga mai bine decat ramele.

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 28 Jul 2011, 23:05
by Deceneu
am citit faza cu macaroana si m-a lasat masca. partea buna e k tocmai am o cunostinta care e in italia =)) ieri a plecat si vine sapt viitoare. i-am dat deja msg sa imi aduca si mie 4-5 cutii . :D abea astept sa vad rezultatele

Re: macaroana -versus- patratica

Posted: 29 Jul 2011, 10:14
by Petru Burian
Mihai Vinturache wrote:Am avut ocazia sa le testez la iesirea de pe Borcea si intr-adevar au dat rezultate foarte bune! Am prins la fel de bine si la rama, dar e posibil ca la un peste mofturos sa mearga mai bine decat ramele.
Comparativ cu ramele sau viermusii, pastele au avantajul ca prin apa de fierbere, sau ulterior, pot fi aromatizate sau colorate in fel si chip, dupa stiinta si experienta personala a fiecaruia :D :D :D
Fire intinse si capturi marete :!: