Salutare tuturor expeditionarilor. Ma bucur ca v-a priit iesirea, ca totul a mers ca la carte si..."ca nu am reusit sa mai ajung si eu la voi".
Va veti intreba cum de ma bucur ca nu am mai reusit sa ajung in delta, doar un om nebun spune asta, nu?!
Ei bine, asa cum stabilisem cu organizatorii, la ultima cafenea, ramasese ca vineri dimineata, impreuna cu Adi (un prieten si totodata membru APC 21) sa ajungem undeva la confluenta Dunavat cu Sf. Gheorghe de unde sa ne ia Mahoe cu o barca si sa ne aduca in tabara. Aranjamentele fiind facute, restul saptamanii l-am petrecut ca pe ace si abia asteptam sa vina ziua de joi noapte sa il sun pe Mahoe sa ii confirm ca vineri dimineata suntem la locul stabilit sa ne imbarcam.
Marti seara, am reusit sa vorbesc cu Cristian Candeori la telefon si din spusele lui, lucrurile nu erau chiar roz (d.p.d.v. al vitezei de curgere a dunarii si al locurilor de cazare), dar eram convinsi ca vrem sa mergem in delta. Miercuri urmau sa ajunga restul expeditionarilor la locul de tabara si imi propusesem sa ii sun in fiecare zi sa aflu noutati. Asadar, sun Miercuri dimineata, Miercuri seara....numai ton de ocupat sau nu raspundeau. Ma gandesc...ciu-ciu semnal, cum confirm eu lui Mahoe ca ajungem la locul stabilit la ora deja cunoscuta???
Mai astept pana joi dimineata si incerc iar. Rezultat 0. Nu reusesc sa dau de nimeni in tabara...Deja intrasem in panica.

Eu unde ma duc? Cum ajung in tabara? Cum deja imi luasem o zi libera de la munca, ma gandeam la un plan de rezerva, doar undeva trebuias sa ajung, ori unde, peste sa aiba garla.
Analizand toate ofertele, am ales o partida de 24 ore pe Fundulea 2. Asadar, cum pana vineri nu am mai reusit sa dau de nimeni, impreuna cu Adi, luam la tinta aceasta balta, ne inarmam cu rame negre, coropisnite, porumb, boilies...tot tacamul.
La ora 17 ajungem pe balta si primul lucru care se intampla, ma suna Mahoe. Imi spoune ca si el a incercat sa ma sune dar fara succes iar conversatia se intrerupe datorita semnalului prost. Odata ajunsi pe balta, incep sa intreb in stanga si in dreapta cum merg lucrurile. Toti pescarii venisera le pe la ora 15 cu acelasi gand ca si mine, o pertida de 24 ore, pana a doua zi. Gasim 2 locuri in stanga cabanei paznicilor si incepem aranjamentele. Nadim, aruncam lansete, bagam undita...si stam. Si stam pana pe la ora 21-22 cand in mijlocul baltii se vede un starlet iar cateva locuri in dreapta mea - agitatie.
- Bah, mi-a luat undita. Futu-i...ba nu. Fir-as sa fiu ca nu am legat-o....Cum o iau acum de acolo?!
- Scoate o lanseta, ca tot nu prinzi, vine un sfat din apropiere.
Toata aceasta tevatura se lasa cu un somn african de circa 2-3 Kg.
Asta a fost tot in acea noapte.
Dimineata, mai este scos in stanga mea un ciortan spre 2 Kg si inca unul la fel de acelasi tip cu undita de seara. Iar liniste si pace...nimic palpitant.
Vazand acestea, ne reprofilam si incepem un concurs adhoc de caraseala, in 2 manse. Prima pana la ora 11 si a 2-a dupa 11, pana la plecare. In acest concurs, Adi a castigat ambele manse si totodata respectul meu pentru acea partida.
Pe la 12-1, ne gandim ca am prins cam mult soare si ar fi cazul sa mai mergem si pe la casele noastre.
Pe drum, fac bilantul: 14 carasi, mult soare si o durere infima de spate, parca (nimic special). Stau si ma gandesc, discopatia nu m-a mai suparat de mult, i-o fi venit randul sa isi ceara dreptul si deja ma gandesc la un dus si o portie de diclofenac unguent...mama-mama ce festin.
Ajung acasa, imi car calabalacul remarcad ca durerea parca s-a accentuat. "Gata. acum sar in dus si apoi Diclofenacul e al tau", imi zic. Zis si facut. Numai ca parca nu era durere in zona lombara ci nitelus mai sus. Ce sa fie, vre-un carcel ceva...
Al dracu "carcel ceva", in 2 ore sunam la ambulanta si ma zvarcoleam ca o rama infipta in ac.
Diagnostic: colica renala... chiar daca mai nou locuiesc vis-a-vis de dinamo, nu am reusit sa ies singur din casa sa ma duc la urgenta. Mi s-au inmuiat picioarele si era sa lesin de durere...cu ameteli, cu varsaturi, nu am reusit sa iau pastile pe gura, a trebuit sa ma injecteze ca sa imi revin.
Fratilor, nu stiu daca am avut noroc sau nu, dar ce se intampla daca ma loa durerea in delta?!
Serios vorbind, in cazuri de urgenta, cat de prompti sunt cei de la 112? Vine salupa/barca de la ambulanta, ceva?

Exista ceva care sa acorde primul ajutor?
De incheiere, daca aveti nevoie de noroc, stati pe langa mine ca io ma consider norocos in acest caza.
PS: nu merge la 6/49 - am verificat ieri.