Posibil, nu ma mai contrazic pe teme de specii, ca nu sunt eu cel mai in masura s-o fac, n-am studii in domeniu.Zargan wrote:Cred ca in cazul stavridului-macrou e fix aceeasi discutie ca si in cazul hamsie-ansoa. Daca ai timp Claudiu iti propun sa dai o fuga pana la Brick, au in perioada asta stavrizi din Grecia care cantaresc cam 500g unu. Gateste-i. O sa vezi ca e foarte asemanator cu macroul si ca gust, si ca textura, si ca aspect. Macroul e de multe feluri. Nu e doar un tip de macrou in lumea asta. DAR- atunci cand il prindem noi este in alta faza de dezvoltare si, parerea mea, e de 100 de ori mai gustos. Nu am zis ca e macroul de la piata, am zis doar ca e un tip de macrou.
Insa am citit adineauri ca macroul face parte din familia "Scombridae", si e inrudit cu tonul, bonito si probabil, zic eu, cu scrumbia albastra si palamida. De stavride scrie ca este o specie de macrou din familia "Carangidae."
Asa ca, trageti ce concluzii doriti.