cezar wrote:Adar Marian wrote: N-au fost Claudiu, Vidra si constantenii, ci Claudiu + Vidra = toti constantenii
Marian stie

Moderators: cezar, administrator, PETREMAN
cezar wrote:Adar Marian wrote: N-au fost Claudiu, Vidra si constantenii, ci Claudiu + Vidra = toti constantenii
Tocmai buna-credinta n-as vrea sa mi se puna la-ndoiala, cata vreme n-am facut altceva decat sa prezint aspecte asupra carora merita analizat si meditat, in asa fel incat sa poata fi solutionate 'nainte s-apara.Dumitrescu Iancu wrote:Mariane,oricum am face,niciodata nu vom putea multumi toata lumea si nu vom putea sa luam in calcul TOATE situatiile ce pot aparea!Tocmai pentru ca exista experienta anilor trecuti,incercam,bineinteles cu ajutorul vostru,sa definim un cadru cat mai realist si multumitor de desfasurare a actiunilor.De aceea si incercam sa raspundem intrebarilor ce se pun cu buna-credinta si de aceea suntem atenti la observatiile si propunerile forumistilor.
Mi-a placut, mon cher, cred c-a fost mai mult decat evident insa chit ca-ti raspund de la coada spre cap, ar fi fost de dorit (si era posibil!) ca prima observatie sa nu-si aibe motivare.Claudiu wrote: Mda...personal m-am simtit cam in plus, dar am facut in asa fel incat sa ma simt bine si fara prea multa atentie din partea APS-istilor. Ce, Marian, nu ti-a placut ciorba de peste si compania constatenilor?![]()
A raspuns Claudiu in locul meu un pic mai sus.cezar wrote: N-au fost Claudiu, Vidra si constantenii, ci Claudiu + Vidra = toti constantenii, [/b]
Regret ca postarilor mele li s-a dat o astfel de interpretare.cezar wrote: Ce nu inteleg eu este faptul ca se pune problema ca va fi neaparat rau, atunci cand sunt conditii sa fie bine !
Mariane,imi cer scuze,acum vad ca exprimarea mea lasa de dorit:intentia mea a fost de a raspunde cu buna-credinta intrebarilor...Asa cum am scris se intelege altceva...Inca odata scuze!Oricum,tot nu se punea problema de rea-credinta la tine!Multe din intrebarile tale pe acest forum au fost niste sfaturi mascate,prin altele ne-ai "ridicat mingea la fileu"...Pentru asta,eu iti multumesc si e departe de mine gandul de a te acuza de rea credinta!Adar Marian wrote:Tocmai buna-credinta n-as vrea sa mi se puna la-ndoiala, cata vreme n-am facut altceva decat sa prezint aspecte asupra carora merita analizat si meditat, in asa fel incat sa poata fi solutionate 'nainte s-apara.Dumitrescu Iancu wrote:Mariane,oricum am face,niciodata nu vom putea multumi toata lumea si nu vom putea sa luam in calcul TOATE situatiile ce pot aparea!Tocmai pentru ca exista experienta anilor trecuti,incercam,bineinteles cu ajutorul vostru,sa definim un cadru cat mai realist si multumitor de desfasurare a actiunilor.De aceea si incercam sa raspundem intrebarilor ce se pun cu buna-credinta si de aceea suntem atenti la observatiile si propunerile forumistilor.
Adar Marian wrote:Regret ca postarilor mele li s-a dat o astfel de interpretare.cezar wrote: Ce nu inteleg eu este faptul ca se pune problema ca va fi neaparat rau, atunci cand sunt conditii sa fie bine !
Posibil ca vina sa-mi apartina in totalitate, nefiind in stare sa-mi formulez in asa fel ideile, incat sa nu las spatiu echivocului. Cert e ca sunt ultimul care ar putea dori raul si tocmai din acest motiv am sa ma rezum intr-un rol contemplativ, cred ca mi se potriveste cu mult mai bine.
Unde ai vazut tu nervi, EugenEugen Fetes wrote:Geo wrote:Eugene,
Cred ca doar te faci ca nu intelegi...
Cotizatia la Asociatie este una, iar contributia pentru Club este alta.
La cotizatia pentru Asociatie se mai adauga permisul ANPA, cat va fi acesta cand se va stabili.
Cezar a explicat foarte bine la ce are acces omul pentru fiecare suma pe care o plateste.
Ca sa revin la exemplul tau, la 1 Decembrie platesti 50 ron pentru a deveni membru al Asociatiei (daca doresti, evident). Peste acesti bani vei mai plati valoarea permisului ANPA, la cat se va stabili de onor guvernanti, cand se va stabili...
Daca doresti sa devi si membru al unui club, vei mai plati inca 50 ron, bani care sunt directionati exclusiv catre acel club.
Geo, fara nervi te rog.
q.e.d.Petru Burian wrote:Stimati colegi
Scuze ca ma bag in discutie, dar iata cum vad eu situatia, ipotetica de viitor:
1 -- va exista Asociatia PescarClub 21 (APC21) + N Cluburi/Preferinte [acum Club Dunare & Delta (Club D&D); apoi Club Crapari; Club Spinning; Club Baboieri; etc.] sau cum s’or numi![]()
![]()
• cotizatia de membru la APC21 = 50 lei
• cotizatia de membru la Club D&D = 50 lei
• cotizatia de membru la Club Crapari = 50 lei (ipotetic)
• cotizatia de membru la Club Spinning = 50 lei (ipotetic)
• cotizatia de membru la Club Baboieri = 50 lei (ipotetic)
2 -- vreau sa fiu membru APC21 platesc 50 lei => toate drepturile aferente conf. statut + dreptul de a ma inscrie in oricare alt Club care-mi place.
3 -- in baza preferintelor mele vreau sa fiu membru si la Club D&D + Club Baboieri, deci platesc inca 100 lei, total 150 lei/an => voi beneficia de reducerile stabilite (dupa caz) la costul/persoana a oricarei „expeditii” organizate de cele 2 Cluburi in care sunt membru cotizant. Daca vreau sa particip, daca nu am contribuit la finantarea cluburilor preferate
4 -- Club Crapari organizeaza la un moment dat o actiune la care costul de participare/persoana este de X lei. Si eu vreau sa particip la aceasta actiune dar nu sunt membru al clubului => eu voi plati X lei, spre deosebire de membrii cotizanti ai acestui club care vor plati X-Y lei, unde Y = reducerea stabilita pt. membrii Club Crapari /respectiva actiune.
Pana aici exemplificari tehnice, in continuare argumente personale:
5 -- in baza preferintelor mele, am platit o cotizatie/an de 150 lei.
6 -- Daca-mi duc sotia la un restaurant ca lumea, sigur voi plati mai mult si am castigat 2-3 ore placute. Dar pt. aceasi suma sunt membru al unei mari familii + pot participa (cu costuri reduse) si oricand la orice actiune al unor colegi cu preferinte similare mie, timp de un an !!!
7 -- Am participat => expeditii placute si de povestit + o mica economie dupa caz![]()
8 -- NU am participat => nu am saracit din 150 lei/andar raman cu satisfactia ca am contribuit si eu la achizitionarea unor barci, motoare, cost de cazare/transport redus pt. colegii de club, etc.etc. + ca voi beneficia si eu, cand si daca voi vrea sa particip
![]()
Parerea mea
Vali,Valentin Petrovici wrote:Am citit cu atenţie atît planul pe anul 2010 cît şi comentariile unor colegi. Aceste comentarii nu trebuie să supere pe nimeni întrucît nu pot avea decît efecte pozitive. Am şi eu cîteva comentarii care sper să nu deranjeze pe cineva.
Voi începe cu planul de acţiuni. Părerea mea este că se putea deschide un topic aici legate de aceste propuneri. Erau mai multe idei, se centralizau iar factorii de decizie hotărau. Să vă dau un singur exemplu. Luna mai. Păi spre sfîrşitul acestei luni se deschide pescuitul pe Dunărea de frontieră şi nu este nici o acţiune organizată la Dunăre. Păi după atît amar de vreme de stat în casă nu cred eu că nu sunt doritori pentru o acţiune la Dunăre sau în deltă. În altă ordine de idei octombrie recunoscută ca o lună bună de crap, ştiucă şi şalău nu are deltă. Altceva . Luna noiembrie care este o lună a ştiucii nu cuprinde absolut nimic. După acest plan 30 octombrie înseamnă închiderea sezonului. Cam devreme zic eu. Avem timp toată iarna de adunări generale.În altă ordine de idei nu toate persoanele pot să-şi planifice concediile în funcţie de acest plan de activităţi. Deci posibilitatea de folosire a dotărilor pentru care a participat şi el cu cotizaţia este mai mică. În aceste condiţii dacă să zicem că se strîng 5-6 persoane membrii ai clubului şi vor să organizeze să zicem o deltă în afara acestui plan, poate beneficia de dotările clubului?
Încă ceva . Combinata deltă – mare 4-7 zile din august. Cîte zile rămîn de pescuit dacă trei zile din ele se pierd pe drumuri? Una dacă s-ar sta 4, două dacă s-ar sta 5 etc. Consider că la o aşa cheltuială este prea puţin. O acţiune pentru mare ar trebui organizată separat.
Aş mai avea o problemă. Am citit că pentru cei din afara clubului care doresc să participe la acţiunile organizate de club trebuie să plătească. Să zicem o acţiune gen Chilia sau orice altă acţiune organizată în locuri accesibile cu maşina ce trebuie să plătească? El vine cu maşina lui, cu mîncarea lui, cu cortul lui, cu băutura lui, cu PG –ul lui, cu nevasta lui cu totul de la el. Ce ar trebui să plătească? Nu foloseşte barcă nu nimic. În condiţiile în care numărul membrilor clubului este limitat şi unul care nu a putut deveni membru doreşte să fie alături de noi ce ar trebui să plătească? Mai sunt destule amănunte de pus la punct. Esenţialul că se munceşte. Nu cred că supăr cu ceva. Am intervenit şi eu cu gîndul că pot fi şi eu util.
Vali,Valentin Petrovici wrote:Mulţumesc Cezar pentru răspuns. Deci am postat aici pentru că am observat că cele mai acute probleme aici se discută. În altă ordine de idei era legat mai mult de problemele clubului.
Urmare răspunsului tău m-am lămurit cum ar sta treaba cu acele goluri din program. Totuşi mai am mici nelămuriri. Problema cu propriile acţiuni. Doritorii vor beneficia de dotările clubului sau numai de logistica clubului (adică numai de posibilitatea de a posta aici)? Pentru că, să zicem că lui X, Y şi Z membrii cotizanţi ai clubului, programul de lucru sau un alt eveniment nu le permit să participe la o acţiune a clubului. Dar, ei doresc să plece peste 2 săptămîni în deltă să spunem într-o acţiune organizată de ei. Au acces la dotări ( bărci, motoare etc)? În altă ordine de idei referitor la posibilitatea de a participa la o acţiune şi dacă nu eşti membru a clubului. Am precizat. El vine cu tot de acasă. El vine cu maşina lui, cu mîncarea lui, cu cortul lui, cu băutura lui, cu nevasta lui, cu PG –ul lui, cu totul de la el. Deci şi cu PG –ul scos personal. Nu pescuieşte din barca clubului. Vine numai pentru a fi alături de membrii clubului. Ce să plătească? Mai mult să zicem că respectivul sau respectivii sunt membrii ai asociaţiei dar nu sunt membrii ai clubului.
Cezar nu am făcut referire la banii investiţi. Nici că s-ar pune problema unor încasări nejustificative. Sunt ferm convins că totul o să fie legal. Dar speţele expuse de mine sunt convins că vor apărea.
Nu am mai vrut să ridic şi acet aspect. Este un lucru firesc. Pentru că limitarea locurilor este legată de bărci. Să zicem că vor fi 2-3 bărci cu motor. Insuficiente pentru să zicem un nr. de peste 20 de participanţi. S-ar crea probleme atît din punct de vedere al transbordării cît şi al pescuitului din barcă. Dar şi eu sunt convins că organizatorii vor fi la înălţime ca mai mereu.Geo wrote:Ar mai fi un aspect de luat în discuţie.
Multe din acţiunile în deltă sau la Dunăre au un număr de locuri limitat, fie din cauza numărului de locuri de pescuit, fie din cauza capacităţii logistice a organizatorului (pentru cazul în care este implicată această capacitate).
Este evident că apare problema de prioritizare a participanţilor.
Dar sunt convins că, atât cât va depinde de noi, vom încerca să mulţumim pe cât mai mulţi dintre simpatizanţi.
savu alexandru wrote:Am constatat ca fiecare intelege ce vrea si interpreteaza ca atare!
Trebuia sa fie mai explicit totul: taxa ANPA si PG-ul se suporta individual iar prin asociatie/club se faciliteaza deplasarea/ridicarea documentelor.
Pentru permis ANPA si PG nu este necesar sa fii membru in vreo asociatie/club. Sa nu aiba careva impresia ca nu poti trai fara cluburi/asociatii! Organizatiile respective ne ajuta pentru socializare si cauta locuri bune pentru desfasurarea unor activitati si nu in ultimul rand conteaza atmosfera creata de un grup de prieteni(sau prieteni in formare!).