scoici
Posted: 06 Jul 2010, 12:03
cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Pasiunea pentru pescuit recreativ-sportiv şi natură
http://pescarclub21.ro/forum/
În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
am vazut un topic :Culinare de aceea am postat aiciAlbatrin wrote:În aceasta secţiune sunt postate doar anunţuri ale APC21, rog moderatorii să-l mute la secţiunea potrivită !!!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Vali, nu se inlatura cunva partea aia mai negricioasa (tubul digestiv ?) in cazul scoicilor de apa dulce ?Valentin Petrovici wrote:Iată cum se curăţă scoicile. Deci se iau şi se pun într-un vas cu apă rece. Cu un burete de sîrmă se curăţă cochilia bine de tot să fie îndepărtate absolut toate impurităţile apoi se clătesc cu apă rece. Unde este nevoie se foloseşte o lamă de cuţit mai mic. Apoi se iau se pun într-un vas mai adînc fără nici un pic de apă, se acoperă cu un capac şi se pun la foc potrivit. Cu timpul ele încep să se desfacă şi îşi lasă un suc propriu. Cînd s-au desfăcut toate se iau de pe foc şi se scot din zeamă. Se iau scoicile şi se separă cochilia de carne. Atenţie ! Nu aruncaţi zeama. O lăsaţi să se decanteze şi o puneţi în sticlă cu atenţie să nu se agite . Carnea o gătiţi cum doriţi dar împreună cu zeama rămasă de la fierbere. Zeama îi dă gustul mîncării. Dar umblaţi cu atenţie sau o decantaţi de mai multe ori pentru că ea conţine nisip şi alte impurităţi. Delicateţuri. Poftă bună!marin1 wrote:cine ne poate invata cum se curata scoicile(am inteles ca este f important) si cum se prepara ,mai ales pe mal de garla????? multumim anticipat
Din carne puteţi prepara diferite mîncăruri.
Se ia carnea obţinută de la scoici se pun în zeamă rămasă de la desfacere şi se pun la foc mic. Se adaugă piper, bulion puţin şi usturoi. Un fel de ostropel. Minunat cu stridii mai ales.
Unii mai adaugă şi ceva fructe de mare ( garizi, caracatiţă ). Mai se prepară şi cu sos şi se pun peste spaghete. La acest sos mai adaugă şi puţină smîntînă. Se pot găti mai multe feluri. Depinde de imaginaţia fiecăruia.