Page 1 of 1

scoici

Posted: 06 Jul 2010, 12:03
by marin1
cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat :P

Re: scoici

Posted: 06 Jul 2010, 12:09
by Albatrin
marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat :P
În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!

Re: scoici

Posted: 06 Jul 2010, 12:39
by marin1
Albatrin wrote:
marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat :P
În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!
am vazut un topic :Culinare de aceea am postat aici

Re: scoici

Posted: 06 Jul 2010, 12:54
by Valentin Petrovici
marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat :P
Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!
Din carne puteţi prepara diferite mîncăruri.
Se ia carnea obţinută de la scoici se pun în zeamă rămasă de la desfacere şi se pun la foc mic. Se adaugă piper, bulion puţin şi usturoi. Un fel de ostropel. Minunat cu stridii mai ales.
Unii mai adaugă şi ceva fructe de mare ( garizi, caracatiţă ). Mai se prepară şi cu sos şi se pun peste spaghete. La acest sos mai adaugă şi puţină smîntînă. Se pot găti mai multe feluri. Depinde de imaginaţia fiecăruia.

Re: scoici

Posted: 06 Jul 2010, 13:07
by cezar
Valentin Petrovici wrote:
marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat :P
Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!
Din carne puteţi prepara diferite mîncăruri.
Se ia carnea obţinută de la scoici se pun în zeamă rămasă de la desfacere şi se pun la foc mic. Se adaugă piper, bulion puţin şi usturoi. Un fel de ostropel. Minunat cu stridii mai ales.
Unii mai adaugă şi ceva fructe de mare ( garizi, caracatiţă ). Mai se prepară şi cu sos şi se pun peste spaghete. La acest sos mai adaugă şi puţină smîntînă. Se pot găti mai multe feluri. Depinde de imaginaţia fiecăruia.
Vali, nu se inlatura cunva partea aia mai negricioasa (tubul digestiv ?) in cazul scoicilor de apa dulce ?
Intreb pentru ca nu mai stiu exact ! :shock:

Re: scoici

Posted: 06 Jul 2010, 13:33
by Valentin Petrovici
Cezar întradevăr alea de apă dulce care fie vorba între noi nu se ridică la nivelul celor de mare au o mică bucăţică dar nu neagră este puţin mai moale decît restul şi gălbuie. Eu am mîncat şi cu şi fără şi au acelaşi gust. Poate la alea mai mari să se cureţe fiind mai vizibile. Deci rămîne la latitudinea fiecăruia. Ca şi la raci. Unii elimină maţul unii nu . Şi au acelaşi gust. Mulţi gătesc scoicile de apă dulce cu orez şi apoi băgate puţin la cuptor.

Re: scoici

Posted: 08 Jul 2010, 23:05
by arlan
IMPORTANT !!! atentie, dupa fierbere se arunca cochiliile ce nu se deschid. Scoicile acestea sunt decedate definitiv si irevocabil, necomestibile pentru om si persoane ... numa bune de "mustaciosi" ... cu putzin piper :lol: :lol: :lol: