Câteva precizări:
1. Organizatorii vor ajunge înaintea tuturor, vor traversa și vor alege locul de tabără.
2. Preluarea participanților de către organizatori a celor care nu vin cu barca proprie se va face vineri, 29.05.2015,
între orele 15,00-17,00. Cei care, dintr-un motiv sau altul, nu ajung în ziua și în intervalul orar stabilit, sunt rugați să anunțe până miercuri, 27.05.2015, ora 23,59.
3. Toți participanții vor trebui să aibă propriul echipament de pescuit și de camping. De asemenea, vor deține veselă, tacâmuri, ibric pentru ceai/cafea, tigaie pentru prăjit pește , un mic grătar...Aragazele individuale de voiaj sunt acceptate. Oricum, asociația va amenaja o mică bucătărie de campanie, cu vatră, butelie mare de aragaz, arzător, loc de grătar.
4. Ce oferă asociația:
a) transferul cu barca pe insulă
b) ingrediente pentru ciorbe de pește și saramuri (toate, în afară de pește)
c) expertiză pentru întocmirea unor preparate de calitate.
5. Ce Nu oferă asociația:
a) alimente și ingrediente pentru mesele care se vor lua individual (adică pește, ulei, sare, legume etc).
b) pâine pentru toată perioada
c) băuturi de tot felul, alcoolice sau nealcoolice.
d) cafea, ceai
6. Fiecare participant va aduce 2-3 litri de apa potabila, pentru nevoile comune ale bucatariei. Cum se vor desfășura lucrurile:
Ziua I (29 mai 2015) după amaiză.
Preluare de la locul stabilit pentru întâlnire, transport și instalare pe insulă.
Prima pescuială pentru asigurarea cinei și a micului dejun de a doua zi. Propunem ca fiecare să-și prăjească pește pentru seara respectivă, dar să-și pastreze și ceva pentru micul dejun de a doua zi.
Ziua a II-a (30 mai 2015).
Dimineața (mic dejun individual, fiecare când vrea, din ce a agonisit seara precedentă sau dimineața devreme)
Urmează pescuit, pescuit, pescuit...
Pranz ( ciorbă de pește ). Între orele 12.00-12,30 se va colecta peștele necesar de la participanți. Peștele poate fi mic, dar variat (pentru prima zeamă), dar vor fi necesari și pești mai mari, pentru bucățile din farfurie. Prepararea va fi coordonată de organizatori, dar va fi nevoie și de contribuția în muncă a fiecăruia, la curățat pește, adunat lemne, întreținerea focului.
Urmează pescuit sau odihnă, după voia fiecăruia.
Seara (saramură de pește). Organizatorii vor pregăti o zeamă "meseriașă" pentru saramură, pe care o vor pune la dispoziția participanților. Frigerea peștelui pe grătar priveste pe fiecare (funcție de cea a prins și ce preferă să manânce ...). Recomandăm ca fiecare să pună ceva deoparte și pentru dimineața următoare
Ziua a III-a (31 mai 2015)
Dimineața. La fel ca în ziua precedentă. Apoi...pescuit, pescuit, pescuit.
Prânz (ciorbă de pește). La fel ca în ziua precedentă. Apoi, odihnă sau pescuit, fiecare cum vrea
Seara (pește prăjit). Fiecare prăjește ce are, pe aragazul individual sau la bucătăria colectivă. În acest din urmă caz, fiecare vine cu pestele curățat și tăvălit prin făină sau mălai. Si-l prajeste, iar mujdeiul privește pe fiecare.
Ziua a IV-a. Mic dejun din peștele prăjit decuseară. Ultima pescuială, cine vrea prăjește pește. Strângerea taberei, a bagajelor și transfer pe malul celălalt, la mașini
Pentru cei mai înfometați, oprire la o terasă cu mititei și friptane (cam la 30 minute de mers, de la locul de parcare a mașinilor)
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)