Legislatie, intrebari si raspunsuri
Re: Legislatie, intrebari si raspunsuri
FAE, daca prin pescuit intelegi doar ca mergi pe o anumita balta, mai mare sau mai mica si urmaresti sa prinzi pestele pe care tot tu l-ai bagat cu cateva zile in urma, atunci conceptia ta este perfecta pentru baltile cu plata. Apreciez ca sunt destule astfel de balti, pot sa-ti recomand numai eu vreo 2-300.
Daca este sa ne referim la Asociatia PescarClub21, ideea noastra este diferita, asa cum rezulta din Statut (daca ai rabdare, citeste-l) si din Programul de activitati pe 2010, care va apare pe sait in cateva zile.
Cat despre o balta a asociatiei, asta poate fi o eventualitate de viitor mediu sau lung.
Daca este sa ne referim la Asociatia PescarClub21, ideea noastra este diferita, asa cum rezulta din Statut (daca ai rabdare, citeste-l) si din Programul de activitati pe 2010, care va apare pe sait in cateva zile.
Cat despre o balta a asociatiei, asta poate fi o eventualitate de viitor mediu sau lung.
-
Fae,prietene,tinand cont ca esti ditamai patronul,as fi crezut ce esti mai abil in a face cateva calcule elementare de aritmetica...Adica,cam cat costa chiria la un hectar de luciu de apa,inmultit cu un numar suficient de hectare(in jur de 100 zic eu ca ar fi bine?),la care aduni pretul puietului necesar popularii(xkg/mc apa),pe astea le aduni cu salariul anual a n paznici,apoi aduni pretul furajului necesar,mai adaugi cateva procente cheltuieli diverse(si asta e ce-mi vine in minte in timp ce scriu,sunt convins ca sunt mult mai multe...),suma obtinuta o imparti la valoarea cotizatiei(intre 50 si 80 lei,sa zicem) si va trebui sa rezulte numarul de membri cotizanti necesar indeplinirii a ceea ce visezi tu...Vei observa ca rezulta o cifra cu multe zerouri,adica un numar de membri imposibil de atins in termen scurt(ba,chiar si pe termen lung)...De aici si remarca lui Cezar cum ca o balta a asociatiei poate fi un obiectiv pe termen lung.Si asta nu pentru ca nu vrem,ci pentru ca nu sa poate...Deocamdata!(dar NICIODATA acest lucru nu va fi realizabil NUMAI din cotizatii).

Deci:dragilor prieteni...CEZAR si IANCU..!
noi ne cunoastem de ceva vreme si cred ca a-ti inteles ca nu am pus aceasta problema special ptr. mine...cum adica o asociatie cu X membri nu poate lua in locatie de gestiune un luciu de apa ...???

SA TRAITI MULT MAI BINE.
Tel: 0722.914.826.
Tel: 0722.914.826.
FAE,FAE wrote:SALVE
![]()
noi ne cunoastem de ceva vreme si cred ca a-ti inteles ca nu am pus aceasta problema special ptr. mine...cum adica o asociatie cu X membri nu poate lua in locatie de gestiune un luciu de apa ...???, dar in schimb o firma ( hai sa spunem de apartament cu un singur angajat) poate lua sau "face rost legal" de jdeemii de hectare...???asta nu o inteleg.!eu personal nu i-mi pun problema taxei..dar sint foarte multi care traiesc numai din salari sau chiar din pensie, si nu i-si permit sa plateasca N taxe numai ptr. a avea un carnet de membru in buzunare...
pescuitul, vânătoarea, turismul, automobilismul, etc., nu sunt activităţi obligatorii prin lege sau indispensabile vieţii. Poţi să trăieşti şi fără ele, ba uneori chiar mai bine. Aşa că cine poate şi vrea să le practice e normal să suporte costurile, mai mari sau mai mici, fiecare "de pe" buzunar....
Cristi Nedelcu
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
0722.880.939
Vrei să fii fericit o zi, îmbată-te; un an, însoară-te; o viaţă, apucă-te de pescuit !!!
-
Pai,Fae ,e destul de simplu:proprietarul apartamentului dispune de suma necesara pt "a face rost legal" de acel luciu de apa!FAE wrote:SALVE
![]()
noi ne cunoastem de ceva vreme si cred ca a-ti inteles ca nu am pus aceasta problema special ptr. mine...cum adica o asociatie cu X membri nu poate lua in locatie de gestiune un luciu de apa ...???, dar in schimb o firma ( hai sa spunem de apartament cu un singur angajat) poate lua sau "face rost legal" de jdeemii de hectare...???asta nu o inteleg.!eu personal nu i-mi pun problema taxei..dar sint foarte multi care traiesc numai din salari sau chiar din pensie, si nu i-si permit sa plateasca N taxe numai ptr. a avea un carnet de membru in buzunare...
Iar cu aspectul celalalt,nimeni nu poate obliga un pescar sa se inscrie intr-o anume asociatie,cu atat mai putin noi!Noi spunem ce avem de gand,cine vrea sa mearga langa noi e binevenit,cine nu,merge pe alt drum,e in regula,fiecare face ce vrea!
FAE, ti-am dedicat un topic pe Cafenea, cu anumite explicatii economice !FAE wrote:SALVE
![]()
Asta ca sa nu divagam pe acest topic de legislatie !
Stii ce e ciudat ? Ca un jurist din sistemul bugetar trebuie sa dea explicatii manageriale unui patron de succes ca tine, adevarat "oligarh" al economiei private.

Fae, Tata,
Vezi ca mai sus Cezar ti-a explicat f bine toate aspectele.
Daca vrei sa afli cam cum stau sumele necesare pt o balta, suna-l pe Eugen si-ti poate explice ce si cum.
Dupa cate stiu el a renuntat dupa catva ani din cauza cheltuielilor mari si castigului mult sub sub acesta.
Ca sa nu mai vorbim de durerile de cap ...........
Daca vrei sa afli cam cum stau sumele necesare pt o balta, suna-l pe Eugen si-ti poate explice ce si cum.
Dupa cate stiu el a renuntat dupa catva ani din cauza cheltuielilor mari si castigului mult sub sub acesta.
Valic
0744 644 368
0744 644 368
-
valic wrote:Fae, Tata,
Adevarat zici Nenea Valica...
FAE, cheltuielile cu o balta sunt urmatoarele:
- preluare contract inchiriere, concesiune
- chirie anuala
- salarii paznici (oricat i-ai plati... nu vor tine cu casa)
- autorizare (proiect Apele Romane)
- autorizare ANPA, Mediu, DSV... toate costa
- cheltuieli de regie
- populare peste (evident ca nu numai crap... ci si rapitor)
- muuuuuuuuuuuulte altele
Pentru a pormni la drum intr-o asemenea afacere este nevoie lejeeeeer de vreo 100000 euroi. Banii astia ii strange o asociatie oareceare la o cotizatie de 25 euroi / an / om, cand va avea cel putin 4000 de cotizanti + inca vreo 1000 care sa plateasca salariile paznicilor.
0745578278
Pai cam asta scriam si eu, Eugene. Doar la cotizatie, tu ai pus cam 12) Ron, eu 50 Ron, d-aia mie mi-au iesit 12-15 mii de cotizanti, iar tie 5 mii.Eugen Fetes wrote:valic wrote:Fae, Tata,
- chirie anuala
- cheltuieli de regie
Pentru a pormni la drum intr-o asemenea afacere este nevoie lejeeeeer de vreo 100000 euroi. Banii astia ii strange o asociatie oareceare la o cotizatie de 25 euroi / an / om, cand va avea cel putin 4000 de cotizanti + inca vreo 1000 care sa plateasca salariile paznicilor.
Asa ca FAE, macar pe Eugen poti sa-l crezi; daca nici el nu stie...atunci cine ?
FAE!cezar wrote:Pai cam asta scriam si eu, Eugene. Doar la cotizatie, tu ai pus cam 12) Ron, eu 50 Ron, d-aia mie mi-au iesit 12-15 mii de cotizanti, iar tie 5 mii.Eugen Fetes wrote:valic wrote:Fae, Tata,
- chirie anuala
- cheltuieli de regie
Asa ca FAE, macar pe Eugen poti sa-l crezi; daca nici el nu stie...atunci cine ?
Cristi Nedelcu
0722.880.939
0722.880.939
Copiii si pensionarii
Copiii si pensionarii vor avea reduceri sau scutiri de plata anul viitor?
Re: Copiii si pensionarii
Sunt doua parti implicate :PETER wrote:Copiii si pensionarii vor avea reduceri sau scutiri de plata anul viitor?
- Statul (ANPA) care in 2009 a acordat facilitati pensionarilor si tinerilor; nu stim ce va fi in 2010, dar va vom informa imediat ce se hotaraste ceva. Exista si varianta ca sa se mentina aceleasi reglementari din 2009.
- asociatiile pot hotara doar in ceea ce priveste cotizatia perceputa de ele; la noi AGA va hotara in curand si vom informa.
In orice caz, vor fi ceva facilitati pentru tineri, femei si pensionarii cu pensie mica (sub un anume plafon care se va stabili)
D-l Cezar , din start afirm ca vreau sa cotizez la APC .Nu ma intereseaza cotizatie mai mica pt. pensionari si nici cat va costa permisul ANPA.
Totusi,poate aveti ceva informatii despre apele publice (am inteles ca nu mai apare termenul) "
.Bref ,anu' asta as vrea sa bantui mai ales pe Budeasa ,Valcele si Bascov cu barca ,dar si pe Arges amonte de Mihailesti. Oare n-o sa am surpriza sa ma trezesc amendat de agvps Arges ? ,cu toate ca banuiesc ca n-au mai bagat nimic acolo de pe vremea lui Ceasca. Sau chiar pe garla ,nu cumva agvps dambovita sau Giurgiu ,morti de foame cum banuiesc ca sunt ,o sa ma calce pe bataturi? In definitiv si Mihailestiul e cu taxa ,dar in loc sa bage peste ,scot. Te poti pune cu haidamacii ?? Bineinteles ca o sa dau o fuga pana la Pitesti sa vad ce spun ,dupa ce ma voi informa in prealabil la ANPA despre regimul oficial al acestor locatii. In speranta ca aveti noutati ,sau ca o sa aveti ,multumesc si o zi buna.
Totusi,poate aveti ceva informatii despre apele publice (am inteles ca nu mai apare termenul) "
.Bref ,anu' asta as vrea sa bantui mai ales pe Budeasa ,Valcele si Bascov cu barca ,dar si pe Arges amonte de Mihailesti. Oare n-o sa am surpriza sa ma trezesc amendat de agvps Arges ? ,cu toate ca banuiesc ca n-au mai bagat nimic acolo de pe vremea lui Ceasca. Sau chiar pe garla ,nu cumva agvps dambovita sau Giurgiu ,morti de foame cum banuiesc ca sunt ,o sa ma calce pe bataturi? In definitiv si Mihailestiul e cu taxa ,dar in loc sa bage peste ,scot. Te poti pune cu haidamacii ?? Bineinteles ca o sa dau o fuga pana la Pitesti sa vad ce spun ,dupa ce ma voi informa in prealabil la ANPA despre regimul oficial al acestor locatii. In speranta ca aveti noutati ,sau ca o sa aveti ,multumesc si o zi buna.
chestii socoteli
Nea' Gabi,
Nu cred ca este buna ideea sa-i intrebi pe cei de la AGVPS (Arges sau Giurgiu), cred ca vei zgandari rahatul si cu siguranta ca vor respunde in avantajul lor.
Poate cel mai bine este sa se faca o adresa catre ANPA ca sa ne spuna care sunt lacurile si raurile publice pe care se poate practica pescuitul recreativ pe baza permisului ANPA.
Parerea mea ........
Cele bune.
Nu cred ca este buna ideea sa-i intrebi pe cei de la AGVPS (Arges sau Giurgiu), cred ca vei zgandari rahatul si cu siguranta ca vor respunde in avantajul lor.
Poate cel mai bine este sa se faca o adresa catre ANPA ca sa ne spuna care sunt lacurile si raurile publice pe care se poate practica pescuitul recreativ pe baza permisului ANPA.
Parerea mea ........
Cele bune.
Valic
0744 644 368
0744 644 368
Strict dupa lege, nu ai nici un fel de probleme daca ai permis ANPA pe toate apele din tara, cu urmatoarele exceptii :Pantazig04 wrote:D-l Cezar , din start afirm ca vreau sa cotizez la APC .Nu ma intereseaza cotizatie mai mica pt. pensionari si nici cat va costa permisul ANPA.
- apele care au regimuri de protectie speciala (rezervatii naturale, zone de protectie a faunei piscicole, zone de alt interes economic major(baraje artificiale, amenajari energetice, rezerve de apa potabila etc). Toate acestea sunt stabilite prin legi speciale.
- ape de munte aflate sub regim silvic, aflate in administrarea Romsilva prin Ocoalele Silvice.
- apele aflate in proprietate privata, concesiune, locatiune, contracte in participatiune etc. Astea sunt asa zisele "balti cu patron", unde taxa si regulamentul de pescuit sportiv sunt stabilite de patronat.
- apele aflate in administrarea ANPA si pentru care aceasta a acceptat planuri de management ale asociatiilor sau srl-urilor. Aceste sunt pescuibile cu permis abonament al asociatiilor respective cu/fara taxe speciale. Pentru astea, asociatiile pot face si reciprocitati intre ele. Aceste zone trebuie anuntate de ANPA pe saitul ei, iar beneficiarii sa puna panouri vizibile la limitele zonelor, cu informatiile si regulamentul.
Acuma, cum respecta toate astea fiecare asociatie, cum se poarta "haidamacii", ce argumente folosesc pentru a-si spori incasarile...chiar nu stiu ce sa zic.
Traim in Romania anului 2010 si ....
Perfect de acord ,de altfel si eu spuneam ca tre sa vorbesc intai la ANPA. Dar o adresa oficiala e altceva. Oricum treaba cu reciprocitatea cel putin pt. noi n-are obiect (momentan).Sa speram ca se va lamuri cat de curand. O sa trimit si eu cotizatia probabil prin Cristi. Multumesc.
chestii socoteli
Gabi,Pantazig04 wrote:...O sa trimit si eu cotizatia probabil prin Cristi. Multumesc.
mă anunţi când şi vin eu la tine să rezolvăm totul pe loc.

Cristi Nedelcu
0722.880.939
0722.880.939
cand se estimeaza aplicarea regulamentului de limitare a puterii motorului in Delta impreuna cu celelalte restrictii? cand apare permisul de la ARBDD si cum se pescuieste pana atunci in Delta? (apropo de taxa de acces, in 2009,2010 nu mi s-a cerut nimic nici pentru persoana, nici pentru auto, a nu intra la idei cine nu trebuie.) Intreb deoarece ma interesez pentru achizitionarea unei barcute si mai am ceva timp la dispozitie, dar sper ca daca am noroc sa imi implinesc si dorinta aceasta sa nu ma trezesc cu cine stie ce nebunii pe care le viseaza destui „oameni destepti” de la noi si a doua zi se transforma in legi, pesemne dupa principiul portocaliu - ca sa prind infractorii din ROMMania inchid toata populatia, ca in mod sigur ajung si infractorii inchisi - ....
Mai bine sa taci, sa fii considerat prost, decat sa vorbesti, ca sa inlaturi orice dubiu!
Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!
Inteleptul nu spune ce stie, prostul nu stie ce spune!
1. Aplicarea regulamentului de limitare a puterii motorului se va face dupa publicarea acestuia in Monitorul Oficial. Publicarea in Mon. Of se va face la 1-30 de zile de la semnarea Ordinului. Semnarea Ordinului - nu se stie cand va fi !evergreen wrote:cand se estimeaza aplicarea regulamentului de limitare a puterii motorului in Delta impreuna cu celelalte restrictii? cand apare permisul de la ARBDD si cum se pescuieste pana atunci in Delta? (apropo de taxa de acces, in 2009,2010 nu mi s-a cerut nimic nici pentru persoana, nici pentru auto, a nu intra la idei cine nu trebuie.) Intreb deoarece ma interesez pentru achizitionarea unei barcute si mai am ceva timp la dispozitie, dar sper ca daca am noroc sa imi implinesc si dorinta aceasta sa nu ma trezesc cu cine stie ce nebunii pe care le viseaza destui „oameni destepti” de la noi si a doua zi se transforma in legi, pesemne dupa principiul portocaliu - ca sa prind infractorii din ROMMania inchid toata populatia, ca in mod sigur ajung si infractorii inchisi - ....
2. Permisul ARBDD : aceeasi situatie ca la pct.1.
3. Pana la aparitia permisului ARBDD este valabil permisul ANPA
4. Taxa de acces este din anul 2008 (in forma actuala); inainte se chema "taxa de Delta", dar era acelasi lucru.
Se poate lua de la casieria ARBDD si costa 30 lei/an. Am inteles ca au desfintat (temporar) taxa pe zi sau saptamana.
Lamurit ?