Dunarea

Pescuit fără taxe, doar cu permisul de pescuit

Moderators: PETREMAN, costin stefanescu

Dumitrescu Iancu
Posts: 2253
Joined: 22 Oct 2009, 19:05

Re: Dunarea

Post by Dumitrescu Iancu »

shogunu65 wrote:Va salut Nenea Iancu :)

... nu am timp sa caut sa vad cum e cu organizarea ARBDD
Mda, e mult mai usor sa aruncam petarde pe forum...
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

de curiozitate o sa caut, iar daca nu scrie nu tine decat de posesor sa aibe nervii tari cand ecxplica controlului.

petarde pe forum pune toata lumea ... pescarii in general sunt mai apropiati de stadion decat de pension :D
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

conform ordin 159/2011 al MADR (care vad ca este in vigoare, conform programului de legi pe care il folosesc)

formatul permisului se regaseste in Anexa 1 de mai jos. Permisul meu nu respecta aceasta anexa, respectiv lipsesc urmatoarele informatii prevazute in textul legii

"Acest permis este valabil pânã la data de ......................... ."

presupun ca si permisele Dvs. sunt la fel :D


ORDIN Nr. 159/1266 din 24 iunie 2011
privind aprobarea condiþiilor de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv ºi modelelor permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate
EMITENT: MINISTERUL AGRICULTURII ªI DEZVOLTÃRII RURALE
NR. 159 din 24 iunie 2011
MINISTERUL MEDIULUI ªI PÃDURILOR
NR. 1.266 din 18 aprilie 2011
PUBLICAT ÎN: MONITORUL OFICIAL NR. 511 din 19 iulie 2011

Având în vedere referatele de aprobare nr. 4.577/2011 al Agenþiei Naþionale pentru Pescuit ºi Acvaculturã ºi nr. 181.246 din 13 aprilie 2011 al Direcþiei biodiversitãþii din cadrul Ministerului Mediului ºi Pãdurilor ºi consultãrile cu organizaþiile din domeniul pescuitului,
în temeiul:
- art. 4 alin. (3) lit. a), art. 9 alin. (1^1) ºi art. 16 din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul ºi acvacultura, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare;
- art. 8 alin. (1) lit. h) din anexa nr. 1 la Hotãrârea Guvernului nr. 367/2002 privind aprobarea Statutului de organizare ºi funcþionare a Administraþiei Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii" ºi a componenþei nominale a Consiliului ºtiinþific, cu modificãrile ulterioare;
- art. 21 alin. (4) din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei ºi faunei sãlbatice, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011;
- art. 2 alin. (1) lit. c) din Hotãrârea Guvernului nr. 545/2010 privind organizarea, structura ºi funcþionarea Agenþiei Naþionale pentru Pescuit ºi Acvaculturã, cu modificãrile ulterioare;
- art. 7 alin. (5) din Hotãrârea Guvernului nr. 725/2010 privind reorganizarea ºi funcþionarea Ministerului Agriculturii ºi Dezvoltãrii Rurale, precum ºi a unor structuri aflate în subordinea acestuia, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, precum ºi al art. 15 alin. (4) din Hotãrârea Guvernului nr. 1.635/2009 privind organizarea ºi funcþionarea Ministerului Mediului ºi Pãdurilor, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare,

ministrul agriculturii ºi dezvoltãrii rurale ºi ministrul mediului ºi pãdurilor emit urmãtorul ordin:

ART. 1
(1) Se aprobã condiþiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv ºi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv în ariile naturale protejate.
(2) Atribuirea dreptului de pescuit recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale, inclusiv din perimetrul ariilor naturale protejate, se face de cãtre administratorii resursei acvatice vii, în condiþiile legii.
(3) În scopul atingerii obiectivelor de protecþie ºi asigurãrii stãrii favorabile de conservare a habitatelor naturale ºi speciilor de florã ºi faunã sãlbaticã pentru care au fost declarate ariile naturale protejate, pescuitul recreativ/sportiv în perimetrul acestora este permis cu respectarea prevederilor Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei ºi faunei sãlbatice, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011, ºi ale planurilor de management ºi/sau regulamentelor ariilor naturale protejate aprobate în condiþiile legii.
ART. 2
(1) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale din ariile naturale protejate, cu excepþia Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii", se face cumulativ:
a) în baza autorizaþiilor de pescuit recreativ/sportiv emise de cãtre administratorul resurselor acvatice vii;
b) cu avizul administratorilor/custozilor ariilor naturale protejate;
c) în baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise de cãtre administratorul resurselor acvatice vii ºi eliberate, dupã caz, de acesta sau de cãtre asociaþiile de pescari sportivi.
(2) Pentru avizul prevãzut la alin. (1) nu se percepe tarif.
(3) Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în perimetrul Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii" se face în baza permiselor de pescuit recreativ/sportiv emise ºi eliberate de cãtre Administraþia Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii".
(4) Asociaþiile de pescari sportivi legal constituite care deþin autorizaþii de pescuit recreativ/sportiv pot elibera permise de pescuit recreativ/sportiv pe zonele în care resursa acvaticã vie este administratã de Agenþia Naþionalã pentru Pescuit ºi Acvaculturã, în condiþiile ºi cu respectarea obligaþiilor stabilite prin Ordinul ministrului agriculturii ºi dezvoltãrii rurale nr. 15/2011 privind condiþiile de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului recreativ/sportiv, precum ºi modelele permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
(5) La solicitarea asociaþiilor de pescari sportivi legal constituite, înscrise în Registrul unic de evidenþã a asociaþiilor de pescari sportivi, care funcþioneazã în cadrul Ministerului Agriculturii ºi Dezvoltãrii Rurale, conform reglementãrilor în vigoare, Administraþia Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii" elibereazã permise de pescuit recreativ/sportiv acestor asociaþii pe bazã de protocol, pentru zona sa de responsabilitate.
ART. 3
(1) Exercitarea pescuitului recreativ/sportiv în zonele din perimetrul ariilor naturale protejate pentru care Agenþia Naþionalã pentru Pescuit ºi Acvaculturã a emis autorizaþii de pescuit recreativ/sportiv se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv, cu respectarea prevederilor art. 7 ºi a condiþiilor înscrise în autorizaþie stabilite pe baza avizului administratorului/custodelui ariilor naturale protejate prevãzut la art. 2 alin. (1).
(2) În zonele de pescuit recreativ/sportiv din perimetrul ariilor naturale protejate, pentru care nu au fost emise autorizaþii, precum ºi în zonele care nu fac obiectul autorizãrii conform Ordinului ministrului agriculturii ºi dezvoltãrii rurale nr. 15/2011 pescuitul recreativ/sportiv poate fi practicat, cu respectarea reglementãrilor în vigoare, de orice posesor de permis de pescuit recreativ/sportiv emis ºi eliberat de administratorul resursei acvatice vii din habitatele piscicole naturale respective.
(3) Administratorii/Custozii ariilor naturale protejate au obligaþia de a transmite Agenþiei Naþionale pentru Pescuit ºi Acvaculturã, Ministerului Mediului ºi Pãdurilor ºi asociaþiilor de pescari sportivi harta cu zonele în care este permis pescuitul sportiv/recreativ ºi orice alte restricþii privind desfãºurarea acestei activitãþi în perimetrul ariei naturale protejate, stabilite conform legislaþiei în vigoare.
(4) Agenþia Naþionalã pentru Pescuit ºi Acvaculturã ºi asociaþiile de pescari sportivi autorizate au obligaþia de a comunica persoanelor pentru care au eliberat/elibereazã permise de pescuit recreativ/sportiv informaþiile transmise de administratorii/custozii ariilor naturale protejate conform obligaþiilor stabilite la alin. (3).
ART. 4
(1) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este un document cu regim special, înseriat.
(2) Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal ºi netransmisibil.
(3) Permisul de pescuit recreativ/sportiv se elibereazã anual.
ART. 5
(1) Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv valabil pe teritoriul Rezervaþiei Biosferei, "Delta Dunãrii" este prevãzut în anexa nr. 1.
(2) Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv valabil pe zone din ariile naturale protejate în care resursa acvaticã vie este administratã de Agenþia Naþionalã pentru Pescuit ºi Acvaculturã este stabilit prin Ordinul ministrului agriculturii ºi dezvoltãrii rurale nr. 15/2011.
ART. 6
(1) Pentru zonele în care resursa acvaticã vie este administratã de Agenþia Naþionalã pentru Pescuit ºi Acvaculturã, procedura privind emiterea ºi eliberarea permiselor ºi autorizaþiilor de pescuit recreativ/sportiv, comisia de evaluare a cererilor pentru emiterea autorizaþiilor de pescuit recreativ/sportiv, precum ºi lista zonelor de pescuit recreativ/sportiv se aprobã prin decizie a preºedintelui Agenþiei Naþionale pentru Pescuit ºi Acvaculturã.
(2) Pentru zonele de pescuit recreativ/sportiv din perimetrul Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii", procedura privind emiterea ºi eliberarea permiselor de pescuit recreativ/sportiv se aprobã prin decizie a guvernatorului Administraþiei Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii".
ART. 7
(1) Pescuitul recreativ/sportiv în ariile naturale protejate se practicã pe baza regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv prevãzut în anexa nr. 2 ºi a regulamentului propriu stabilit de asociaþiile de pescari sportivi, în condiþiile legii, cu respectarea prevederilor planurilor de management ºi/sau ale regulamentelor ariilor naturale protejate aprobate în condiþiile legii.
(2) Asociaþiile de pescari sportivi au obligaþia sã elaboreze regulamentul propriu cu respectarea mãsurilor speciale pentru conservarea speciilor sãlbatice ºi habitatelor naturale sau utilizarea durabilã a resurselor acvatice vii din ariile naturale protejate, stabilite prin planurile de management ºi/sau regulamentele ariilor naturale protejate aprobate în condiþiile legii.
ART. 8
(1) Zonele de pescuit recreativ/sportiv din perimetrul Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii" sunt prevãzute în anexa nr. 3.
(2) În zonele de pescuit recreativ/sportiv aprobate de administratorul resursei acvatice vii, situate în arii naturale protejate, pescuitul recreativ/sportiv se practicã numai în zonele în care este permisã aceastã activitate conform prevederilor Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011, ºi ale planurilor de management ºi/sau regulamentelor ariilor naturale protejate aprobate.
ART. 9
Permisul de pescuit recreativ/sportiv poate fi suspendat sau retras, prin decizie a guvernatorului Administraþiei Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii" sau a preºedintelui Agenþiei Naþionale pentru Pescuit ºi Acvaculturã, dupã caz, la propunerea personalului propriu cu drept de control ºi inspecþie ºi a instituþiilor sau persoanelor abilitate cu drept de control, în condiþiile art. 59 ºi 60 din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul ºi acvacultura, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, precum ºi în baza constatãrilor personalului cu atribuþii de control prevãzut la art. 50 alin. (1) din Ordonanþa de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007 aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011, dacã sunt încãlcate prevederile acestei ordonanþe de urgenþã.
ART. 10
Administratorul resursei acvatice vii are obligaþia sã asigure tipãrirea, gestionarea ºi emiterea permiselor de pescuit recreativ/sportiv.
ART. 11
Anexele nr. 1 - 3 fac parte integrantã din prezentul ordin.
ART. 12
Prezentul ordin se publicã în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Ministrul agriculturii ºi dezvoltãrii rurale,
Valeriu Tabãrã

Ministrul mediului ºi pãdurilor,
Laszlo Borbely

ANEXA 1

Modelul permisului de pescuit recreativ/sportiv

- faþã -
______________________________________________________________________________
| |
| MINISTERUL MEDIULUI ªI PÃDURILOR |
| ADMINISTRAÞIA REZERVAÞIEI BIOSFEREI "DELTA DUNÃRII" |
| |
| PERMIS DE PESCUIT |
| RECREATIV/SPORTIV |
| Data eliberãrii ............................. |
| |
| Numele ......................................... |
| Prenumele ...................................... |
| C.N.P. ......................................... |
| Eliberat de .................................... |
| |
| Seria ............. nr. ........................ |
|______________________________________________________________________________|

- verso -
______________________________________________________________________________
| Permisul de pescuit recreativ/sportiv are valabilitate în toate zonele de |
| pescuit recreativ/sportiv din perimetrul Rezervaþiei Biosferei "Delta |
| Dunãrii", cu excepþia zonelor strict protejate. |
| Activitatea de pescuit recreativ/sportiv se desfãºoarã cu respectarea |
| condiþiilor stabilite în Regulamentul de practicare a pescuitului |
| recreativ/sportiv, prevãzut în Ordinul ministrului agriculturii ºi |
| dezvoltãrii rurale nr. 15/2011 privind condiþiile de practicare a pescuitului|
| recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a pescuitului |
| recreativ/sportiv, precum ºi modelele permiselor de pescuit |
| recreativ/sportiv. |
| Falsificarea permisului de pescuit recreativ/sportiv se pedepseºte conform|
| legii. |
| Deteriorarea permisului de pescuit recreativ/sportiv atrage invalidarea |
| acestuia. |
|______________________________________________________________________________|

Descriere:
Dimensiunile formatului sunt: lungime 10 cm, lãþime 7 cm.
Seria .................. nr. ....................
Acest permis este valabil pânã la data de ......................... .

ANEXA 2

REGULAMENT
de practicare a pescuitului recreativ/sportiv în ariile naturale protejate

ART. 1
Pescuitul oricãror specii de peºti ºi al altor vieþuitoare acvatice vii se realizeazã în conformitate cu prevederile ordinului ministrului agriculturii ºi dezvoltãrii rurale ºi al ministrului mediului ºi pãdurilor privind prohibiþia anualã a pescuitului, cu respectarea prevederilor planurilor de management ºi/sau al regulamentelor ariilor naturale protejate, aprobate conform Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei ºi faunei sãlbatice, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011.
ART. 2
Pescuitul recreativ/sportiv este permis cu respectarea prevederilor Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 23/2008 privind pescuitul ºi acvacultura, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, ºi ale Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 57/2007, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 49/2011.
ART. 3
Asociaþiile de pescari sportivi autorizate în condiþiile legii sã desfãºoare activitatea de pescuit sportiv în perimetrul ariilor naturale protejate au obligaþia:
- sã colaboreze cu administratorul/custodele ariei naturale protejate în vederea stabilirii condiþiilor ºi restricþiilor privind desfãºurarea pescuitului recreativ/sportiv, a condiþiilor privind accesul ºi a zonelor de campare în perimetrul ariei naturale protejate;
- sã elaboreze ºi sã actualizeze baza de date cu membrii asociaþiei;
- sã monitorizeze permisele de pescuit eliberate ºi sã raporteze lunar administratorului resursei acvatice vii numãrul permiselor de pescuit recreativ/sportiv eliberate ºi zonele pentru care au fost emise;
- sã afiºeze în locuri vizibile la sediul asociaþiei ºi pe teren regulamentul propriu de pescuit;
- sã popularizeze condiþiile de practicare a pescuitului sportiv ºi restricþiile stabilite pentru zone, perioade, specii, precum ºi organele abilitate pentru controlul activitãþii de pescuit recreativ/sportiv;
- sã popularizeze condiþiile de acces ºi zonele în care este permisã camparea, pentru a se evita producerea modificãrilor în structura naturalã a zonei, a zgomotelor care sã perturbe liniºtea acesteia (efecte negative asupra faunei din zonã);
- sã asigure condiþii optime pentru desfãºurarea activitãþii de pescuit recreativ/sportiv, precum ºi salubrizarea zonelor de pescuit;
- sã solicite sprijinul autoritãþilor cu atribuþii de control în cazul semnalãrii actelor de braconaj ºi al încãlcãrii prevederilor planurilor ºi/sau ale regulamentelor ariilor naturale protejate;
- sã respecte orice alte obligaþii prevãzute de legislaþia în vigoare în domeniul pescuitului recreativ/sportiv, precum ºi în domeniul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei ºi faunei sãlbatice.
ART. 4
(1) Pentru protejarea resurselor acvatice vii din ariile naturale protejate, asociaþiile de pescari sportivi pot propune administratorului resursei acvatice vii stabilirea unor zone de protecþie piscicolã/zone de refacere biologicã sau regiuni de cruþare ºi programe de redresare a populaþiilor unor specii de peºti valoroase sau periclitate, cu avizul administratorului/custodelui ariei naturale protejate.
(2) Acþiunile de populare cu material biologic în zonele de pescuit recreativ/sportiv din ariile naturale protejate, aprobate conform reglementãrilor în vigoare, se efectueazã în prezenþa reprezentanþilor administratorului/custodelui ariei naturale protejate ºi a administratorului resursei acvatice vii.
ART. 5
Deþinãtorii de permise de pescuit recreativ/sportiv au urmãtoarele obligaþii:
- sã respecte legislaþia privind desfãºurarea pescuitului recreativ/sportiv;
- sã respecte legislaþia de mediu ºi prevederile planurilor de management ºi ale regulamentelor ariilor naturale protejate/setului de mãsuri minime de conservare pânã la aprobarea planurilor de management ºi a regulamentelor ariilor naturale protejate;
- sã se legitimeze ºi sã prezinte documentele solicitate de organele de control abilitate;
- pe teritoriul Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii", sã deþinã permis de acces eliberat de Administraþia Rezervaþiei Biosferei "Delta Dunãrii";
- sã pãstreze curãþenia în zona de pescuit, iar depozitarea ºi deversarea de deºeuri de orice tip pe sol, în apã, pe maluri, plajã sunt strict interzise.
ART. 6
(1) Dimensiunile minime în centimetri ale exemplarelor de peºti sunt cele prevãzute în reglementãrile legale în vigoare.
(2) Lungimea peºtelui stabilitã pentru pescuit este determinatã prin mãsurarea distanþei de la vârful botului pânã la baza înotãtoarei caudale.
(3) Puietul ºi exemplarele de peºti capturate sub dimensiunile minime prevãzute la alin. (1) sau exemplarele de specii strict protejate vor fi deversate în mod obligatoriu în apã, în stare vie.
(4) Se interzice pescuitul sturionilor. Exemplarele capturate din aceastã specie vor fi deversate în mod obligatoriu în apã, în stare vie.
ART. 7
Prezentul regulament se completeazã cu prevederile Ordonanþei de urgenþã a Guvernului nr. 23/2008, aprobatã cu modificãri ºi completãri prin Legea nr. 317/2009, cu modificãrile ºi completãrile ulterioare, ºi ale legislaþiei secundare aprobate prin ordin al autoritãþilor competente din domeniul pescuitului ºi din domeniul protecþiei mediului.

ANEXA 3

ZONE
de pescuit recreativ/sportiv din Rezervaþia Biosferei "Delta Dunãrii"

1. Braþul Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri, exclusiv zona cuprinsã între km 15 - 44 ºi zonele de cruþare (zone rectificate), respectiv între km 16,5 - 20; 30 - 43; 50 - 58; 65 - 83 (cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor)
2. Braþul Sulina, pe ambele maluri
3. Dunãrea Veche de pe braþul Sulina, pe ambele maluri, cu excepþia porþiunii dintre canalul Bogdaproste ºi canalul Magearu (cu regim de pescuit prin eliberarea capturilor)
4. Braþul Chilia, pe malul drept, braþul Tãtaru pe ambele maluri, braþele Babina ºi Cernofca pe malul stâng (mal drept - zonã strict protejatã)
5. Canalele Eracle ºi Lopatna ºi lacurile Babina, Matiþa, Merheiul Mare ºi Merheiul Mic
6. Braþul Tulcea, pe ambele maluri
7. Dunãrea, pe malul drept, de la Ceatal Chilia pânã la Cotul Pisicii
8. Canalul Criºan - Caraorman, pe ambele maluri, inclusiv bazinul Caraorman
9. Canalul Caraorman, între canalul Criºan - Caraorman ºi intrarea în lacul Puiu, ºi canalul dintre lacurile Puiu ºi Roºu, pe ambele maluri
10. Lacurile Lumina, Roºu, Roºuleþ, Puiu ºi Puiuleþ
11. Canalele Cardon, Sfiºtofca ºi braþul Musura
12. Canalul Tãtaru, între vãrsarea în braþul Sfântu Gheorghe ºi intersecþia cu canalul de centurã Sulina - Sfântu Gheorghe, pe ambele maluri
13. Canalul Sulina - Sfântu Gheorghe, între canalul de centurã al oraºului Sulina ºi Braþul Sfântu Gheorghe
14. Canalul de acces la Dunãre de la cherhanaua Murighiol, pe ambele maluri
15. Canalele Uzlina, Perivolovca, lacurile Uzlina, Isac, Onofrei, Chiril, Gorgoºtel ºi Taranova
16. Canalele Litcov, Dranov, Lipoveni, Dunãvãþ, Cocoº ºi Mustaca, pe ambele maluri
17. Dunãvãþ 3, Holbina 1 ºi Holbina 2
18. Canalul Mila 35, între braþul Tulcea ºi braþul Chilia, pe ambele maluri
19. Gârla Sireasa, pe ambele maluri
20. Lacurile Bogdaproste, Trei Iezere, Legheanca, Cãzãnel ºi Furtuna
21. Lacul Razim, de-a lungul malului, pe o lãþime de 50 m de la mal, în porþiunea cuprinsã între gura canalului Dunavãþ ºi capul Iancina
22. Lacul Goloviþa, de-a lungul malului, pe o porþiune de 50 m de la mal, în porþiunea cuprinsã dintre canalul de acces la cherhanaua Jurilovca ºi canalul de legãturã între lacurile Ceamurlia ºi Goloviþa
23. Canalul Gura Portiþei, pânã la zona strict protejatã, pe ambele maluri
24. Canalul 2, între lacurile Razim ºi Sinoie, pe malul vestic
25. Lacul Istria, de-a lungul malului, pe o lãþime de 50 m de la mal, în porþiunea cuprinsã între gura de intrare în lacul Sinoie ºi intersecþia cu ºoseaua, pe malul estic
26. Lacul Tuzla, de-a lungul malului, pe o lãþime de 50 m de la mal, în zona delimitatã de 1 km de o parte ºi de alta a gurii de vãrsare a gârlei
27. Lacurile Nuntaºi ºi Istria, pe o lãþime de 50 m de la mal
28. Lacurile Câºla, Somova, Parcheº, Telincea ºi gârla Somova-Parcheº
29. Canalul Enisala, pe ambele maluri
30. Canalele Pardinel, Iacubova, Batac, Gotca, Ceamurlia ºi Ocolitor Pardina
31. Canalele Pardina ºi Iacub, din amenajarea agricolã Pardina, pe ambele maluri

---------------
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

iar la art. 4 pct. 3 avem "Permisul de pescuit recreativ/sportiv se elibereazã anual."

In concluzie traim in Romania si legile sunt scrise cu picioarele :D

Sper ca nu am suparat pe nimeni, fire intinse va doresc!
User avatar
Mihai Vinturache
Moderator
Posts: 2000
Joined: 22 Oct 2009, 14:36
Location: Bucuresti

Re: Dunarea

Post by Mihai Vinturache »

shogunu65 wrote:"Permisul de pescuit recreativ/sportiv se elibereazã anual."
Este evident ca are valabilitate pe an calendaristic, desi si mie mi s-ar parea mai normal sa fie valbil "de la ... pana la...".
Nicio inteligenta artificiala nu poate concura cu prostia naturala!
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

am transmis un mesaj, cu intrebari legate de valabilitate, pe site la ei. Daca imi raspund o sa postez aici.
User avatar
petricadascalu
Posts: 198
Joined: 12 Jun 2011, 15:56

Re: Dunarea

Post by petricadascalu »

sa inteleg ca nu ati primit nici un raspuns....??
eu am fost iar la tulcea,am trecut din nou prin oras pe la sediul ARBDD si am pus acesta intrebare referitor la valabilitate...
la casierie,eliberari,contabilitate,management,resurse inclusiv paznicu din cladire ...dat din umeri si ochii peste cap parca venisem cu atentatu'
ziceai ca-s batuti cu paru-n cap si doar un cuvant stiau pe lumea asta...UN AN,UN AN E VALABIL,UN AN...
"-Pai si cum se procedeaza in acest caz,daca imi scot permisu la sf. anului...cat e valabil...pana cand,cum si ce fel...??? "
"-Nu stiu,un an...un an...nu facem noi legile...hmm...hmmm..."
...si uite asa se uitau unii la alti ca rama la bordura...
pffff...
dati pestilor ce le apartine...libertatea !
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

va salut!

nu am primit raspuns inca. Probabil stiu si ei ca permisele nu respecta legea, adica nu au forma care sa contina mentiunea "Acest permis este valabil pânã la data de ......................... ." desi in lege se specifica destul de clar.

consider ca amenda poate fi oricand contestata daca permisul este in termenul 1 an de valabilitate. Daca e un avocat bun poti sa ai permisul si de 2 ani ... daca forma lui nu respecta legea autoritatea emitenta va suporta consecintele.

Nu stiu ce sa mai zic si cu permisele astea, nu am inteles niciodata de ce politia nu ii intreaba pe baietii de la Giurgeni - Vadu Oii de unde au pestele si daca au permis. Sau de ce nu deschid autoritatile un magazin cu peste fix in locatiile unde vand ei, asa de dragul concurentei. :)
costin stefanescu
Moderator
Posts: 1297
Joined: 23 Oct 2009, 18:43

Re: Dunarea

Post by costin stefanescu »

am fost ieri la Cernavoda ,a canalul cu apa calda,a mers f.prost,toata ziua nu a tras nimic doar spre seara au inceput sa intre ceva bucati in special scobar maricel,momentan nu se merita,cred ca trebuie sa vina frigul ca lumea sa inceapa sa manance !
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

Am fost azi la Gostinu. Masina am lasat o la canalul PF si am luat o pe jos. Intre canal PF si siloz nu se poate intra pe prima rampa. E apa in padure cam de juma de metru, in locurile mai joase. Erau cativa la stationar cam la 500 m de siloz, restul pe canalul PF si in aval, pana aproape de plaja. Capturile au fost 2 avati pana in 2 kg fiecare. Apa a scazut destul de mult dar este inca tulbure. Tantari la greu, daca nu stateai expus la vant si soare te mancau de viu :)))
User avatar
ghinozo
Posts: 608
Joined: 26 Oct 2009, 20:42
Location: bucuresti

Re: Dunarea

Post by ghinozo »

5 zile,2 barci,5 kg de mamaliga,1 kg de rame,5 de porumb viermi,si alte momeli...5 kg de somotel,1 salau ,1 ciortan si 2 carasi intr-o barca,iar la cealalta 8 somotei insumand 3 kg....trageti singuri concluziile....apa pe scadere dar fffff murdara,,apa este tulbure inca
MARE ATENTIE la tantarii
Eugen Fetes
Posts: 465
Joined: 27 Oct 2009, 08:43

Re: Dunarea

Post by Eugen Fetes »

5 ore, doua trasaturi, 2 somotei. Unul de 4 si altul de 3Kg
Image
0745578278
costin stefanescu
Moderator
Posts: 1297
Joined: 23 Oct 2009, 18:43

Re: Dunarea

Post by costin stefanescu »

Eugene ,te-ai pensionat ? inseamna ca ai timp pt tine,bravo pt capturi !!
User avatar
Dan T
Posts: 684
Joined: 08 Jun 2010, 13:27
Contact:

Re: Dunarea

Post by Dan T »

Borcea, Cotul Dracului, sambata si duminica dimineata, 2 barci, am cautat numai somnul. S-au prins 8 somotei de 3-4 kg.
Am avut o ruptura somnul fiind estimat la 12-14 kg. Nu am avut minciogul in barca. Am incercat sa il iau de mandibula
dar s-a rupt firul chiar cand vroiam sa il apuc. Toti somnii au fost prinsi in gropan sambata dimineata pana la pranz.
Nu am reusit sa intram cu masinile asa ca am lasat barcile la pod langa A2. Camparea chiar in Cotul Dracului. Tantari
dimineata si seara dar nu de speriat. Am avut avantajul spatiului deschis iar vantul si-a spus cuvantul.
User avatar
adrian74
Posts: 32
Joined: 24 Mar 2013, 13:45
Location: Bucuresti

Re: Dunarea

Post by adrian74 »

buna seara
acum 3 ore am ajuns acasa de la Dunare,am vrut sa fie o iesire de 2 zile dar a fost una de 4 ore pe malul apei...si asta din cauza ploi care s-a pornit in acea zona...am fost la gostinu,cand mergi de la oinacu spre gostinu,treci prin branistea si apoi unde se face drumul in ''T'' stanga spre gostinu si dreapta spre digul dunarii ,unde am inteles ca sunt silozurile...am urcat pe dig,direct in fata portilor de la siloz,am facut stanga pe dig cca 2m si apoi am coborat in dreapta catre dunare,panta de coborare-urcare in acel loc era cu piatra,iar pana la malul apei acceptabil jos pamantul uscat,foarte tare,parca nu plouase de o luna de zile...
cand am ajuns mai erau acolo un domn cu sotia si spuneau ca unde ne-am asezat noi,cineva luase dimineata,un somotei la vreo 3kg si niste platici frumoase...noi am pescuit aproape 4 ore dar nu am avut nicio trasatura,la rama,la vierme,porumb si patratica...la un moment dat sotia mea sa apropiat de apa sa se spele pe maini,s-a auzit o ''plescaitura'' f tare la 1 m de mal si sotia mea sa albit de spaima fugind speriata...ce se intamplase...un avat f mare atacase un baboi f aproape de mal...pana am plecat am admirat atacurile avatilor,dar niste avati f mari...
locurile mi sau parut superbe,apa foarte adanca la mal,2-3 copaci cazuti in apa in acea zona,tantari acceptabil dar nu stiu seara cum o fi,iar Dunarea era f f curata,deloc tulbure...ceva ciudat la dus si la intoarcere,sabarul si neajlovul cafea cu lapte si foarte umflate,argesul in zona 1 decembrie limpede,lumea la plaja si baie...
acum ca am vazut locurile si daca vremea va permite vreau sa ajung iarasi acolo dar,cu tot respectul,daca cineva imi poate da detalii mai bune,daca zona tine peste,cam ce specii...noi cat am stat nu am putut afla mare lucru
va multumesc
Adrian
niciodata nu spun NICIODATA...
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

Salut! zona tine avat, somn, ciortan, platica si scobar. Eu atat am prins acolo. De cele mai multe ori avat si scobar (cel mai mare scobar prins la feeder avea cam 600 de grame). Locul in care am dat e mai avale de siloz, e un mic golfulet cam la 500 metri de Canalul PF. Sunt cateva agataturi dar dupa ce le inveti e ok.

Fir intins!
User avatar
adrian74
Posts: 32
Joined: 24 Mar 2013, 13:45
Location: Bucuresti

Re: Dunarea

Post by adrian74 »

shogunu65 wrote:Salut! zona tine avat, somn, ciortan, platica si scobar. Eu atat am prins acolo. De cele mai multe ori avat si scobar (cel mai mare scobar prins la feeder avea cam 600 de grame). Locul in care am dat e mai avale de siloz, e un mic golfulet cam la 500 metri de Canalul PF. Sunt cateva agataturi dar dupa ce le inveti e ok.

Fir intins!
va multumesc foarte mult ptr informatii...
locurile sunt intradevar frumoase si dupa ce am vazut avatii aia imensi cum atacau...am ramas placut impresionat...
sper ca data viitoare sa pot pune poze si cu ceva capturi
sanatate maxima...si fir intins
niciodata nu spun NICIODATA...
shogunu65
Posts: 245
Joined: 20 May 2011, 09:53

Re: Dunarea

Post by shogunu65 »

ghinozo wrote:5 zile,2 barci,5 kg de mamaliga,1 kg de rame,5 de porumb viermi,si alte momeli...5 kg de somotel,1 salau ,1 ciortan si 2 carasi intr-o barca,iar la cealalta 8 somotei insumand 3 kg....trageti singuri concluziile....apa pe scadere dar fffff murdara,,apa este tulbure inca
MARE ATENTIE la tantarii
Ghinozo nu ne spui unde ai pescuit?

Bafta stiu ca ai, asa ca nu iti mai urez :)))))
User avatar
ghinozo
Posts: 608
Joined: 26 Oct 2009, 20:42
Location: bucuresti

Re: Dunarea

Post by ghinozo »

vladeni
vladstanescu
Posts: 241
Joined: 28 Jan 2014, 14:15

Re: Dunarea

Post by vladstanescu »

Ghino. Avand in vedere valoarea ta , pot spune ca ai prins peste asteptari. ( asta e ca raspuns la ce ai zis... sa trag concluzii ) , La cit a fost kilogramu' ?
Post Reply

Return to “Locuri de pescuit sălbatice”