Pezmetul

Ce ne aduce peştele la cârlig

Moderator: Pacapescarul

Post Reply
User avatar
PETER
Posts: 587
Joined: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Pezmetul

Post by PETER »

http://www.abc-peche.com/chapelure.htm

Pezmetul alb, semialb sau brun, poate reprezenta 50% din compozitia unei nade.
Deci, pastrati painea uscata, pt. a fi folosita ca baza nadei.
Este foarte usor sa produci pezmetul, folosind un mixer, cu conditia ca painea sa fie bine uscata.
Fie că alegeţi să utilizaţi numai coaja de paine, miezul de pâine, sau ambele împreună, veti obtine diferite tipuri, care se vor distinge prin textura lor, dimensiunea lor, aroma şi culoare. Fiecare dintre acestea este utilizat în situaţii specifice şi care este destinat pentru peşti diferiti.

Pezmetul alb.
Este produs numai din miez de paine alba.Destinat nadirii de fund, foarte apreciat de pestii de talie mare. Fiind foarte colant, umfla mult nada. Daca mergeti la pescuit dimineata, inmuiati-l cu o seara inainte cu restul de nada si pastrati-l intr-un loc racoros, pt a evita fermentarea.

Pezmetul semialb.
Se obţine prin macinarea cojii la un loc cu miezul de paine.Este folosit in componenta nadei de apel, si a nadei usoare intre ape. Acest tip de pezmet, atrage cea mai mare varietate de specii.Pentru a obtine o hidratare uniforma, este necesara umezirea in doua etape.
Fiecare umezire va fi urmata obligatoriu de sitare.

Pezmetul brun.
Provine din macinarea cojii de paine. Compusa din particule foarte mici, este o nada convenabila de suprafata.
Deosebit de apreciat de babusca, ideal pentru oblete, dar nu face nor in apa.
Nu se umfla mult, si trebuie umezit numai putin.
Pentru a-i creste atractia se poate praji in cuptor 3-5 minute, la o temperatura de 200°
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!
User avatar
mikcutu
Posts: 751
Joined: 26 Oct 2009, 09:53

Re: Pezmetul

Post by mikcutu »

Subscriu la ceea ce spune Peter. Eu am folosit paine uscata (aproape mucegaita) inmuiata, in amestec cu uruiala, tarate de grau si o cutie mica de porumb bonduelle pe post de nada pentru arc si ca bolovani de nadit cu catapulta si a fost super...A mers nesperat de bine...

Pana acum foloseam mamaliga si Benzar la punga si mergea si asa dar cu descrierea de mai sus scap mai ieftin, nu mult dar imi place mai tare asa.
Za dacs cam from za tracs!
Gabi
Posts: 166
Joined: 25 Oct 2009, 20:34
Location: bucuresti
Contact:

Re: Pezmetul

Post by Gabi »

mikcutu wrote:Subscriu la ceea ce spune Peter. Eu am folosit paine uscata (aproape mucegaita) inmuiata, in amestec cu uruiala, tarate de grau si o cutie mica de porumb bonduelle pe post de nada pentru arc si ca bolovani de nadit cu catapulta si a fost super...A mers nesperat de bine...

Pana acum foloseam mamaliga si Benzar la punga si mergea si asa dar cu descrierea de mai sus scap mai ieftin, nu mult dar imi place mai tare asa.
De multa vreme nadesc cu paine inmuiata si apoi stoarsa bine + alea,alea .A nu se confunda cu pesmetul de paine sau de biscuiti .
Daca nu te superi ,poti dezvolta putin subiectul "catapultei" . Marca ,pret ,precizie sau vreun link ceva cu exact ce ai tu ,daca esti multumit de ea.
chestii socoteli
User avatar
mikcutu
Posts: 751
Joined: 26 Oct 2009, 09:53

Re: Pezmetul

Post by mikcutu »

Pentru a nu spama topicul, aveti PM cu o mica descriere.
Za dacs cam from za tracs!
User avatar
PETER
Posts: 587
Joined: 25 Oct 2009, 16:00
Contact:

Re: Pezmetul

Post by PETER »

Se poate pune aici: http://forum.pescarclub21.ro/viewforum.php?f=25
As fi curios si eu. ;)
http://www.pescarulclujean.com

Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!
Post Reply

Return to “Momeli şi nade”