Modificari legislatie ARBDD

Legislaţia română în domeniul pescuitului

Moderator: cezar

Avatar utilizator
Lorelai
Mesaje: 1517
Membru din: 20 Apr 2010, 12:34
Localitate: Langa Bucuresti

Modificari legislatie ARBDD

Mesajde Lorelai » 03 Aug 2011, 19:37

Petru Burian scrie:Dl. Dan Surdu cititi noua lege a RBDD. Undeva se vorbeste despre 25 CP viewtopic.php?f=12&p=24779#p24779Fire intinse si capturi marete

Buna seara Dl Burian ,
Am citit textul de lege, multumiri si felicitari pentru prompta informare !
Mi-am permis , sper cu acordul colegilor, sa mut discutia pe acesta sectiune, pentru a nu denatura topicul referitor la Murighiol.
Personal, la prima vedere, nu pot decat sa aplaud aceasta initiativa legislativa care, daca va fi implementata corespunzator, va aduce un progres evident.
Ca sa discutam de subiectul invocat de Dvs, avem urmatoarele :
La articolul 6, litera "O" scrie ca toate ambarcatiunile, expres cele cu motorizare SUB 25 CP vor fi monitorizate ! Va rog recititi si spuneti-mi daca am vazut bine !
Oare e geseala de redactare sau tiparire ?
In acelasi timp, la capitolul sanctiuni, la Art 12, pct 36, se prevede sanctionarea circulatiei ambarcatiunilor cu motor peste 25 CP fara sistem de monitorizare.
Cred ca cea din urma este interpretarea corecta.
Personal, cred ca se impunea, pentru un sever control, dotarea cu sistem de monitorizare a tuturor ambarcatiunilor. Nu ai, inseamna ca ai ganduri necurate si ti se confisca. Ca o paranteza, si daca campezi unde nu trebuie, ti se confisca totul, inclusiv masina !Aici cred ca au luat-o la vale, sunt mai prusaci decat Wilhelm.
La preturile actuale, pretul unui modem de monitorizare nu cred ca este esential visavis de cheltuielile cu o barca proprie.
Asa se rezolva si cu problema referitoare la viteza de circulatie, larg dezbatuta anterior.
Cu o conditie. Sa fim egali in fata legii. Sa avem toti posibilitatea sa primim chip-uri. Daca primesc numai unii, e clar ca este o varianta la proiectul anterior revizuita pentru a nu supara anumite interese.
Iar atunci totul e calp, nu mai cred in nimic !
Lorelai
Dan Surdu
d.surdu@yahoo.com
Tel. 0725985958

Avatar utilizator
Petru Burian
Mesaje: 902
Membru din: 25 Oct 2009, 09:56

Re: Modificari legislatie ARBDD

Mesajde Petru Burian » 04 Aug 2011, 05:56

Lorelai scrie: La articolul 6, litera "O" scrie ca toate ambarcatiunile, expres cele cu motorizare SUB 25 CP vor fi monitorizate ! Va rog recititi si spuneti-mi daca am vazut bine !
Oare e geseala de redactare sau tiparire ?
In acelasi timp, la capitolul sanctiuni, la Art 12, pct 36, se prevede sanctionarea circulatiei ambarcatiunilor cu motor peste 25 CP fara sistem de monitorizare. Cred ca cea din urma este interpretarea corecta.

Domnule Surdu, am recitit si tind sa va dau dreptate. Ar fi fost „o minune” redactarea unui text clar si fara greseli :evil:
Pe de alta parte, aceasta lege este o lege cadru, adica o serie de „amanunte” se vor reglementa prin acte normative adiacente.
De exemplu, doar la Art.6; lit.o.:
-- stabileste reguli de acces si de circulatie in perimetrul rezervatiei ….
-- navele si ambarcatiunile vor fi prevazute obligatoriu cu sisteme de monitorizare stabilite de AR
Consider ca ar trebui sa asteptam republicarea legii (Art.IV.), inclusiv a normativelor conexe, ocazie cu care unele inadvertente vor fi corectate (speram) sau se vor inmulti (n’ar fi de mirare).
Pana atunci, extrem de util ar fi ca cei direct interesati sa trimita observatii, corecturi, complectari si/sau propuneri la prezenta lege, pe saitul ARBDD, existand probabilitatea ca unele sa fie avute in vedere la elaborarea actelor normative adiacente.
„Homo faber cyberneticus va deveni Homo humanis ecologicus”


Înapoi la “Lege, fără tocmeală”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator